Home » Recepten » Bijgerechten » Courgette met zoete paprika en halloumi

Dit is zo’n fijn door-de-weeks recept, dat je lekker snel even kan maken. De Courgette met zoete paprika en halloumi is in twintig minuten klaar. Een minuut of tien om alles even voor te bereiden. Daarna is het bakken ook maar tien minuutjes werk.

Als je een beetje oplet, dan zie je dat ik de laatste tijd al meer recepten met halloumi kaas op Eetman.nl heb gezet. Dat komt omdat ik het zo’n grappig product vind. Het leuke van halloumi is dat het een soort feta-achtige kaas is, met het verschil dat je halloumi gewoon met je gerecht mee kan bakken. Daarna heeft het een lekker bite en een beetje zoutig smaakje. Extreem gezond is het niet, maar het is wel een bron van eiwitten. Hoe dan ook: ik denk dat je het zeker eens moet proberen.

De jalapeno peper kan je eventueel vervangen door versgemalen zwarte peper, maar ik zelf vind zo’n mooie rode peper toch leuker en lekkerder. Ik at er gekruide krielaardappelen bij, met van die mosterdmayonaise uit een tube.

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen:

 • 225 gram halloumi kaas
 • 1 courgette
 • 2 zoete paprika’s
 • 2 sjalotten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 jalapeno peper
 • zonnebloemolie om in te bakken
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • 1 theelepel gedroogde tijm

Optioneel voor er bij bijvoorbeeld:

 • 600 gram gekruide krielaardappelen
 • mosterdmayonaise
Loading...

Courgette met zoete paprika en halloumi recept

Benodigde tijd: 20 minuten.

Zo maak je de Courgette met zoete paprika en halloumi

 1. Courgette, paprika, sjalotten, peper en knoflook snijden

  Snij de courgette in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de zoete paprika en snij die daarna in reepjes. Snij de sjalotten klein. Haal de zaadlijsten uit de jalapeno peper en snij die fijn. Tenslotte snij je ook de knoflook fijn. Al deze groenten zet je even samen apart.

 2. Halloumi snijden

  Snij ook de halloumi kaas in blokjes. Zet ook die even apart.

 3. Groenten bakken

  Zet dan een flinke hapjespan op het vuur en maak die heet met een paar eetlepels zonnebloemolie er in. Zodra de pan heet is gooi je alle gesneden groenten er in. Dit geheel bak je een minuut of vijf.

 4. Halloumi, basilicum en tijm meebakken

  Na die vijf minuten doe je ook de blokjes halloumi in de pan. Tegelijk voeg je ook de basilicum en de tijm toe. Nu bak je het geheel nog een keer vijf minuten. De Courgette met zoete paprika en halloumi is nu klaar.

 5. Optioneel – krielaardappelen bakken

  Bak tegelijkertijd met het groentemengsel, in een andere pan de gekruide krielaardappelen met een paar eetlepels zonnebloemolie. Ook dat duurt ongeveer tien minuten, dus dan is alles mooi tegelijk klaar.

Serveer de Courgette met zoete paprika en halloumi samen met de gebakken aardappelen en zet wat mosterdmayonaise op tafel.

Courgette met zoete paprika en halloumi recept ingredienten

Meer recepten

Vind je de Courgette met zoete paprika en halloumi kaas lekker? In dat geval ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen