Home » Recepten » Bijgerechten » Courgette met zoete paprika en Halloumi

Dit is zo’n fijn door-de-weeks recept, dat je lekker snel even kan maken. De Courgette met zoete paprika en Halloumi is in twintig minuten klaar. Een minuut of tien om alles even voor te bereiden. Daarna is het bakken ook maar tien minuutjes werk.

Als je een beetje oplet, dan zie je dat inmiddels al meer recepten met Halloumi kaas op Eetman.nl heb gezet. Dat komt omdat ik het zo’n grappig product vind. Het leuke van Halloumi is dat het een soort feta-achtige kaas is, met het verschil dat je Halloumi gewoon met je gerecht mee kan bakken.

Na het bakken heeft de Halloumi een lekker bite en een beetje zoutig smaakje. Extreem gezond is het niet, maar het is wel een bron van eiwitten. Hoe dan ook: ik denk dat je het zeker eens moet proberen.

De rode peper kan je eventueel vervangen door versgemalen zwarte peper, maar ik zelf vind zo’n mooie rode peper toch leuker en lekkerder. Ik at er gekruide krielaardappelen bij, met mayonaise natuurlijk.

Ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen:

 • 225 gram Halloumi kaas
 • 1 courgette
 • 3 zoete puntpaprika’s
 • 3 sjalotten
 • 1 teentje knoflook
 • 1 rode peper
 • 2 eetlepels arachideolie
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • 1 theelepel gedroogde tijm

Optioneel voor erbij bijvoorbeeld:

 • 600 gram gekruide krielaardappelen
 • mayonaise

Courgette met zoete paprika en Halloumi recept

In deze film zie je hoe je dit makkelijke bijgerecht met Halloumi maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Courgette met puntpaprika en Halloumi maken

Benodigde tijd: 20 minuten

Zo maak je courgette met zoete paprika:

 1. Courgette, paprika, sjalotten, peper en knoflook snijden

  Snij 1 courgette in blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit 3 zoete puntpaprika’s en snij die daarna in reepjes. Snij 3 sjalotten klein. Haal de zaadlijsten uit 1 rode peper en snij die fijn. Tenslotte snij je ook 1 teen knoflook fijn. Al deze groenten zet je even samen apart.

 2. Halloumi snijden

  Snij ook 225 gram Halloumi kaas in blokjes. Zet ook die even apart.

 3. Groenten bakken

  Zet dan een flinke hapjespan op het vuur. Maak die heet met een 2 eetlepels arachideolie erin. Zodra de pan heet is doe je alle gesneden groenten erin. Dit geheel bak je een minuut of vijf.

 4. Halloumi, basilicum en tijm meebakken

  Na die vijf minuten doe je ook de blokjes Halloumi in de pan. Tegelijk voeg je ook 1 theelepel basilicum en 1 theelepel tijm toe. Nu bak je het geheel nog een keer vijf minuten. De Courgette met zoete paprika en Halloumi is nu klaar.

 5. Optioneel – krielaardappelen bakken

  Bak tegelijkertijd met het groentemengsel, in een andere pan de gekruide krielaardappelen met 2 eetlepels arachideolie. Ook dat duurt ongeveer tien minuten, dus dan is alles mooi tegelijk klaar.

Serveer de Courgette met zoete paprika en Halloumi samen met de gebakken aardappelen en zet wat mayonaise op tafel.

Courgette met zoete paprika en Halloumi apr 2022 800x800
Courgette met zoete paprika en Halloumi

Meer recepten

Vind je de Courgette met zoete paprika en Halloumi kaas lekker? In dat geval ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk dan bijvoorbeeld ook eens op de pagina met vegetarische bijgerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen