Heb je zin in curry, maar wil je hem niet al te pittig? Deze gele curry met groenten en cashewnoten is dan perfect voor jou. Het is een lekkere milde curry met veel groenten zoals paprika, wortels, ui en sperziebonen. De kokosmelk, geurige pandanrijst en heerlijke cashewnoten maken hem helemaal af. Een perfect recept dat je ook nog eens heel makkelijk kan koken.
Dit lekkere recept is niet het eerste en zeker ook niet het laatste curry recept op mijn blog. Dit heerlijke kruidige gerecht is dan ook een van mijn grote favorieten. Het fijne van deze gele curry is dat het een hele milde variant is. Daardoor kan ook iedereen die geen heel pittig eten wil er lekker van genieten.
Bij het schijven van dit recept heb ik er erg op gelet dat het een makkelijk te koken gerecht moest worden. Het resultaat is een recept met weinig snijwerk, dat je ook snel op tafel kan zetten. Een heerlijk makkelijk recept vol met groenten en kruiden.
Gele curry
Van de verschillende curry soorten is gele curry de meest milde variant. Veel mensen vinden curry erg heet van smaak, maar dat valt voor deze soort heel erg mee. Gele curry is minder heet dan rode en groene curry. In dit recept wordt de smaak door de rijst en kokosmelk nog milder, dus je moet het zeker proberen!
Meer curry recepten
Vind je deze gele curry met paprika, wortels, sperziebonen en cashewnoten lekker? Dan eet je vast ook graag de andere curry recepten op Eetman. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze Jackfruit met Thaise curry en noedels.