Heb je zin in curry, maar wil je hem niet al te pittig? Deze gele curry met groenten en cashewnoten is dan perfect voor jou. Het is een lekkere milde curry met veel groenten zoals paprika, wortels, ui en sperziebonen. De kokosmelk, geurige pandanrijst en heerlijke cashewnoten maken hem helemaal af. Een perfect recept dat je ook nog eens heel makkelijk kan koken.
Dit lekkere recept is niet het eerste en zeker ook niet het laatste curry recept op mijn blog. Dit heerlijke kruidige gerecht is dan ook een van mijn grote favorieten. Het fijne van deze gele curry is dat het een hele milde variant is. Daardoor kan ook iedereen die geen heel pittig eten wil er lekker van genieten.
Bij het schijven van dit recept heb ik er erg op gelet dat het een makkelijk te koken gerecht moest worden. Het resultaat is een recept met weinig snijwerk, dat je ook snel op tafel kan zetten. Een heerlijk makkelijk recept vol met groenten en kruiden.
Gele curry
Van de verschillende curry soorten is gele curry de meest milde variant. Veel mensen vinden curry erg heet van smaak, maar dat valt voor deze soort heel erg mee. Gele curry is minder heet dan rode en groene curry. In dit recept wordt de smaak door de rijst en kokosmelk nog milder, dus je moet het zeker proberen!
Ingrediënten
Gele curry voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 paprika’s (rood, geel)
- 200 gram wortels
- 250 gram Pandanrijst
- 2 eetlepels Arachideolie
- 70 gram gele curry kruidenpasta
- 1 teen knoflook
- 400 milliliter kokosmelk
- 250 gram diepvries gebroken sperziebonen
- 100 gram geroosterde cashewnoten
- zout naar smaak
Gele curry met groenten en cashewnoten recept
In deze film zie je hoe makkelijk je zelf gele curry met groenten, rijst, kokosmelk en cashewnoten maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Gele curry met groenten en cashewnoten maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je deze gele gele curry:
- Ui en paprika snijden
Snij 1 ui in kwart ringen. Haal de zaadlijsten uit 1 rode en 1 gele paprika. Snij hem dan in reepjes. Zet ze samen apart.
- Rijst koken
Breng ruim water aan de kook. Kook daarin 250 gram pandanrijst 12 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet de rijst dan af in een zeef. Zet de rijst met de deksel erop weg.
- Ui en paprika bakken
Doe intussen 2 eetlepels arachideolie in een hapjespan. Voeg de ui en de paprika aan de pan toe. Bak ze 4 minuten.
- Wortels snijden
Snij intussen 200 gram wortels in plakjes.
- Gele curry en knoflook erbij
Voeg 70 gram gele curry kruidenpasta toe. Pers 1 teen knoflook uit en voeg ook die toe. Bak beide 1 minuut mee.
- Kokosmelk, sperziebonen en wortel toevoegen
Schenk dan 400 milliliter kokosmelk erbij. Voeg 250 gram diepvries sperziebonen toe en doe ook de wortels erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Rijst, cashewnoten en zout toevoegen
Meng er dan ook 100 gram cashewnoten en de pandanrijst doorheen. Proef de curry en breng hem op smaak met wat zout.

Meer curry recepten
Vind je deze gele curry met paprika, wortels, sperziebonen en cashewnoten lekker? Dan eet je vast ook graag de andere curry recepten op Eetman. Je vindt ze op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten. Bijvoorbeeld deze Jackfruit met Thaise curry en noedels.