Heb je al eens jackfruit gegeten? Nee? Met dit recept maak je heerlijke Jackfruit met Thaise curry en noedels. Een curry met deze bijzondere Aziatische vrucht als vleesvervanger.
Naar het receptWat is jackfruit?
Jackfruit, ook al even onbekend onder de naam “nangka“, is een Aziatische boom. De boom heeft bizar grote vruchten van 30 tot 100 centimeter lang en tot 50 centimeter breed. Het vruchtvlees is eigenlijk een soort natuurlijke vleesvervanger. In dit geval dus samen met een curry saus om de vrucht van extra smaak voorzien. Ik vind het een erg grappig ingrediënt. Het heeft een beetje de structuur van een soort ‘draadjesvlees’.
Let op: in rode curry kruidenpasta zitten soms hele kleine hoeveelheden ansjovis of garnaal verwerkt. Lees dus goed de ingrediëntenlijst als je in de winkel staat en het helemaal vegetarisch wil houden.
Meer recepten
Vond je de Jackfruit met Thaise curry en noedels lekker? Zoek je meer Oosterse recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.