Met dit recept zet je de perfecte vegetarische lasagne met aubergine, paprika en ricotta op tafel. Een heerlijk alternatief voor je standaard lasagne.
Naar het recept“How-to-cook-perfect-vegetable-lasagne”. Zo staat deze lasagne in TheGuardian.com. Volgens hen is dit dus ‘de perfecte vegetarische lasagne met aubergine en ricotta’. Wij hebben hem natuurlijk uitgetest. Het is inderdaad een hele lekkere combinatie. Hieronder vind je het recept vertaalt en wat vereenvoudigd.
Lasagne maken is een kwestie van geduld. Het werk valt mee, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. Eerst bak je de groenten in de oven, dan maak je de ricottavulling, dan de groentevulling. Laagje voor laagje maak je de lasagne, die dan vervolgens de oven in moet.
Kortom vanaf dat je begint, tot dat je eet moet je op een uur of twee rekenenen. Maar: dan staat er dus wel de perfecte vegetarische lasagne met aubergine, paprika en ricotta op tafel.
Meer recepten
Vind je de lasagne met aubergine en ricotta lekker? Op de pagina met vegetarische hoofdgerechten vind je nog veel meer lekkere pastagerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.