Deze kruidkoek met kandijsuiker maken is een makkie. Het bakken duurt even, maar je wordt beloond met een heerlijke geurige kruidkoek.
Naar het receptSoms verzin ik iets om te te bakken en dan kan ik niet wachten tot ik daar ook echt tijd voor heb. Dat gold ook voor deze kruidkoek met kandijsuiker. Het maken van het deeg is weinig werk, maar hou er wel rekening mee dat de koek een tijdje moet bakken en daarna moet afkoelen.
Het deeg is snel klaar met het onderstaande recept dat grotendeels van Smulweb komt. Eenmaal in de oven kan je de tijd doden door af en toe nieuwsgierig door het raampje van de oven te kijken. Verder vult je huis zich alvast met de lekkere geur van alle kruiden. Na het bakken mag je ook nog wachten tot de kruidkoek genoeg afgekoeld is. Een en al voorpret dus 😂.
Eenmaal klaar word je beloond met een wat stevigere kruidkoek dan je in de winkel koopt. De suiker is niet heel opvallend aanwezig. Veel meer nog valt de lekker kruidige smaak op. Besmeer de plakken koek met een beetje boter. Dan worden ze extra lekker.
Meer recepten
Vind je de kruidkoek met kandijsuiker lekker? Dan vind je het waarschijnlijk ook leuk om een luxe chocoladecake, of apfelstrudel te bakken. Of kijk op de verzamelpagina met alle bakrecepten.