Home » Nieuws » De voordelen van Nespresso cups

Dankzij een enorm aantal TV reclames, kent iedereen het merk Nespresso wel. Maar heb je de koffie zelf al geproefd? Die is ook echt heel erg lekker. Het geheim van die lekkere koffie zijn de Nespresso cups. Vroeger waren die duur en bijna nergens te koop. Tegenwoordig kan je ze online voordelig kopen.

Ik ben een enorme koffie liefhebber. Zeker nu we wat meer thuiswerken gaan er heel wat kopjes doorheen. Niets lekkerder dan in de ochtend wakker worden met een vers kopje espresso. Lekker sterk en natuurlijk zonder melk of suiker.

Nespresso

Nestlé is het bedrijf achter het merk Nespresso. Jarenlang waren zij de enige leverancier voor de cups. Er zijn heel wat rechtszaken gevoerd over de patenten op de cups en de machines. Helaas voor Nestlé verloren ze het alleenrecht op het maken van cups. Ook concurrenten maken inmiddels ‘cups geschikt voor Nespresso machines’.

De consument was de echte winnaar. Inmiddels zijn er veel soorten Nespresso cups te koop van andere koffieproducenten. Vaak zijn ze ook van goede kwaliteit en veel voordeliger.

De voordelen van Nespresso cups

Waarom zou je eigenlijk espresso cups willen gebruiken en niet zelf de bonen malen? Ik heb de voordelen van Nespresso cups voor je op een rij gezet:

  • Iedereen zijn eigen smaak – In een café kan je tegenwoordig uit theesmaakjes kan kiezen. Zo kan je met koffie cups ook je eigen koffie uitkiezen. Espresso, cafeïne-vrij, mild, sterk, het maakt niet uit wat je wilt.
  • Perfect gemalen koffie – Zelf zou je de bonen molen waarschijnlijk niet voor elke nieuwe soort bonen opnieuw instellen. Dat maakt voor de cups ook niet uit. De bonen zijn al voor je gemalen precies op de juiste wijze.
  • Altijd verse koffie – Omdat de koffie per kopje luchtdicht verpakt zit, blijft de gemalen koffie lekker lang vers. Makkelijk, zeker als je niet heel veel koffie drinkt.
  • Mooie kleine espressomachines – Is je als eens opgevallen dat de Nespresso machines zo klein zijn. De reden is dat er geen ingewikkelde bonen maalmachine in hoeft te zitten. Dat scheelt ruimte en onderhoud.
  • Makkelijk schoonmaken – Niemand houdt van schoonmaken, Nou ja, bijna niemand. Omdat de gemalen koffie in een cup zit en blijft, zijn de Nespresso machines heel makkelijk schoon te houden.

Wat zijn jouw ervaringen met de Nespresso cups? Heb je favoriete smaken of tips? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

De voordelen van Nespresso cups vierkant

Tot slot

Nu je jezelf over de koffie geen zorgen meer hoeft te maken heb je weer tijd om wat lekkers voor bij de koffie te gaan bakken 😉. Kijk daarvoor een naar de pagina met alle snacks en gebak op Eetman.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen