Even een snel receptje voor een lekker broodje bij het ontbijt, of voor de lunch. Dit stokbrood kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten is zo gemaakt. Gewoon wat lekkers met ingrediënten die je ruim van tevoren al in huis kan halen.

Een lekker broodje is zo gemaakt, maar soms kan je wel een beetje inspiratie gebruiken. Van één van de mensen met wie ik veel samenwerk weet ik bijvoorbeeld dat hij de recepten voor broodjes het leukste vindt. Lekker makkelijk, eigenlijk is het niet eens echt koken.

Dus ga aan de slag dan word je beloond met een lekkere lunch.

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

  • 1 pak met 2 afbak stokbroden
  • jong belegen kaas (32 plakken)
  • 12 cherrytomaatjes
  • wat verse bieslook
  • handje pijnboompitten
  • zwarte peper

Stokbrood kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten

Verwarm de oven voor en bak dan de stokbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe in de tussentijd een handje pijnboompitten in een bakpannetje zonder boter. Zet het op het vuur. Rooster de pijnboompitten tot ze donker beginnen te worden. Schud de pan regelmatig om, zodat ze egaal kleuren.

Laat de stokbroodjes even afkoelen nadat je ze uit de oven haalt. Als ze nog heet zijn, dan kan je ze niet goed snijden.

Verwarm ook de grill alvast voor.

Snij intussen de tomaatjes in dunne plakjes. Knip met een schaar de bieslook in stukjes van ongeveer een centimeter.

Snij de stokbroden in 2 stukken en daarna ook overdwars in 2 helften. Zodat je 8 even grote stukken stopbrood hebt. Zie de foto bij het recept als je twijfelt wat de bedoeling is.

Beleg elk stuk stokbrood met ongeveer 3 plakken kaas. Verdeel dan de bieslook en de pijnboompitten er over de broodjes heen. Maal er dan wat verse zwarte peper overheen. Verdeel tot slot de tomaat er overheen.

Leg de broodjes op een rooster. Zet het rooster 5 minuten onder de gril. De broodjes zijn klaar als de kaas goed gesmolten is.

Stokbrood kaas tomaat recept 2

Meer broodjes

Vind je het stokbrood met kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar alle andere broodjes op Eetman.nl. Lekker en allemaal vegetarisch.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen