Even een snel receptje voor een lekker broodje bij het ontbijt, of voor de lunch. Stokbrood kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten is zo gemaakt. Gewoon wat lekkers met ingrediënten die je ruim van tevoren al in huis kan halen.

Stokbrood kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten uit de grill

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pak met 2 afbak stokbroden
  • jong belegen kaas (32 plakken)
  • 12 cherrytomaatjes
  • wat verse bieslook
  • handje pijnboompitten
  • zwarte peper

Stokbrood kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten maken

Verwarm de oven voor en bak dan de stokbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe in de tussentijd een handje pijnboompitten in een bakpannetje zonder boter. Zet het op het vuur. Rooster de pijnboompitten tot ze donker beginnen te worden. Schud de pan regelmatig om, zodat ze egaal kleuren.

Laat de stokbroodjes even afkoelen nadat je ze uit de oven haalt. Als ze nog heet zijn, dan kan je ze niet goed snijden.

Verwarm ook de grill alvast voor.

Snij intussen de tomaatjes in dunne plakjes. Knip met een schaar de bieslook in stukjes van ongeveer een centimeter.

Snij de stokbroden in 2 stukken en daarna ook overdwars in 2 helften. Zodat je 8 even grote stukken stopbrood hebt. Zie de foto bij het recept als je twijfelt wat de bedoeling is.

Beleg elk stuk stokbrood met ongeveer 3 plakken kaas. Verdeel dan de bieslook en de pijnboompitten er over de broodjes heen. Maal er dan wat verse zwarte peper overheen. Verdeel tot slot de tomaat er overheen.

Leg de broodjes op een rooster. Zet het rooster 5 minuten onder de gril. Ze zijn klaar als de kaas goed gesmolten is.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)