Een snel recept voor een lekker broodje: stokbrood met kaas en tomaat. Maar ook met bieslook en pijnboompitten. Zo gemaakt en toch heerlijk. Gewoon wat lekkers met ingrediënten die je ruim van tevoren al in huis kan halen.
Een broodje voor de lunch is zo gemaakt. Toch kan je soms wel een beetje inspiratie gebruiken. Van één van de mensen met wie ik veel samenwerk weet ik bijvoorbeeld dat hij de recepten voor broodjes het leukste vindt. Lekker makkelijk, eigenlijk is het niet eens echt koken.
Dit is zo’n broodje. Iedereen die het ziet denkt “dat is lekker”. Dus ga aan de slag dan word je beloond met een lekkere lunch.
Ingrediënten
Voor 4 broodjes:
- 1 pak met 2 afbak stokbroden
- jong belegen kaas (32 plakken)
- 12 cherrytomaatjes
- wat verse bieslook
- 20 gram pijnboompitten
- zwarte peper
Stokbrood met kaas en tomaat
In deze video zie je hoe je dit broodje maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Stokbrood met kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je het stokbrood met kaas en tomaat:
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor en bak dan de stokbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pijnboompitten roosteren
Doe in de tussentijd een handje pijnboompitten in een bakpannetje zonder boter. Zet het op het vuur. Rooster de pijnboompitten tot ze donker beginnen te worden. Schud de pan regelmatig om, zodat ze egaal kleuren.
- Afkoelen
Laat de stokbroodjes even afkoelen nadat je ze uit de oven haalt. Als ze nog heet zijn, dan kan je ze niet goed snijden.
- Grill voorverwarmen
Verwarm ook de grill alvast voor.
- Tomaat en bieslook klein maken
Snij intussen de tomaatjes in dunne plakjes. Knip met een schaar de bieslook in stukjes van ongeveer een centimeter.
- Stokbroden snijden
Snij de stokbroden in 2 stukken en daarna ook overdwars in 2 helften. Zodat je 8 even grote stukken stopbrood hebt. Zie de foto bij het recept als je twijfelt wat de bedoeling is.
- Stokbrood beleggen
Beleg elk stuk stokbrood met ongeveer 3 plakken kaas. Verdeel dan de bieslook en de pijnboompitten er over de broodjes heen. Verdeel ook de tomaat er overheen.
- Brood grillen
Leg de broodjes op een bakplaat. Zet het rooster 5 minuten onder de grill. De broodjes zijn klaar als de kaas goed gesmolten is. Maal er tot slot wat verse zwarte peper overheen.

Meer broodjes
Vind je het stokbrood met kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar alle andere broodjes op Eetman.nl. Lekker en allemaal vegetarisch.