Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Stokbrood met kaas en tomaat

Een snel recept voor een lekker broodje: stokbrood met kaas en tomaat. Maar ook met bieslook en pijnboompitten. Zo gemaakt en toch heerlijk. Gewoon wat lekkers met ingrediënten die je ruim van tevoren al in huis kan halen.

Een broodje voor de lunch is zo gemaakt. Toch kan je soms wel een beetje inspiratie gebruiken. Van één van de mensen met wie ik veel samenwerk weet ik bijvoorbeeld dat hij de recepten voor broodjes het leukste vindt. Lekker makkelijk, eigenlijk is het niet eens echt koken.

Dit is zo’n broodje. Iedereen die het ziet denkt “dat is lekker”. Dus ga aan de slag dan word je beloond met een lekkere lunch.

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

 • 1 pak met 2 afbak stokbroden
 • jong belegen kaas (32 plakken)
 • 12 cherrytomaatjes
 • wat verse bieslook
 • 20 gram pijnboompitten
 • zwarte peper

Stokbrood met kaas en tomaat

In deze video zie je hoe je dit broodje maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Stokbrood met kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je het stokbrood met kaas en tomaat:

 1. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor en bak dan de stokbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Pijnboompitten roosteren

  Doe in de tussentijd een handje pijnboompitten in een bakpannetje zonder boter. Zet het op het vuur. Rooster de pijnboompitten tot ze donker beginnen te worden. Schud de pan regelmatig om, zodat ze egaal kleuren.

 3. Afkoelen

  Laat de stokbroodjes even afkoelen nadat je ze uit de oven haalt. Als ze nog heet zijn, dan kan je ze niet goed snijden.

 4. Grill voorverwarmen

  Verwarm ook de grill alvast voor.

 5. Tomaat en bieslook klein maken

  Snij intussen de tomaatjes in dunne plakjes. Knip met een schaar de bieslook in stukjes van ongeveer een centimeter.

 6. Stokbroden snijden

  Snij de stokbroden in 2 stukken en daarna ook overdwars in 2 helften. Zodat je 8 even grote stukken stopbrood hebt. Zie de foto bij het recept als je twijfelt wat de bedoeling is.

 7. Stokbrood beleggen

  Beleg elk stuk stokbrood met ongeveer 3 plakken kaas. Verdeel dan de bieslook en de pijnboompitten er over de broodjes heen. Verdeel ook de tomaat er overheen.

 8. Brood grillen

  Leg de broodjes op een bakplaat. Zet het rooster 5 minuten onder de grill. De broodjes zijn klaar als de kaas goed gesmolten is. Maal er tot slot wat verse zwarte peper overheen.

Stokbrood met kaas en tomaat

Meer broodjes

Vind je het stokbrood met kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar alle andere broodjes op Eetman.nl. Lekker en allemaal vegetarisch.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen