Apfelstrudel

Apfelstrudel

Op wintersport kwam ik ze weer tegen en ze waren heerlijk. Waarom maken we in Nederland eigenlijk bijna nooit apfelstrudel? Een goed idee voor thuis dus. Helaas vergeten te wachten tot de kinderen thuis waren om te helpen. Erg moeilijk is het namelijk niet en ze helpen graag mee. Het onderstaande recept probeerde ik, omdat het zulke makkelijk verkrijgbare ingrediënten heeft.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 porties:

  • 9 velletjes bladerdeeg
  • 4 zure appels
  • Sap van een halve citroen
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 90 gram rozijnen
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk
  • Slagroom en/of poedersuiker en/of vanille-ijs.

Apfelstrudel recept

De oven op 200 graden voorverwarmen, laat het bladerdeeg ontdooien en leg een vel bakpapier op de bakplaat. Kook wat water en laat de rozijnen er in wellen.

Schil de appels en snij ze in dunne plakjes. Meng met het citroensap. Rozijnen afgieten en er bij mengen.

Meng suiker, vanillesuiker, kaneel en bloem. Daarna meng je dat weer door het appelmengsel.

Meng ei met 3 lepels melk.

Leg de blaadjes bladerdeeg op het bakpapier 3×3 zodat ze ca 2 cm overlappen. Druk het bij de randen aan zodat ze goed aan elkaar zitten. Het appelmengsel daarna in een lange rij in het midden van links naar rechts.

Klap de achterste flap bladerdeeg naar voren over het appelmengsel heen. Besmeer deze met het ei-mengsel. Klap de voorste flap bladerdeeg naar achteren en druk deze aan. Druk de zijkanten ook dicht; gebruik het ei-mengsel als een soort lijm.

Keer de apfelstrudel om zodat de mooie kant boven ligt en smeer die kant in met het ei-mengsel. prik wat luchtgaatjes in de bovenkant.

Nu kan het de oven in. 20 Minuten op 200 graden, daarna nog eens 20 minuten op 175 graden (heteluchtoven).

Af laten koelen en serveren met poedersuiker, of slagroom, of ijs, of alles tegelijk natuurlijk.

Apfelstrudel

Comments (2)

hai,

Leuke makkelijke site.
Ben benieuwd wat voor een recepten er nog bij komen. Ga zeker af en toe op je site
kijken voor inspiratie!

succes!
Groetjes Winnifred

Leave a comment