Hou je van linzen? Met dit makkelijke recept maak je een lekkere linzensoep met champignons. Gezond en eenvoudig te maken.
Zoals vaak is deze soep een idee dat ik kreeg tijdens mijn vakantie. In Oostenrijk aten we in het hotel een linzensoep. Ik bedacht me dat ik nog geen linzensoep op Eetman had staan. Zonde want linzen zijn gezond, bevatten veel vezels en eiwit. Belangrijke eigenschappen voor een vegetarisch recept. En dan was het nog hartstikke lekker ook. Allemaal goede redenen om er een lekkere soep mee te bedenken.
Het mooie van dit recept vind ik dat je het echt heel relaxed kan koken. Er zijn niet heel veel ingrediënten, echt veel snijwerk is er niet en alles kan je makkelijk stap voor stap doen. Kijk maar in het filmpje dat ik er van maakte. Een lekkere soep die niet mis kan gaan.
Ingrediënten
Voor 8 borden linzensoep:
- 400 gram kastanjechampignons
- 2 middelgrote uien
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 paddestoelenbouillon blokjes
- paar takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde)
- 600 gram (bruine) linzen uit blik
- 70 gram tomatenpuree
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Linzensoep met champignons recept
In deze film zie je hoe makkelijk je deze soep maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.
Linzensoep maken
Benodigde tijd: 45 minuten.
Zo maak je linzensoep met champignons:
- Kastanjechampignons snijden
Borstel 400 gram kastanjechampignons schoon en verwijder de topjes van de steeltjes. Snij ze dan in plakken.
- Uien bakken
Snij 2 middelgrote uien fijn. Zet een soeppan op middelhoog vuur. Doe daarin 3 eetlepels olijfolie. Bak de uien kort, tot ze zacht zijn en beginnen te verkleuren.
- Knoflook
Pers 2 knoflookteentjes uit en bak ze één minuut mee met de uien.
- Champignons bakken
Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze tot ze zacht worden en gaan verkleuren.
- Bouillon
Voeg 1,5 liter heet water en 2 paddestoelenbouillon blokjes toe.
- Tijm toevoegen
Ris de blaadjes van een paar takjes tijm en snij ze fijn. Voeg ze dan toe aan de pan.
- Overige ingrediënten
Voeg ook 600 gram linzen uit blik toe en doe ook alvast wat zout en peper in de pan. Doe tenslotte ook 70 gram tomatenpuree erbij. Laat de linzensoep nu op zacht vuur 30 minuten koken. Roer tussendoor af en toe door de pan.
- Op smaak maken
Maak de soep tenslotte op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Meer recepten
Ben je ook zo gek op soep? Op eetman.nl staan nog veel meer vegetarische soepen. Je vindt ze op de pagina met alle soeprecepten maar ook tussen de hoofdgerechten staan lekkere maaltijdsoepen.