Hou je van linzen? Met dit makkelijke recept maak je een lekkere linzensoep met champignons. Gezond en eenvoudig te maken.

Zoals vaak is deze soep een idee dat ik kreeg tijdens mijn vakantie. In Oostenrijk aten we in het hotel een linzensoep. Ik bedacht me dat ik nog geen linzensoep op Eetman had staan. Zonde want linzen zijn gezond, bevatten veel vezels en eiwit. Belangrijke eigenschappen voor een vegetarisch recept. En dan was het nog hartstikke lekker ook. Allemaal goede redenen om er een lekkere soep mee te bedenken.

Het mooie van dit recept vind ik dat je het echt heel relaxed kan koken. Er zijn niet heel veel ingrediënten, echt veel snijwerk is er niet en alles kan je makkelijk stap voor stap doen. Kijk maar in het filmpje dat ik er van maakte. Een lekkere soep die niet mis kan gaan.

Ingrediënten

Voor 8 borden linzensoep:

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 middelgrote uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 paddestoelenbouillon blokjes
  • paar takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde)
  • 600 gram (bruine) linzen uit blik
  • 70 gram tomatenpuree
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak

Linzensoep met champignons recept

In deze film zie je hoe makkelijk je deze soep maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Linzensoep maken

Benodigde tijd: 45 minuten.

Zo maak je linzensoep met champignons:

  1. Kastanjechampignons snijden

    Borstel de kastanjechampignons schoon en verwijder de topjes van de steeltjes. Snij ze dan in plakken.

  2. Uien bakken

    Snij de uien fijn. Zet een soeppan op middelhoog vuur. Doe daarin 3 eetlepels olijfolie. Bak de uien kort, tot ze zacht zijn en beginnen te verkleuren.

  3. Knoflook

    Pers de knoflookteentjes uit en bak ze één minuut mee met de uien.

  4. Champignons bakken

    Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze tot ze zacht worden en gaan verkleuren.

  5. Bouillon

    Voeg 1,5 liter heet water en de bouillonblokjes toe.

  6. Tijm toevoegen

    Ris de blaadjes tijm van de takjes en snij ze fijn. Voeg ze dan toe aan de pan.

  7. Overige ingrediënten

    Voeg ook de linzen toe en doe ook alvast wat zout en peper in de pan. Doe tenslotte ook de tomatenpuree erbij. Laat de linzensoep nu op zacht vuur 30 minuten koken. Roer tussendoor af en toe door de pan.

  8. Op smaak maken

    Maak de soep tenslotte op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Linzensoep met champignons recept

Meer recepten

Ben je ook zo gek op soep? Op eetman.nl staan nog veel meer vegetarische soepen. Je vindt ze op de pagina met alle soeprecepten maar ook tussen de hoofdgerechten staan lekkere maaltijdsoepen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen