Zoek je een stevige salade voor bij de barbecue? Of zoek je een beetje een bijzondere salade met veel smaak? Deze Salade met Old Amsterdam en noten is dan precies wat je zoekt. Heeft echt een lekkere bite als aanvulling op je barbecue gerechten.
Bij een barbecue denk je waarschijnlijk niet meteen aan een salade. Toch vind ik het altijd lekker als er een lekkere salade op tafel staat. Dat geeft de noodzakelijke afwisseling op alles dat van de grill af komt.
Deze salade is perfect voor bij een lekkere buitenmaaltijd. Er zit zoveel lekkers in dat er zeker veel van gegeten zal worden. De basis vond ik op smulweb.nl en daar heb ik een beetje op gevarieerd. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op Old Amsterdam kaas. Lekker met van die zoutkristalletjes als je er op kauwt. En met heel veel noten en rozijnen en een beetje zoete dressing.
Het resultaat is precies wat ik lekker vind. Eigenlijk is koken soms makkelijk: koop goede ingrediënten en je zet in no-time wat lekkers op tafel!
Ingrediënten
Salade voor 4 personen:
- 200 gram Old Amsterdam (of andere oude of overjarige kaas)
- 75 gram rozijnen
- 100 gram gemengde ongezouten noten
- 50 gram rucola sla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 2 takjes verse tijm
- Versgemalen zwarte peper
Salade met Old Amsterdam en noten recept
In deze video zie je hoe je deze salade maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Salade met Old Amsterdam maken
Benodigde tijd: 20 minuten.
Zo maak je salade met Old Amsterdam en noten:
- Rozijnen weken
Zet 75 gram rozijnen in een kom heet water om te weken. Intussen kan je de volgende stappen alvast doen.
- Dressing maken
Ris de blaadjes van 2 takjes verse tijm en snij ze fijn. Doe de tijm in een bakje, voeg daar 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel honing en wat versgemalen zwarte peper aan toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
- Rucola
Was, indien nodig, 50 gram rucola en droog het goed. Doe de rucola in een grote bak samen met de honing dressing. Schep het goed door elkaar.
- Kaas snijden
Snij 200 gram kaas in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Doe de kaas bij de bak met sla.
- Noten kleinmaken
Snij 100 gram noten grof en voeg ze dan toe aan de sla.
- Rozijnen toevoegen
Laat dan de rozijnen uitlekken. Doe ook deze bij de salade. Schep tenslotte alles voorzichtig door elkaar.

Meer salade recepten
Vind je de Salade met Old Amsterdam en noten lekker? Zoek je nog meer salade recepten? Je vindt ze in op de pagina met alle vegetarische bijgerechten.