Zoek je een stevige salade voor bij de barbecue? Of zoek je een beetje een bijzondere salade met veel smaak? Deze Salade met Old Amsterdam en noten is dan precies wat je zoekt. Heeft echt een lekkere bite als aanvulling op je barbecue gerechten.

Het is een van de twee recepten die ik gemaakt heb voor de barbecue guide van Only for Men en Napoleon. De basis ervoor vond ik op smulweb.nl en daar heb ik een beetje op gevarieerd. Zo ben ik bijvoorbeeld dol op Old Amsterdam kaas. Lekker met van die zoutkristalletjes als je er op kauwt. En met heel veel noten en rozijnen en een beetje zoete dressing. Dus het resultaat is precies wat ik lekker vind eigenlijk.

Mijn tip: koop goede ingrediënten en je zet in no-time wat lekkers op tafel!

Salade met Old Amsterdam en noten recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram Old Amsterdam (of andere oude of overjarige kaas)
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 takjes verse tijm

Salade met Old Amsterdam en noten bereiden

Zet de rozijnen een half uur van tevoren in een kom heet water om te weken.

Ris de blaadjes van de tijm en snij ze fijn. Doe de tijm in een bakje, voeg daar 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn, 1 eetlepel honing en wat versgemalen zwarte peper aan toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

Was, indien nodig, de rucola en droog hem goed. Doe de rugcola in een grote bak samen met de honing dressing. Schep het goed door elkaar.

Snij de kaas in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Snij de noten grof. Laat de rozijnen uitlekken. Schep dan de kaas, de noten en de rozijnen door de rucola.

Meer salade recepten

Vond je de Salade met Old Amsterdam en noten lekker? Zoek je nog meer salade recepten? Je vindt ze in op de pagina met vegetarische bijgerechten.

(Visited 101 times, 1 visits today)