Nasi Goreng met groenten

Nasi Goreng met groenten recept 1

Hou je ook van Nasi? Deze Nasi Goreng met groenten is goed gevuld met wortels, paprika, ui, prei, courgette en nog veel meer. Een heerlijke en gezonde variant op dit traditionele Indonesische gerecht.

Bij het recept staan ook een paar van mijn favoriete extra toevoegingen aan de Nasi: pindasaus, cassave kroepoek, gebakken uitjes en pinda’s. Ze zijn optioneel, maar ik zou er zelf zeker altijd wel een paar bijkopen. Zo maak je hem extra lekker.

Ik hoop dat je het een heerlijk recept vindt, maar wil je nog even verder zoeken? Dan vind je nog veel meer groente recepten op boodschappen.nl. Lekker en super gezond, dus genoeg inspiratie om aan de aanbevolen dagelijkse 300 gram groenten te komen.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediƫnten

Nasi voor 4 personen:

  • 2 wortels
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 3 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 5 eetlepels arachideolie
  • 2 eieren
  • 200 gram basmatirijst
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Optioneel

  • 400 gram pindasaus
  • ongezouten pinda’s
  • gebakken uitjes
  • casave kroepoek

Nasi Goreng met groenten recept

De Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet hem dan apart.

Intussen kan je alvast de groenten snijden.

Snij de wortels in schijfjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij hem in repen. Was het zand uit de prei en snij hem in halve ringen. Snij de ui in kwart ringen. Zet deze groenten daarna samen apart.

Snij de knoflook fijn. Schap de schil van de gember en snij hem dan fijn. Zet de knoflook en de gember ook even samen apart.

Snij de courgettes in dobbelsteentjes en zet deze ook apart.

Doe de eieren, de sambal en de ketjap manis in een kommetje. Klopt de inhoud door elkaar met een garde.

De nasi bakken

Verhit twee eetlepels olie in een wok. Bak daarin de gember en de knoflook twee minuten. Voeg dan het eiermengsel toe, bak het terwijl je met de spaan er doorheen blijft gaan, zodat de eieren gebakken en korrelig worden.

Voeg dan de wortel, de paprika, de prei en de ui toe en bak die 3 minuten mee. Daarna voeg je de courgette toe. Die bak je ook nog 5 minuten mee.

Verhit intussen drie eetlepels olie in een andere bakpan. Bak daarin de rijst een paar minuten.

Doe tenslotte de rijst bij de groenten. Schep het geheel dan nog even door elkaar en breng het op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Serveer de Nasi Goreng met een of meer van de optionele extra’s.

Nasi Goreng met groenten recept vierkant

Meer hoofdgerechten

Vind je de Nasi met groenten lekker? Kijk dan ook eens naar de andere lekkere vegetarische hoofdgerechten op Eetman.nl.

Leave a comment