Home » Recepten » Hoofdgerechten » Nasi Goreng met groenten

Hou je ook van Nasi? Deze Nasi Goreng met groenten is vegetarisch. in plaats van vlees vind je hierin heel veel wortels, paprika, ui, prei, courgette en nog veel meer. Een heerlijke en gezonde variant op dit traditionele Indonesische gerecht.

Bij het recept staan ook een paar van mijn favoriete extra toevoegingen aan de Nasi: pindasaus, cassave kroepoek, gebakken uitjes en pinda’s. Ze zijn optioneel, maar ik zou er zelf zeker altijd wel een paar bijkopen. Vooral pindasaus is bij mij een grote favoriet. Heerlijk!

Ik hoop dat je het een heerlijk recept vindt, maar wil je nog even verder zoeken? Dan vind je nog veel meer groente recepten op boodschappen.nl. Lekker en super gezond, dus genoeg inspiratie om aan de aanbevolen dagelijkse 300 gram groenten te komen.

Ingrediënten

Nasi voor 4 personen:

  • 2 wortels (180 gram)
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 1 prei
  • 3 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 eieren
  • 200 gram basmatirijst
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Optioneel

  • 400 gram pindasaus
  • ongezouten pinda’s
  • gebakken uitjes
  • casave kroepoek
Loading...

Nasi Goreng met groenten recept

In deze video zie je hoe je deze vegetarische nasi maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Nasi Goreng met groenten maken

Benodigde tijd: 40 minuten.

Zo maak je vegetarische nasi goreng:

  1. Rijst koken

    Breng water aan de kook. Kook de rijst 10 minuten (volg de aanwijzingen op de verpakking) en zet hem dan apart. Als je de tijd hebt, kook de rijst dan zelfs de dag van tevoren.

  2. Wortels, paprika, prei en ui snijden

    Snij intussen de wortels in schijfjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij hem in repen. Was het zand uit de prei en snij hem in halve ringen. Snij de ui in kwart ringen. Zet deze groenten daarna samen apart.

  3. Knoflook en gember snijden

    Snij de knoflook fijn. Schap de schil van de gember en snij hem dan fijn. Zet de knoflook en de gember ook even samen apart.

  4. Courgettes snijden

    Snij de courgettes in dobbelsteentjes en zet deze ook apart.

  5. Eieren, sambal en ketjap mengen

    Doe de eieren, de sambal en de ketjap manis in een kommetje. Klopt de inhoud door elkaar met een garde.

  6. Gember en knoflook bakken

    Verhit twee eetlepels olie in een wok. Bak daarin de gember en de knoflook één minuut.

  7. Ei-mengsel meebakken

    Voeg dan het eiermengsel toe, bak het terwijl je met de spaan er doorheen blijft gaan, zodat de eieren gebakken en korrelig worden.

  8. Wortel, paprika, prei en ui erbij

    Voeg dan de wortel, de paprika, de prei en de ui toe en bak die 3 minuten mee.

  9. Courgette meebakken

    Daarna voeg je de courgette toe. Die bak je ook nog 5 minuten mee.

  10. Rijst bakken

    Verhit intussen twee eetlepels olie in een andere bakpan. Bak daarin de rijst tot hij weer goed warm is.

  11. Op smaak maken

    Doe tenslotte de rijst bij de groenten. Schep het geheel dan nog even door elkaar. Breng de nasi op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.

Serveer de vegetarische Nasi Goreng met een of meer van de optionele extra’s.

Nasi Goreng met groenten apr 2021 vierkant
Nasi Goreng met groenten

Meer hoofdgerechten

Vind je de Nasi met groenten lekker? Kijk dan ook eens naar de andere lekkere vegetarische hoofdgerechten op Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen