0.0 van 0
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Tagliatelle Alfredo met groenten

Dit pasta recept is een lekkere variant op de Italiaanse Fettuccine Alfredo. In deze Tagliatelle Alfredo met groenten zitten bijvoorbeeld uien, erwten tomaten, champignons en belegen kaas.

Naar het recept

Fettuccine lijkt een beetje op tagliatelle, maar is breder. Het originele Fettuccine Alfredo is een recept met vooral parmezaanse kaas en roomboter. In deze tagliatelle zit veel meer groenten en het is daardoor dus eigenlijk een complete maaltijd. Als kaas koos ik voor oer-Hollandse belegen kaas.

Het recept komt overigens voor het grootse deel uit het boekje “Recepten met kaas”. Ik heb het wat veranderd om er een vegetarische variant van te maken en die is minstens even lekker geworden.

Tagliatelle Alfredo met groenten

0.0 van 0
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

45

minuten

Ken je Fettuccinne Alfredo? Dit tagliatelle Alfredo met groenten recept is een heerlijke variant met uien, erwten tomaten en champignons.

Ingrediënten

  • 500 gram verse tagliatelle

  • 400 gram uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 200 gram champignons

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 350 gram erwten

  • 800 gram gepelde tomaten in blik

  • 125 gram crème fraîche

  • 250 gram belegen kaas

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 2 theelepels gedroogde basilicum

  • suiker, zout en peper naar smaak

Recept

  • Voorbereiding
  • Pijnboompitten roosteren
    Maak een klein bakpannetje warm en rooster daarin kort de pijnboompitten. Schud ze regelmatig en stop als er bruine puntjes op komen. Hou het in de gaten want ze mogen niet zwart worden.
  • Champignons, uien en kaas klaarzetten
    Borstel champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Rasp de kaas met een grove rasp  in reepjes. Zet ze los van elkaar apart voor later.
  • Tomaten snijden
    Laat de tomaten uitlekken en bewaar het sap. Snij dan de gepelde tomaten in stukjes. Zet ze dan apart.
  • Water met zout verhitten
    Zet een flinke pan water met een beetje zout op het vuur voor de tagliatelle. Doe dit aan het begin want het duurt wel even voordat het water aan de kook is.
  • De tagliatelle maken
  • Champignons bakken
    Verhit de olijfolie in een pan. Doe de champignons in de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden.
  • Uien bakken
    Voeg dan de uien toe en fruit deze tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Knoflook bakken
    Pers de knoflook uit en laat ook die nog een minuutje mee bakken.
  • Tomaten, erwten, oregano en basilicum erbij
    Voeg dan het sap van de tomaten, de erwten, de stukjes tomaat, de oregano en de basilicum toe. Laat het tomatensap wat inkoken.
  • Tagliatelle koken
    Kook intussen, zodra als het water kookt, de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.
  • Crème fraîche, zout, peper en suiker erbij
    Voeg aan het einde de crème fraîche aan de groenten en saus toe. Even roeren en op smaak brengen met een beetje zout, versgemalen peper en eventueel een klein beetje suiker.
  • Alles mengen
    Schep de uitgelekte tagliatelle, de kaas en de pijnboompitten door de saus en dan is de Tagliatelle Alfredo klaar!

Recept video

Opmerkingen

  • Pak voor het bereiden wel een grote pan. Ik gebruik altijd een grote keramische hapjespan. Zelfs daarin past het gerecht maar net, dat zie je wel op de video.

Meer pastagerechten

Hou je van pastagerechten? Dan vind je deze gerechten waarschijnlijk ook lekker:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Tagliatelle Alfredo met groenten recept okt 2019 800x800
Tagliatelle Alfredo met groenten

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen