0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Tagliatelle Alfredo met groenten

Dit pasta recept is een lekkere variant op de Italiaanse Fettuccine Alfredo. In deze Tagliatelle Alfredo met groenten zitten bijvoorbeeld uien, erwten tomaten, champignons en belegen kaas.

Naar het recept

Fettuccine lijkt een beetje op tagliatelle, maar is breder. Het originele Fettuccine Alfredo is een recept met vooral parmezaanse kaas en roomboter. In deze tagliatelle zit veel meer groenten. Wel zo lekker en extra gezond. Als kaas koos ik voor oer-Hollandse belegen kaas.

Het recept komt voor een groot deel uit het boekje “Recepten met kaas”. Ik heb het wat veranderd om er een vegetarische variant van te maken en die is minstens even lekker geworden.

Tagliatelle Alfredo met groenten

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Ken je Fettuccinne Alfredo? Dit tagliatelle Alfredo met groenten recept is een heerlijke variant met uien, erwten tomaten en champignons.

Ingrediënten

  • 500 gram verse tagliatelle

  • 400 gram uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 200 gram champignons

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 400 gram blik erwten (uitlekgewicht 265 gram)

  • 800 gram tomatenblokjes in blik

  • 125 gram crème fraîche

  • 150 gram belegen kaas

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 2 theelepels gedroogde basilicum

  • suiker, zout en peper naar smaak

Recept

  • Pijnboompitten roosteren
    Maak een klein bakpannetje warm en rooster daarin kort 2 eetlepels pijnboompitten. Schud ze regelmatig en stop meteen als er bruine puntjes op komen. Hou het in de gaten want ze mogen niet zwart worden.
  • Champignons, uien en kaas klaarzetten
    Borstel 200 gram champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel 400 gram uien en snij ze in dunne ringen. Rasp 150 gram belegen kaas met een grove rasp in reepjes. Zet ze elk in een eigen bakje apart.
  • Water met zout verhitten
    Zet alvast een flinke pan water met een beetje zout op het vuur voor de tagliatelle.
  • Champignons bakken
    Verhit 4 eetlepels olijfolie in een pan. Doe de champignons in de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden.
  • Uien bakken
    Voeg dan de uien toe. Bak ze 5 minuten tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Knoflook bakken
    Pers 2 teentjes knoflook uit en laat ook die nog een minuutje mee bakken.
  • Tomaten, erwten, oregano en basilicum erbij
    Voeg dan 800 gram tomatenblokjes in blik inclusief het sap. Giet een 400 gram blik erwten af en doe de erwten in de pan. Voeg ook 1 theelepel oregano en 2 theelepels basilicum toe. Laat het tomatensap wat inkoken.
  • Tagliatelle koken
    Kook intussen, zodra het water kookt, 500 gram tagliatelle ongeveer 4 minuten. Volg de instructies op de verpakking. Giet de tagliatelle dan af.
  • Crème fraîche, zout, peper en suiker erbij
    Voeg 125 gram crème fraîche aan de groenten en saus toe. Meng het geheel. Breng het op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en eventueel een klein beetje suiker.
  • Alles mengen
    Schep de uitgelekte tagliatelle, de kaas en de pijnboompitten door de saus. De Tagliatelle Alfredo is nu klaar!

Recept video

Opmerkingen

  • Pak voor het bereiden van de groenten een grote pan. Ik gebruik altijd een grote keramische hapjespan. Zelfs daarin past het gerecht maar net, dat zie je wel op de video.

Meer pastagerechten

Hou je van pastagerechten? Dan vind je deze gerechten waarschijnlijk ook lekker:

Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Tagliatelle Alfredo met groenten recept jun 2024 800x800
Tagliatelle Alfredo met groenten

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen