Een populair gerecht van de allerhande web site, dat leek me wel een veilige keuze. Het was even zoeken naar alle ingrediënten voor de Penne met geroosterde lentegroenten en pistachepesto. Zelfs de AH XXXL had geen gepelde pistache noten, dus dat werd zelf pellen.

Voor dit gerecht mocht de vijzel weer eens uit de kast, had ik die ten minste ook niet voor niets gekocht. Het resultaat zijn lekkere en gezonde penne met geroosterde groenten, rode pesto en pistachenoten.

Penne met groenten en pistachepesto

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • 1 venkel
  • 2 rode uien
  • 200 gram sugar snaps, of zoete bonen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 50 gram gepelde (of 100 gram ongepelde) geroosterde pistachenoten
  • 100 gram rode pesto
  • 100 gram oude geitenkaas
  • bakpapier

Penne met geroosterde lentegroenten en pistachepesto

Pel indien nodig de pistachenoten. Bewaar een paar noten als garnering, en maak de rest klein in een vijzel of met een keukenmachine. Meng de gemalen noten met 1 eetlepel olijfolie en de pesto.

Rasp de kaas.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de onderste 2 cm van de asperges af. Snij wat over is in schuine stukken. Snij de uien in halve ringen. Snij de venkel in reepjes. Meng de groente met 3 eetlepels olijfolie.

Leg het bakpapier op de bakplaat, en verdeel de groenten er over. Daarna 25 minuten in het midden van de oven roosteren. Om de 5 minuten omscheppen.

Kook intussen de penne (ca 10 minuten) en giet deze af. Zorg dat de penne en de groente tegelijk klaar zijn.

Meng de penne met de helft van de gerapte kaas en de pistachepesto.

Verdeel de pasta over de borden, verdeel de groenten er overheen, doe de rest van de kaas er overheen en tot slot de resterende pistachenoten.

Meer recepten

Vond je deze Penne met geroosterde lentegroenten en pistachepesto lekker? Zoek je nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekkere vegetarische recepten.

(Visited 19 times, 1 visits today)