Home » Drinken » Smoothies » Smoothie met ananas sinaasappel en kiwi

Hou je van smoothies? Zet je blender dan maar eens aan het werk en maak deze Smoothie met ananas sinaasappel en kiwi. Het is een heerlijke combinatie, al zeg ik het zelf.

Ananas is een van de lekkerste vruchten en zit vol met sap. Perfect voor een smoothie dus. Om de smoothie niet te dik te maken pers ik de sinaasappels eerst uit. De ananas en kiwi gaan met vruchtvlees en al in de blender. Al met als is smoothies maken dus gewoon een makkie.

Verse ananas snijden

Een tijdje terug kocht  ik een ananas-snijder. Leuk nieuw speelgoed natuurlijk. Sindsdien maak ik regelmatig recepten met ananas. Zoals deze Smoothie.

Heb je geen ananas-snijder? Ik kan hem je echt aanraden, het is wel een heel handig apparaatje. Ik dacht vroeger dat een ananas ‘schillen’ niet te doen zou zijn. Maar zo is het gewoon een eitje. Boven en onderkant er afsnijden. Met de ananas snijder er in boren en klaar! Het is eigenlijk nog makkelijker dan een appel schillen.

Mocht je geen ananas snijder hebben, dan is dat geen probleem. Ook met een koksmes lukt dat prima zoals je in dit filmpje kan zien, In een grote supermarkt vind vaak ook verse geschilde ananas. Of gebruik ananas uit blik. Ik weet zeker dat de smoothie dan nog steeds heerlijk is.

Ingrediënten

Voor ongeveer 1 liter (4 glazen):

 • 5 perssinaasappels
 • 2 rijpe kiwi’s
 • 1 ananas

Ook nodig:

 • Blender – hier vind je een goede (of koksmes)
 • Sinaasappelpers
 • Ananas snijder

Smoothie met ananas sinaasappel en kiwi maken

In deze film zie je hoe makkelijk je deze lekkere ananas-sinaasappel-kiwi smoothie maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Smoothie ananas, sinaasappel, kiwi recept

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je deze smoothie:

 1. Koelen

  Leg bij voorkeur het fruit een paar uur voordat je de smoothie gaat maken in de koelkast.

 2. Ananas snijden

  Verwijder de boven en de onderkant van de ananas. Haal het vruchtvlees er dan uit met de ananas-snijder. Snij het vruchtvlees in stukjes en doe die in de blender.

 3. Schil de kiwi’s

  Schil de kiwi’s en snij ze in stukken. Doe die ook in de blender.

 4. Sinaasappels uitpersen.

  Pers de sinaasappels uit. Doe het sap in de blender. Mocht dat niet passen, bewaar wat niet past en schenk dat straks in de glazen bij.

 5. Blenden

  Zet de blender ongeveer 1 minuut op de hoogste stand, tot alle ingrediënten fijngemalen zijn.

Smoothie met ananas sinaasappel en kiwi recept aug 16 2021 vierkant
Smoothie met ananas sinaasappel en kiwi

Meer smoothie recepten

Vind je de ananas, sinaasappel, kiwi smoothie lekker? Zoek je nog meer inspiratie? Op de pagina met alle smoothie recepten vind je nog meer lekkere combinaties voor je volgende drankje.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen