Met dit recept voor penne met paprika en rode pesto maak je deze heerlijke pasta. Pistachenoten en parmezaanse kaas maken hem helemaal af.

Een populair gerecht van de allerhande, maar dan anders. Dat is de basis van dit recept. Sindsdien is er nogal wat veranderd. De groenten en kaas zijn bijvoorbeeld anders. Ik koos voor rode puntpaprika’s, oranje paprika, cherry tomaten en rode ui. Heel anders maar wel meer naar mijn zin. Met de keuze voor Parmezaanse kaas, maakte ik vooral mijn gezin blij. Dat zijn niet zulke geitenkaas-fans.

Wat wel bewaard bleef is de leuke manier om pasta te bereiden. De ‘groenten’ in de oven geroosterd, rode pesto door de pasta en ook zelf-geroosterde pistache noten. Dat klinkt goed toch.

Naar de ongeroosterde pistachenoten moest ik wel even zoeken in de winkel. Ik vond ze uiteindelijk bij de bakspullen. Je moet het maar weten 😁. Kan je ze toch niet vinden: koop 100 gram ongepelde noten en ga zelf aan de slag.

Voor dit gerecht mocht de vijzel weer eens uit de kast, had ik die ten minste ook niet voor niets gekocht. Het resultaat zijn lekkere en gezonde penne met geroosterde groenten, rode pesto en pistachenoten.

Ingrediënten

Penne met paprika voor 4 personen:

 • 500 gram penne
 • 4 zoete rode puntpaprika’s
 • 1 oranje of rode paprika
 • 250 gram cherry tomaten
 • 1 grote rode ui
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 50 gram gepelde ongeroosterde pistachenoten
 • 130 gram rode pesto
 • 100 gram parmezaanse kaas

Ook nodig

 • bakpapier
 • vijzel of keukenmachine

Penne met paprika en rode pesto recept

In deze video zie je hoe je deze pasta met paprika en pesto maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Penne met paprika en rode pesto maken

Benodigde tijd: 40 minuten

Zo maak je deze pasta met rode pesto:

 1. Rooster de pistachenoten

  Pel indien nodig de pistachenoten. Rooster de noten in een pannetje zonder olie. Schud de pan regelmatig. Zodra de noten verkleuren haal je de pan van het vuur.

 2. Maak de pistachepesto

  Bewaar een paar noten als garnering. Maak de rest dan klein in een vijzel of met een keukenmachine. Meng de gemalen pistachenoten met 1 eetlepel olijfolie en de pesto.

 3. Oven voorverwarmen

  Verwarm de oven voor op 225 graden.

 4. Groenten snijden

  Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s. Snij ze dan in reepjes. Verwijder ook de zaadlijsten uit de paprika en snij ook die in reepjes. Snij de rode ui in kwart ringen. Halveer de cherry tomaten.

 5. Olijfolie erbij

  Doe alle groenten in een grote kom en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Schep alles door elkaar, zodat de olijfolie goed over de groenten verdeeld is.

 6. Groenten roosteren

  Leg het bakpapier op de bakplaat, en verdeel de groenten er over. Rooster de groenten dan 25 minuten in het midden van de oven roosteren. Schep de groenten wel om de 5 minuten snel even om.

 7. Kook de penne

  Kook intussen de penne circa 11 minuten in ruim water (volg de aanwijzingen op de verpakking). Roer er tussendoor af en toe even ze dan af af. Zorg dat de penne en de groente ongeveer tegelijk klaar zijn.

 8. Kaas raspen

  Rasp intussen ook de parmezaanse kaas.

 9. Opdienen

  Meng de penne met twee derde van de gerapte kaas en de pistachepesto. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de groenten er overheen, doe de rest van de kaas er overheen en tot slot de bewaarde pistachenoten.

Penne met paprika en rode pesto recept vierkant
Penne met paprika en rode pesto

Meer recepten

Vind je deze Penne met paprika en rode pesto lekker? Zoek je nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen