Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Broodje met warme groenten en champignons

Dit broodje met warme groenten en champignons is perfect voor fans van gebakken paprika, ui, rode peper, tomaat, champignons en oude kaas.

Vandaag maakte ik weer eens dit lekker smaakvolle broodje voor de lunch. Het is zo klaar op basis van een hamburger broodje maken, met warme groenten erop.

Weet je wat voor mij de beste manier is om een lekker recept te verzinnen? Door met veel trek de winkel in te gaan. Dan heb ik altijd genoeg inspiratie. In dit geval was het resultaat dus een soort ‘hamburger’ maar dan zonder vlees.

Schrik niet van de rode peper in de ingrediëntenlijst. Het broodje is zeker niet te pittig, daarvoor zitten er veel te veel lekkere smaakvolle andere ingrediënten in: paprika, ui, zongedroogde tomaat, champignons. Afgetopt met lekkere geraspte oude kaas.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

 • 1 ui
 • 1 rode paprika
 • 8 zongedroogde tomaten
 • 8 champignons
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 4 hamburger broodjes
 • 1 rode peper
 • 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
 • 80 gram oude kaas

Broodje met warme groenten en champignons recept

In deze video zie je hoe je deze warme broodjes maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Broodje met warme groenten en champignons maken

Benodigde tijd: 25 minuten

Zo maak je dit broodje met warme groenten:

 1. Groenten snijden

  Snij de ui in halve ringen. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem dan in lange repen. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij die dan in kleine stukjes. Zet deze ingrediënten even samen apart.

 2. Champignons snijden

  Borstel de champignons schoon en snij ze dan in plakjes.

 3. Broodjes snijden

  Snij de hamburger broodjes doormidden.

 4. Tomaten snijden

  Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

 5. Kaas raspen

  Rasp de oude kaas indien dat nog nodig is.

 6. Bak de groenten

  Doe 4 eetlepels olijfolie in een pan en maak die heet. Doe alle gesneden groenten in de pan. Bak ze tot de groenten zacht worden.

 7. Rooster de broodjes

  Maak intussen ook een tweede bakpan heet, zonder olie er in. Rooster daarin de binnenkanten van de hamburger broodjes tot ze een beetje beginnen te verkleuren.

 8. Tomatenpuree en tomatenreepjes erbij

  Als de groenten goed zacht gebakken zijn, doe je de tomatenpuree en de zongedroogde tomaten erbij. Meng het geheel goed door elkaar en laat het één minuutje op het vuur staan.

 9. Champignons toevoegen

  Doe de champignons erbij en bak die mee tot ze zacht zijn.

 10. Broodjes beleggen

  Verdeel het warme groentemengsel over de onderste helft van de broodjes. Verdeel dan de geraspte oude kaas over de groenten. Leg tot slot de bovenste helft van de hamburger broodjes erop.

De broodjes meteen serveren en warm opeten.

Broodje met warme groenten en champignons sep 2021 vierkant
Broodje met warme groenten en champignons

Meer lekkere broodjes

Vind je het broodje met warme groenten en champignons lekker? Zoek je nog meer lekkere broodjes? Je vind ze op de pagina met vegetarische broodjes.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen