Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Broodje met warme groenten en champignons

Vandaag maakte ik weer eens een lekker broodje voor de lunch. Ik wilde graag een soort hamburger broodje maken, met iets warms er op en lekker veel smaak. Het resultaat is dit Broodje met warme groenten en champignons.

De beste manier om een lekker broodje te verzinnen is om met veel trek de winkel in te gaan. Ik weet dat dat juist meestal niet het advies is, maar dan gaat het er om niet te veel geld kwijt te zijn. In dit geval kreeg ik trek in een soort ‘hamburger’ maar dan zonder vlees.

Schrik niet van de rode peper in de ingrediëntenlijst. Het broodje is zeker niet te pittig, daarvoor zitten er veel te veel lekkere smaakvolle andere ingrediënten in: paprika, ui, zongedroogde tomaat, champignons. Afgetopt met lekkere geraspte oude kaas.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 8 champignons
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 hamburger broodjes
  • 1 rode peper
  • 1 klein blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 80 gram oude kaas
Loading...

Het Broodje met warme groenten en champignons maken

Snij de ui in ringen. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snij hem dan in lange repen. Borstel de champignons schoon en snij ze dan in plakjes. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij die dan in kleine stukjes.

Zet deze ingrediënten even samen apart terwijl je de rest van de voorbereidingen doet.

Snij de hamburger broodjes doormidden.

Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

Rasp de oude kaas indien dat nog nodig is.

Doe 4 eetlepels olijfolie in een pan en maak die heet. Doe alle gesneden groenten en de champignons in de pan. Bak ze tot de groenten zacht worden.

Maak intussen ook een tweede bakpan heet, zonder olie er in. Rooster daarin de binnenkanten van de hamburger broodjes tot ze een beetje beginnen te verkleuren.

Als de groenten goed zacht gebakken zijn, doe je ook de de tomatenpuree en de zongedroogde tomaten er bij. Meng het geheel goed door elkaar en laat het nog een minuutje op het vuur staan, tot ook de laatste ingrediënten warm zijn.

Verdeel het warme groentenmengsel over de onderste helft van de broodjes. Verdeel dan de geraspte oude kaas over de groenten. Leg tot slot de bovenste helft van de hamburger broodjes er op.

Meteen serveren en warm opeten.

Broodje met warme groenten en champignons recept

Meer lekkere broodjes

Vond je het Broodje met warme groenten en champignons lekker? Zoek je nog meer lekkere broodjes? Je vind ze op de pagina met vegetarische broodjes.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen