Dit is echt een waanzinnig lekkere afsluiter van je etentje. Crêpes Suzette met vanille ijs is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille ijs.

Voor grote kinderen zoals ik is er nog een leuke reden om crêpes Suzette te maken: de crêpes (een chique woord voor flensjes) worden ook nog eens geflambeerd. Kijk daar kan je een luxe diner natuurlijk mee afsluiten.

Heb ik al gezegd dat er lekker zoete sinaasappelsaus met Grand Marnier overheen gaat? Win, win, win dus. De alcohol verbrand ‘grotendeels’ dus je kinderen kunnen er wel van mee eten. Crêpes Suzette is een van mijn favoriete recepten, maar dat had je waarschijnlijk al door.

Ingrediënten

Crêpes Suzette voor 4 personen:

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 200 milliliter melk
  • 80 milliliter water
  • 300 milliliter vers geperste sinaasappelsap (ca 6 sinaasappels)
  • 50 milliliter citroensap
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram roomboter
  • 4 eetlepels Grand Marnier (sinaasappellikeur)
  • 4 bolletjes vanille ijs

Crêpes Suzette recept

Voor wie geen zin heeft om te lezen staat hier een filmpje van 4 minuten met de korte uitleg. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.

Crêpes Suzette met vanille ijs maken

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten.

Zo maak je crêpes Suzette:

  1. Voorbereiding

    Dit stuk van het recept kan je eerder op de dag doen. Zo heb je geen stress later.

  2. Zeef de bloem in een grote kom. Meng er dan de zout en de vanillesuiker doorheen. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Doe 2 eieren in het kuiltje. Scheid de eierdooier van 1 ei. Doe ook de eierdooier in het kuiltje. Voeg al roerend de melk en het water toe. Klop het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag daarna afgedekt minstens 1 uur in de koelkast rusten.

  3. Pers de sinaasappelen uit en doe dan de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg ook het citroensap en en de basterdsuiker toe. Breng het aan de kook en laat het nog een minuut of 15 koken tot een gebonden saus.

  4. Smelt de helft van de roomboter en roer deze door het beslag. Verhit daarna een kleine koekenpan. Bak daarin met de rest van de roomboter, één voor één, 2 flensjes per persoon. Zet de flensjes dan met een bord er bovenop afgedekt weg.

  5. De Crêpes Suzette maken

    Een kwartier voor je het dessert wilt eten, doe je deze stappen.

  6. Vouw de flensjes in vieren.

  7. Verwarm daarna de sinaasappelsaus in de koekenpan op een laag vuur. Leg de opgevouwen flensjes in de saus. Schep de saus met een lepel ook over de flensjes heen.

  8. Doe de Grand Marnier in een soeplepel. Hou er een vlam bij zodat de drank in brand vliegt. Giet de brandende Grand Marnier over de flensjes met saus heen.

  9. Serveer de geflambeerde flensjes dan meteen op de borden met wat saus er over en een bol vanille ijs.

Crepes Suzette met vanille ijs recept

Meer lekkere dessert recepten

Vind je de Crêpes Suzette lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere lekkere desserts op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze:

Of kijk op de verzamelpagina met alle vegetarische nagerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen