Zoek je een echt waanzinnig lekkere afsluiter van je etentje? Crêpes Suzette met vanille-ijs is mijn tip voor jou! Dit is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes en de warme sinaasappelsaus dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille-ijs. Daar wordt je zeker blij van.
Naar het receptVoor grote kinderen zoals ik is er nog een leuke reden om crêpes Suzette te maken: de crêpes (een chique woord voor flensjes) worden ook nog eens geflambeerd met Grand Marnier. Flamberen is natuurlijk altijd mooi om te zien. Leuk voor de feestvreugde bij je etentjes. Kortom: crêpes Suzette is een van mijn favoriete recepten, maar dat had je waarschijnlijk al door.
Zonder alcohol crêpes Suzette maken?
De zoete sinaasappelsaus uit dit recept wordt geflambeerd met Grand Marnier. Een sinaasappel likeur met 40% alcohol. Een deel van de alcohol verbrandt bij het flamberen, maar er blijft wel wat alcohol achter.
Wil je echt helemaal geen alcohol in de crêpes Suzette? Sla het flamberen en de Grand Marnier over. Meng in plaats daarvan Marmelade door de saus. Dat is een soort van bitter-zoete jam van citrusvruchten. Geloof me: ook dan wordt de saus heerlijk!
Meer lekkere dessert recepten
Vind je de crêpes Suzette lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere lekkere desserts op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze:
Of kijk op de verzamelpagina met alle vegetarische nagerechten.
[…] Crêpes Suzette met vanille ijs […]
[…] Crêpes Suzette met vanille ijs […]
Gisteren gemaakt. Heerlijk en het recept ook duidelijk op papier (computer) gezet. Bedankt
Rob, Utrecht
Dank je wel Rob, dat is leuk om te horen. Het is ook een van mijn favoriete nagerechten.