Crêpes Suzette met vanille ijs, dessert voor een top diner

Crêpes Suzette met vanille ijs recept

Dit is echt een waanzinnig lekkere afsluiter van je etentje. Crêpes Suzette met vanille ijs is zo’n heerlijk dessert waar iets warms, de crêpes dus, gecombineerd wordt met lekker smeltend vanille ijs. Maar dat is nog niet alles: de crêpes (een chique woord voor flensjes) worden ook nog eens geflambeerd. Kijk daar kan je een chique diner natuurlijk mee afsluiten. Heb ik al gezegd dat er lekker zoete sinaasappelsaus met Grand Marnier overheen gaat? Win, win, win dus. De alcohol verbrand ‘grotendeels’ dus je kinderen kunnen er wel van mee eten. Crêpes Suzette is een van mijn favoriete recepten, maar dat had je waarschijnlijk al door.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zakje vanillesuiker
  • 120 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 200 melk
  • 80 ml water
  • 300 ml vers geperste sinaasappelsap (ca 6 sinaasappels)
  • 50 ml citroensap
  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 60 gram roomboter
  • 4 eetlepels Grand Marnier (sinaasappellikeur)
  • 4 bolletjes vanille ijs

De Crêpes Suzette met vanille ijs bereiden

Voorbereiding (kan eerder op de dag):

Zeef de bloem in een grote kom. Meng er de zout en de vanillesuiker doorheen. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Doe 2 eieren in het kuiltje. Scheid de eierdooier van 1 ei. Doe ook de eierdooier in het kuiltje. Voeg al roerend de melk en het water toe. Klop het geheel met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag daarna afgedekt minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Pers de sinaasappelen uit. Doe de sinaasappelsap in een steelpannetje. Voeg de citroensap en en de basterdsuiker toe. Breng het aan de kook en laat het nog een minuut of 15 koken tot een gebonden saus.

Afronding:

Smelt de helft van de roomboter en roer deze door het beslag. Verhit daarna een kleine koekenpan. Bak daarin met de rest van de roomboter, één voor één, 2 flensjes per persoon. Vouw de flensjes, als ze klaar zijn, in vieren.

Verwarm daarna de sinaasappelsaus in de koekenpan op een laag vuur. Leg de opgevouwen flensjes in de saus. Schep de saus met een lepel ook over de flensjes heen.

Doe de Grand Marnier in een soeplepel. Hou er een vlam bij zodat de drank in brand vliegt. Giet de brandende Grand Marnier over de flensjes met saus heen.

Serveer de geflambeerde flensjes dan meteen op de borden met wat saus er over en een bol vanille ijs.

Crêpes Suzette met vanille ijs recept

Meer lekkere dessert recepten

Als dit recept je lekker leek, kijk dan ook eens hier:

Related Posts