Pasta met paprika en champignons

Pasta met paprika en champignons recept dec 2019 1

Eten verzinnen voor opgroeiende kinderen is makkelijk. Ten eerste: het moet veel zijn. Ten tweede: Italiaans eten is altijd goed! Dan snap je wel dat deze pasta met paprika en champignons bij ons in huis heel enthousiast ontvangen werd.

In eerste instantie had ik een grote pot kant en klare pastasaus gekocht. Daarna dacht ik: zou het niet best makkelijker, lekkerder en gezonder zijn om de tomatensaus zelf te maken. Als inspiratie keek ik even op het internet, onder andere bij Chickslovefood.com. En inderdaad: tomatensaus maken is heel weinig werk.

Zelfgemaakte tomatensaus is wel veel minder rood dan wat ik gewend ben. Ik denk dat er in de saus in een potje best veel kleurstof zit. Voor de smaak maakt dat natuurlijk niet uit. Nog een kleine tip: maak de saus een dag van tevoren maken. Dat scheelt weer wat werk als je het later druk hebt.

In deze pasta met paprika en champignons en zelfgemaakte tomatensaus zit dus ook rode paprika, ui en champignons. Pipe rigate gebruiken is natuurlijk niet essentieel, maar ik vind dat wel leuk omdat dat lekker grote pasta’s zijn. Dat geeft wat structuur aan de maaltijd.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Pasta voor 4 personen:

  • 400 gram pipe rigate (of penne)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 75 gram (geraspte) oude kaas

Voor de tomatensaus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 900 gram rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Pasta met paprika en champignons recept

In dit filmpje zie je in 5 minuten hoe makkelijk je deze pasta kan maken. Onder het filmpje staat daarna de volledige beschrijving in tekst.

De tomatensaus maken

Snij de ui in kwart ringen, de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.

Laat 3 eetlepels olijfolie in een pan warm worden op middelhoog vuur. Laat daarin de uien glazig fruiten. Op het laatst voeg je ook de knoflook toe. Laat die een minuut mee bakken.

Voeg dan de tomaat, de basilicum, de sambal, de oregano, en de balsamico azijn toe. Laat het geheel warm worden, terwijl je het goed door elkaar blijft roeren.

Als de tomaten na een minuut of 5 zacht worden, maal je het geheel met een staafmixer fijn.

Breng het geheel weer aan de kook en laat het nog 15 minuten zachtjes doorkoken met een deksel op de pan. Maak dan de saus op smaak met zout en versgemalen peper.

De pasta bereiden

Zet alvast een grote pan met water op het vuur, want het duurt vaak wel even voor hij kookt.

Was de paprika en haal de zaadlijsten er uit. Snij ze daarna in stukjes. Snij de ui in kwart ringen. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (een minuut of negen).

Doe 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en maak deze heet. Bak daarin de champignons, de ui en de paprika totdat ze zacht zijn. Voeg dan de tomatensaus toe en meng die er doorheen. Proef het geheel nog even en voeg naar smaak eventueel nog wat zout of peper toe.

Schep de pipe rigate door de saus heen. Doe de pasta dan op de borden en rasp nog wat oude kaas over de pasta heen. Als je dat lekker vindt kan je er op tafel ook nog wat verse zwarte peper overheen malen.

Pasta met paprika en champignons recept dec 2019 2

Meer pasta gerechten

Vind je de pasta met paprika en champignons lekker? Dan zoek je vast nog meer pasta gerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Leave a comment