5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta met paprika en champignons

Lekker koken voor opgroeiende kinderen is makkelijk. Je moet gewoon deze twee basisregels volgen. Ten eerste: het moet veel zijn. Ten tweede: Italiaans eten is altijd goed! Dan snap je wel dat deze pasta met paprika en champignons bij ons in huis heel enthousiast ontvangen werd.

Naar het recept

In eerste instantie wilde ik kant en klare pastasaus kopen. Makkelijk, maar eigenlijk onzin. Zelf tomatensaus maken is ook makkelijk, nog lekkerder en zeker gezonder. De basis voor de tomatensaus is een recept van Chickslovefood.com. Het resultaat is een eenvoudige tomatensaus die iedereen kan maken.

Zelfgemaakte tomatensaus is wat minder rood dan de sauzen die je in de winkel koopt. Ik denk dat er in de saus in een potje best veel kleurstof zit. Nog een reden om het zelf te maken.

In deze pasta met zelfgemaakte tomatensaus zit ook rode paprika, ui en champignons. Pipe rigate gebruiken is natuurlijk niet essentieel, maar ik vind dat wel leuk omdat dat lekker grote pasta’s zijn. Dat geeft wat structuur aan de maaltijd.

Pasta met paprika en champignons

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

40

minuten

Zoek je een lekkere pasta met zelfgemaakte tomatensaus? Met deze pasta met paprika en champignons zal je dan zeker blij zijn.

Ingrediënten

  • Voor de tomatensaus
  • 3 eetlepels olijfolie

  • 900 gram rijpe tomaten

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 theelepel oregano

  • 2 theelepels gedroogde basilicum

  • 2 theelepels sambal oelek

  • 1 eetlepel balsamico azijn

  • zout en peper naar smaak

  • Overige ingrediënten
  • 400 gram pipe rigate (of penne)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 300 gram champignons

  • 75 gram (geraspte) oude kaas

Recept

  • Tomatensaus maken
  • Tomaat en ui snijden
    Snij 900 gram tomaten in blokjes, zet ze even apart. Snij 1 ui in kwart ringen.
  • Ui en knoflook bakken
    Laat 3 eetlepels olijfolie in een pan warm worden op middelhoog vuur. Laat daarin de ui glazig fruiten. Pers op het laatst 2 teentjes knoflook uit. Laat de knoflook één minuut mee bakken.
  • Tomaat en kruiden toevoegen
    Voeg dan de blokjes tomaat, 2 theelepels basilicum, 1 theelepel oregano, 2 theelepels sambal en 1 eetlepel balsamico azijn toe. Laat het geheel warm worden, terwijl je het af en toe door elkaar roert.
  • Fijnmalen
    Als de tomaten na een minuut of 5 zacht worden, maal je het geheel met een staafmixer fijn.
  • Koken en op smaak maken
    Breng het geheel weer aan de kook en laat het nog 15 minuten zachtjes doorkoken. Maak dan de saus op smaak met zout en versgemalen peper.
  • De pasta bereiden
  • Water koken
    Zet, terwijl de pastasaus zachtjes kookt, alvast een grote pan met water op het vuur.
  • Paprika, champignons en ui snijden
    Was 1 rode paprika en haal de zaadlijsten er uit. Snij de paprika daarna in stukjes. Snij 1 ui in kwart ringen. Borstel 300 gram champignons schoon en snij ze in plakjes.
  • Pasta koken
    Kook intussen 400 gram pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 10 minuten).
  • Champignons, ui en paprika bakken
    Doe 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak daarin de champignons, de ui en de paprika totdat ze zacht zijn.
  • Tomatensaus, zout en peper erbij
    Voeg dan de tomatensaus toe en meng die er doorheen. Proef het geheel nog even en voeg naar smaak eventueel nog wat zout of peper toe.
  • Pasta en kaas toevoegen
    Schep de pipe rigate door de saus heen. Doe de pasta dan op de borden en rasp ongeveer 75 gram oude kaas en strooi die over de pasta heen.

Recept video

Opmerkingen

  • Nog een kleine tip: maak de saus een dag van tevoren maken. Dat scheelt weer wat werk als je het later druk hebt.
  • Zet peper op tafel voor wie nog wat extra over de pasta heen wil malen.

Meer pasta gerechten

Vind je de pasta met zelfgemaakte tomatensaus lekker? Dan zoek je vast nog meer pasta gerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Pasta met paprika en champignons recept jul 2024 800x800
Pasta met paprika en champignons

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen