5.0 van 2 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Gevulde pepers met roomkaas

Hou jij er ook zo van om in het weekend, aan het einde van de middag wat lekkere snacks op tafel te zetten? Eén van de lekkerste snacks voor op je borrelplank zijn deze gevulde pepers met roomkaas. Een makkelijk te maken licht pittige hartige snack. Ik vind ze in ieder geval verrukkelijk.

Naar het recept

Heerlijk hartig borrelhapje

Zet de gevulde pepers op tafel, samen met wat nootjes, kaas of andere snacks. Vergeet ook niet een lekker speciaal-biertje of een glas rode wijn. Een goed gesprek of gewoon een tijdschriftje lezen. Dat is denk ik een perfecte start voor de avond.

Papadew pepers

De basis voor dit recept zijn papadew pepers. Dat is de merknaam voor een soort kleine ronde zoet pikante pepers. Ze hebben een beetje het formaat van een cherry tomaat. Eén potje bevat er ongeveer 40. Net iets teveel voor een gemiddeld bakje roomkaas. Meer dan genoeg voor een heleboel lekkere gevulde pepers. Het resultaat is zeker niet te pittig. Het pepertje zorgt er wel voor dat de smaak lekker lang in je mond blijft hangen.

Misschien is dit ook wel het moment om te bekennen dat ik ‘stiekem’ bij de Albert Heijn regelmatig even langs de delicatessenafdeling loop om er ‘een gevulde peper te proeven’. Je kunt ze daar ook gewoon kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Gevulde pepers met roomkaas

5.0 van 2 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

30

pepers
Totale tijd

20

minuten

Zin in een lekkere snack? Maak dan deze Gevulde pepers met roomkaas. Licht pittig en met een smaak die lekker lang in je mond blijft hangen.

Ingrediënten

  • 1 potje van 400 gram papadew pepers (uitlek gewicht 165 gram)

  • 200 gram naturel roomkaas of zuivel spread

  • 25 gram verse bieslook

  • 1 mespuntje zout

  • vers gemalen zwarte peper

Recept

  • Bieslook voor de vulling fijnsnijden
    Snij 8 gram bieslook heel fijn, of knip de bieslook heel fijn met een schaar.
  • Papadews uit laten lekken
    Laat de papadews goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Roomkaas, zout, peper en bieslook mengen
    Meng de roomkaas met een mespuntje zout, wat versgemalen zwarte peper, de gesneden bieslook en 1 eetlepel water.
  • Papadew pepers vullen
    Doe de roomkaas in een spuitzak. Vul de pepertjes dan met behulp van de spuitzak.
  • Garneren met bieslook
    Snij nu ook de resterende bieslook fijn. Doe de bieslook in een bakje. Duw de pepertjes, met de open kant, voorzichtig in de bieslook, zodat de bieslook aan de roomkaas blijft plakken.

Recept video

Opmerkingen

  • Als je geen spuitzak hebt, dan kan je de pepers ook met een klein theelepeltje vullen. Dat is wel minder handig.

Meer borrelhapjes

Vind je de gevulde pepers met roomkaas lekker? Zoek je nog meer vegetarische hapjes? Je vindt ze op de pagina met snacks en gebak. Bijvoorbeeld deze noten met suiker, paprika en kaneel.

Gevulde pepers met roomkaas recept jul 2024 800x800
Gevulde pepers met roomkaas

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen