5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Gevulde pepers met roomkaas

Hou jij er ook zo van om in het weekend, aan het einde van de middag wat lekkere snacks op tafel te zetten? Deze Gevulde pepers met roomkaas zijn in ieder geval super lekker voor op je borrelplank.

Naar het recept

Zet de pepers op tafel met wat nootjes, kaas of andere snacks er bij. Vergeet ook niet een lekker speciaal-biertje of een glas rode wijn in te schenken. Tijdschriftje lezen, of gewoon een goed gesprek. Dat is denk ik een perfecte start voor de avond.

Papadew pepers

Papadew pepers zijn een merknaam voor een soort kleine ronde zoet pikante pepers. Ze hebben een beetje het formaat van een cherry tomaat. Eén potje bevat er ongeveer 40, net iets teveel voor een gemiddeld bakje roomkaas. Meer dan genoeg voor een heleboel lekkere gevulde pepers. Het resultaat is zeker niet te pittig, maar het pepertje zorgt er wel voor dat de smaak lekker lang in je mond blijft hangen.

Misschien is dit ook wel het moment om te bekennen dat ik ‘stiekem’ bij de Albert Heijn regelmatig even langs de delicatessenafdeling loop om er ‘een gevulde peper te proeven’. Je kunt ze daar ook gewoon kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Gevulde pepers met roomkaas

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

30

pepers
Totale tijd

20

minuten

Zin in een lekkere snack? Maak dan deze Gevulde pepers met roomkaas. Licht pittig, met een smaak die lekker lang in je mond blijft hangen.

Ingrediënten

  • 1 potje van 400 gram papadew pepers (uitlek gewicht 165 gram)

  • 200 gram roomkaas of zuivel spread naturel

  • 30 stengels stengels verse bieslook

  • mespuntje zout

  • vers gemalen zwarte peper

Recept

  • Bieslook fijnsnijden
    Snij de bieslook heel fijn, of knip het heel fijn met een schaar.
  • Papadews uit laten lekken
    Laat de papadews goed uitlekken in een zeef of vergiet.
  • Roomkaas, zout, peper en bieslook mengen
    Meng de roomkaas met een mespuntje zout, wat versgemalen zwarte peper en ongeveer 3/4 van de bieslook.
  • Papadews vullen
    Doe de roomkaas dan in een spuitzak. Vul de pepertjes dan met behulp van de spuitzak.
  • Garneren met bieslook
    Doe er dan een heel klein beetje bieslook als garnering op.

Recept video

Opmerkingen

  • Als je geen spuitzak hebt, dan kan je de pepers ook met een klein theelepeltje vullen. Dat is wel minder handig.

Meer borrelhapjes

Vind je de gevulde pepers met roomkaas lekker? Zoek je nog meer vegetarische hapjes? Je vindt ze op de pagina met snacks en gebak.

Gevulde pepers met roomkaas recept jan 2020 800x800
Gevulde pepers met roomkaas

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen