Home » Recepten » Snacks en gebak » Gevulde pepers met roomkaas

Hou jij er ook zo van om in het weekend, aan het eind van de middag wat lekkere snacks op tafel te zetten? Maak dan ook eens deze Gevulde pepers met roomkaas.

Zet de pepers op tafel met wat nootjes, kaas of andere snacks er bij. Vergeet ook niet een lekker speciaal-biertje of een glas rode wijn in te schenken. Tijdschriftje lezen, of gewoon een goed gesprek. Dat is denk ik een perfecte start voor de avond.

Papadew pepers zijn een merknaam voor een soort kleine ronde zoet pikante pepers. Ze hebben een beetje het formaat van een cherry tomaat. Eén potje bevat er ongeveer 40, net iets teveel voor een gemiddeld bakje roomkaas. Meer dan genoeg voor een heleboel lekkere gevulde pepers. Het resultaat is zeker niet te pittig, maar het pepertje zorgt er wel voor dat de smaak lekker lang in je mond blijft hangen.

Misschien is dit ook wel het moment om te bekennen dat ik ‘stiekem’ bij de Albert Heijn regelmatig even langs de delicatessenafdeling loop om er ‘een gevulde peper te proeven’. Je kunt ze daar ook gewoon kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Ingrediënten

Voor circa 30 gevulde pepers

  • potje van 400 gram papadew pepers (uitlek gewicht 165 gram)
  • 200 gram roomkaas of zuivel spread naturel
  • circa 30 stengels verse bieslook
  • mespuntje zout
  • vers gemalen zwarte peper

Gevulde pepers met roomkaas maken

Gevulde pepers heb je zo gemaakt. Kijk maar in deze video. Onder de video lees je ook stap voor stap het recept.

Gevulde pepers recept

Benodigde tijd: 20 minuten

Zo maak je gevulde pepers met roomkaas:

  1. Bieslook fijnsnijden

    Snij de bieslook heel fijn, of knip het heel fijn met een schaar.

  2. Papadews uit laten lekken

    Laat de papadews goed uitlekken in een zeef of vergiet.

  3. Roomkaas, zout, peper en bieslook mengen

    Meng de roomkaas met een mespuntje zout, wat versgemalen zwarte peper en ongeveer 3/4 van de bieslook.

  4. Papadews vullen

    Doe de roomkaas dan in een spuitzak. Vul de pepertjes dan met behulp van de spuitzak.

  5. Garneren met bieslook

    Doe er dan een heel klein beetje bieslook als garnering op.

N.b. Als je geen spuitzak hebt, dan kan je de pepers ook met een klein theelepeltje vullen. Dat is wel minder handig.

Gevulde pepers met roomkaas recept jan 2020 vierkant hd
Gevulde pepers met roomkaas

Meer borrelhapjes

Vind je de gevulde pepers met roomkaas lekker? Zoek je nog meer vegetarische hapjes? Je vindt ze op de pagina met snacks en gebak.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen