5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Snacks en gebak » Mini cheesecakes met speculaas en bramen

Ben je ook fan van cheesecake? Deze mini cheesecakes met speculaas en bramen zijn makkelijk te maken en super lekker. Je maakt ze zonder oven en ze zien er heel feestelijk uit. Daar kan je mee voor de dag komen!

Naar het recept

Jarenlang stonden hier bij elke verjaardag steevast chocoladetaarten op tafel. Maar die hebben er een grote concurrent bij gekregen. Cheesecake is ineens met stip in de top vijf binnen gekomen. Heerlijk zoet, met een lekkere speculaasbodem en ook nog eens bramen erop. We hebben er al heel wat mensen mee kunnen verassen.

Mini quiche vormpjes

De bodem voor deze kleine cheesecakes hoeft niet gebakken te worden. Hij is gemaakt van speculaaskruimels en gesmolten roomboter. Lekker, maar ook een beetje lastig om uit de vorm te halen. Gebruik dus kleine quiche vormpjes van 10 centimeter met een losse bodem. Zo duw je voorzichtig eerst de bodem omhoog uit de opstaande rand. Met een mes verwijder je voorzichtig de bodem. Kijk maar even op het filmpje wat ik precies bedoel.

Zonder bakken maar met geduld

Bakken is dus niet nodig, maar wat je wel nodig hebt is wat geduld. Na 4 uur in de koelkast is de cheesecake klaar. Beter nog wacht je een hele dag. Het grote voordeel is natuurlijk is dat je de mini cheesecakes ruim van tevoren klaar kan maken. Bijvoorbeeld al de dag voordat je bezoek krijgt. Lekker relaxed.

Mini cheesecakes met speculaas en bramen

5.0 van 1 stem
Course: Recepten, Snacks en gebak
Porties

4

stuks
Kooktijd

35

minuten

Deze mini cheesecakes met speculaas en bramen zijn makkelijk te maken en super lekker. Je maakt ze zonder oven en ze zien er heel mooi uit.

Ingrediënten

  • 150 gram speculaas

  • 55 gram roomboter

  • 100 gram witte chocolade

  • 65 gram roomkaas

  • 65 gram mascarpone

  • 65 milliliter slagroom

  • 25 gram poedersuiker

  • 0,5 theelepel vanille aroma

  • 1 zakje klop fix

  • 12 bramen (of frambozen)

  • Ook nodig
  • 4 quiche vormen van 10 centimeter met losse bodem

  • vijzel of keukenmachine

Recept

  • De bodem en rand maken
  • Speculaas verkruimelen
    Vermaal 150 gram speculaas tot kleine kruimels. Bijvoorbeeld door in een vijzel telkens 2 stuks klein te maken, of met een keukenmachine.
  • Boter erdoor mengen
    Smelt in een pannetje 55 gram roomboter. Giet de boter bij de speculaaskruimels. Prak met een vork de boter door de speculaas.
  • De rand en bodem maken
    Verdeel de speculaas over kleine quiche vormpjes van 10 centimeter met losse bodem. Maak eerst met je vingers een rand van 0,5 centimeter dik. Duw dan de bodem plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes nu even in de koelkast.
  • Cheesecake vulling maken
  • Slagroom kloppen
    Doe 65 milliliter slagroom in een kom. Klop het met een mixer tot een stevige room.
  • Mascarpone, roomkaas, suiker, vanille en klop-fix toevoegen
    Voeg 65 gram mascarpone, 65 gram roomkaas, 25 gram poedersuiker,
    0,5 theelepel vanille-aroma en 1 zakje klop-fix toe. Mix het weer tot een glad mengsel.
  • Chocolade smelten
    Breng een klein laagje water in een pan aan de kook. Doe 100 gram witte chocolade in een metalen kom of een diep bord. Zet het kom of het bord op de pan, zodat het door de stoom verwarmd wordt. Smelt, terwijl je het regelmatig roert de chocolade.
  • Chocolade toevoegen
    Zodra de chocolade gesmolten is, doe je de chocolade meteen in de kom met de rest van de vulling. Mix het weer tot een glad mengsel.
  • Mini cheesecakes maken
  • Vulling in de bakjes doen
    Haal de vormpjes uit de koelkast. Verdeel de cheesecake vulling over de bakjes. Duw in elk bakje ongeveer 3 bramen in de vulling.
  • 4 uur in de koelkast
    Zet de mini cheesecakes minimaal 4 uur in de koelkast, maar langer mag ook.

Recept video

Meer zoete snacks

Vind je deze Deze mini cheesecakes met speculaas en bramen lekker? Op de pagina met alle snacks en gebak vind je nog veel meer lekkere recepten. Bijvoorbeeld deze mini appeltaartjes met spijs waarvoor ik ook de kleine gebakvormpjes voor gebruikte.

Mini cheesecakes met speculaas en bramen 800x800
Mini cheesecake met speculaas en bramen

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen