Ben je ook fan van cheesecake? Deze mini cheesecakes met speculaas en bramen zijn makkelijk te maken en super lekker. Je maakt ze zonder oven en ze zien er heel feestelijk uit. Daar kan je mee voor de dag komen!
Naar het receptJarenlang stonden hier bij elke verjaardag steevast chocoladetaarten op tafel. Maar die hebben er een grote concurrent bij gekregen. Cheesecake is ineens met stip in de top vijf binnen gekomen. Heerlijk zoet, met een lekkere speculaasbodem en ook nog eens bramen erop. We hebben er al heel wat mensen mee kunnen verassen.
Mini quiche vormpjes
De bodem voor deze kleine cheesecakes hoeft niet gebakken te worden. Hij is gemaakt van speculaaskruimels en gesmolten roomboter. Lekker, maar ook een beetje lastig om uit de vorm te halen. Gebruik dus kleine quiche vormpjes van 10 centimeter met een losse bodem. Zo duw je voorzichtig eerst de bodem omhoog uit de opstaande rand. Met een mes verwijder je voorzichtig de bodem. Kijk maar even op het filmpje wat ik precies bedoel.
Zonder bakken maar met geduld
Bakken is dus niet nodig, maar wat je wel nodig hebt is wat geduld. Na 4 uur in de koelkast is de cheesecake klaar. Beter nog wacht je een hele dag. Het grote voordeel is natuurlijk is dat je de mini cheesecakes ruim van tevoren klaar kan maken. Bijvoorbeeld al de dag voordat je bezoek krijgt. Lekker relaxed.
Meer zoete snacks
Vind je deze Deze mini cheesecakes met speculaas en bramen lekker? Op de pagina met alle snacks en gebak vind je nog veel meer lekkere recepten. Bijvoorbeeld deze mini appeltaartjes met spijs waarvoor ik ook de kleine gebakvormpjes voor gebruikte.