Tomaten crème soep, zonder blik of pakje

Tomatensoep

Alle kinderen houden van tomatensoep. Alle grote kinderen ook, maar die houden ook van een beetje variatie.  Voor een etentje bij de familie met veel grote en kleine mensen had ik daarom lekkere tomaten crème soep gemaakt.

Een mooi compromis, dat er lekker kleurig en een beetje bijzonder uitziet.

Gebruik lekkere rijpe tomaten, want die geven veel meer smaak dan van die nog bijna groene die je vaak ik de winkels ziet liggen. Verder is het geen moeilijk recept. Iedereen kan het maken.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 2 kilo tomaten
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
  • 2 laurierbladen
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels suiker
  • Mespuntje zout
  • 200 ml slagroom
  • 2 theelepels basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • zout en peper naar smaak
  • 1 groentebouillonblokje

De tomaten crème soep bereiden

Hak de uien fijn. Hak de knoflook fijn. Was de tomaten. Verwijder de harde kern van de tomaten en snij ze in stukjes.

Fruit de ui zachtjes in de olijfolie, laat aan het einde de knoflook nog 1 minuur mee bakken. Schep er de tomatenpuree en de blokjes tomaat door.

Voeg de tijm, de basilicum, de komijnzaad, het paprikapoeder, een mespuntje zout en de suiker toe.

Voeg 500 ml water en het groentebouillonblokje toe en breng aan de kook. Draai het vuur lager. Voeg de laurierbladeren toe. Leg het deksel op de pan en laat 15 tot 20 minuten sudderen.

Verwijder de laurierbladen. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de slagroom toe en breng de tomaten crème soep zo nodig op smaak met een beetje extra suiker, zout en peper.

Meer recepten voor tomatensoep

Op eetman.nl staan nog veel meer recepten voor lekkere soepen om zelf te maken. Kijk ook eens bij de volgende vergelijkbare recepten:

Leave a comment