Verse tomatensoep met pesto en mascarpone

Recept voor verse tomatensoep met pesto en mascarpone

Altijd fijn als je een beetje hulp krijgt. Voor deze heerlijke tomatensoep met pesto en mascarpone, heb ik werkelijk niets hoeven doen! Dat wil zeggen, niets anders dan wat ingrediënten over houden en vriendelijk aan mijn vriendin vragen daar wat mee te maken. Zo werd ik dus bij thuiskomst verrast met een super lekkere verse soep, die ook nog eens makkelijk te maken is. Door een briljante fout (kaneel toevoegen), inspiratie van een recept op Smulweb en verder veel kunde, aten we een lekker geurige, beetje zoete romige tomatensoep met pesto en mascarpone. Heerlijk! Maken!

Mocht je jezelf afvragen wie na afloop de afwas mocht doen … ja dat is dan weer het nadeel 🙂

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • paar eetlepels olijfolie
  • 750 gram tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 3 groentebouillon tabletten
  • 1 liter water
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram rode pesto
  • 3 theelepels gedroogde basilicum
  • 3 theelepels suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • zout en peper naar smaak

Tomatensoep met pesto en mascarpone recept

Versnipper de ui. Snij de knoflook in kleine stukjes. Snij de tomaten in blokjes.

Verhit wat olijfolie in een grote soeppan. Fruit daarin de ui en de knoflook, tot de ui lichtbruin begint te worden.

Voeg dan de blokjes tomaat en de tomatenpuree toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

Voeg de helft van het water en de bouillon blokjes toe. Breng het weer aan de kook en laat het dan weer 10 minuten koken.

Pureer de soep met een staafmixer.

Voeg de mascarpone toe en meng alles nog eens goed met de staafmixer door elkaar.

Voeg de rode pesto, de basilicum, de kaneel, de suiker en de rest van het water toe. Roer het allemaal nog een keer goed door elkaar en breng het geheel weer aan de kook.

Maak de tomatensoep met pesto op smaak met peper en zout.

Recept voor verse tomatensoep met pesto en mascarpone

Comments (1)

Leave a comment