Rijpe bananen, slagroom, rietsuiker en speculaas. Meer heb je niet nodig voor deze Bananenmousse met speculaas. Een super makkelijk en super lekker dessert.

Het recept is een beetje een mix van een recept op globaladventure.com en een recept op Libelle-lekker.be. Ik denk dat ik een minuut of tien bezig was met de bereiding, dus dat stelt niks voor.

Daarna moet het een half uurtje in de koelkast staan, maar dat is natuurlijk geen probleem voor een dessert. Sterker nog, dat is juist makkelijk. Bij een diner maak je het van te voren. Later hoef je het dan alleen nog maar op te dienen.

Mijn advies. Ga het lekker op je gemak oplepelen met een zo klein mogelijk lepeltje. Of nog beter: schep de bananenmousse uit je glas met wat overgebleven speculaasjes. Heerlijk!

Bananenmousse met speculaas recept

Ingrediënten voor 6 desserts

  • 500 milliliter slagroom
  • 75 gram rietsuiker
  • 2 rijpe bananen (en eventueel een halve extra als garnering)
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 9 speculaas koekjes

Bananenmousse met speculaas maken

Prak de bananen in een kom fijn met een vork, tot het een smeuïge massa is. Geen probleem als het nog een beetje klonterig is, dat is straks wel lekker.

Roer dan het vanille aroma er doorheen.

Doe de slagroom samen met de rietsuiker in een kom en klop de slagroom tot hij goed stevig is.

Doe ongeveer een derde deel van de slagroom bij het bananenmengsel. Roer het goed door elkaar.

Schep nu de rest van de slagroom ook door het bananenmengsel.

Verkruimel 6 speculaas koekjes en verdeel ze over 6 glaasjes. Schep er de bananenmousse op.

Zet de glaasjes minimaal een half uur in de koelkast (maar dat mag best een paar uur worden).

Doe vlak voor het serveren als garnering een half speculaasje in elk glas en eventueel een paar plakjes banaan er bij.

Meer desserts

Vond je de Bananenmousse met speculaas lekker? Zoek je nog meer recepten die net zo lekker zijn? Je vindt ze op de pagina met vegetarische nagerechten.

(Visited 44 times, 1 visits today)