Hou je van tomatensoep? Dan vind je deze romige tomatensoep met pesto en mascarpone zeker lekker. En hij is ook nog eens zo gemaakt. Kleine moeite, groot plezier!
Naar het receptVoor veel soeprecepten ben je wel even bezig om alle ingrediënten te snijden, of de soep moet heel lang koken voor hij klaar is. Dat is zeker niet het geval bij dit tomatensoep recept. Het enige dat je moet snijden zijn de tomaten, de rode ui en de knoflook. Dat klinkt goed toch?
Het ontstaan van dit recept is wel een leuk verhaal. Ik begon met wat restanten van een eerder gerecht die ik op wilde maken. Ergens tijdens het koken maakte ik een ‘briljante fout’, door per ongeluk kaneel toe te voegen 😂. Ik had het niet verwacht, maar het resultaat was juist extra lekker. Het is een geurige, beetje zoete tomatensoep. De mascarpone maakt hem heerlijk romig. Inmiddels heb ik deze soep al heel vaak gekookt, want hij is heerlijk.
Lekker voor bij de tomatensoep
Maak van je tomatensoep een heerlijke maaltijdsoep door er lekker veel stokbrood bij te serveren. De meeste potjes rode pesto zijn meer dan 100 gram, dus de rest kan je lekker op het stokbrood doen. Of maak gewoon stokbroodjes met kruidenboter, die zijn zeker net zo lekker.
Meer soeprecepten
Vind je de tomatensoep met pesto en mascarpone lekker en ben je daarom op zoek naar meer soeprecepten? Kijk dan ook eens naar de andere soeprecepten op de pagina met alle vegetarische soeprecepten. Bijvoorbeeld tomaten crème soep of tomatensoep met prei.
[…] Verse tomatensoep met pesto en mascarpone […]