Tomatensoep met pesto en mascarpone

Tomatensoep met pesto en mascarpone recept 1

Hou je van tomatensoep? Dan vind je deze romige tomatensoep met pesto en mascarpone zeker lekker. En hij is ook nog eens zo gemaakt. Kleine moeite, groot plezier!

Voor veel soeprecepten ben je wel even bezig om alle ingrediënten te snijden, of de soep moet heel lang koken voor hij klaar is. Dat is zeker niet het geval bij dit tomatensoep recept. Het enige dat je moet snijden zijn de tomaten, de rode ui en de knoflook. Met koken erbij ben je in 30 minuten klaar. Dat is wel eens anders.

Het ontstaan van dit recept is wel een leuk verhaal. Ik begon met wat restanten van een eerder gerecht die nog op moesten. Daarbij kwam wat inspiratie van een recept op Smulweb. Tenslotte maakte ik een briljante fout door per ongeluk kaneel toe te voegen 😂. Je zou het niet verwachten maar het resultaat was deze lekker geurige, beetje zoete romige tomatensoep. Inmiddels heb ik hem al veel vaker gemaakt, want hij is heerlijk.

Tip: mis geen recept meer dus volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 8 borden tomatensoep:

  • 2 middelgrote rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 750 gram rijpe tomaten (trostomaten)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenpuree (140 gram)
  • 3 groentebouillon tabletten
  • 1 liter water
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram rode pesto
  • 3 theelepels gedroogde basilicum
  • 3 theelepels suiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • zout en versgemalen peper naar smaak

Tomatensoep met pesto en mascarpone recept

Versnipper als eerste de ui, snij de knoflook in kleine stukjes en snij tenslotte de tomaten in blokjes. Dat hoeft allemaal niet heel precies want je gaat het straks met een staafmixer klein maken.

Verhit dan de olijfolie in een grote soeppan. Fruit daarin de rode ui en de knoflook een minuut of vier, zodat de ui zacht wordt.

Voeg dan de blokjes tomaat en de tomatenpuree toe. Laat het geheel vijf minuten zachtjes koken.

Voeg dan de helft van het water en de bouillon blokjes toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem dan tien minuten koken.

Pureer de soep dan met een staafmixer.

Voeg ook de mascarpone toe en meng de tomatensoep nog eens goed door elkaar met de staafmixer.

Voeg dan de rode pesto, de basilicum, de kaneel, de suiker en de rest van het water toe. Roer de tomatensoep nog een keer goed door elkaar en breng het geheel weer aan de kook.

Maak als laatste de tomatensoep met mascarpone op smaak met wat peper en zout.

Tomatensoep met pesto en mascarpone recept 2

Lekker voor bij de soep

Maak van je tomatensoep een heerlijke maaltijdsoep door er lekker veel stokbrood bij te serveren. De meeste potjes rode pesto zijn meer dan 100 gram, dus dat kan je lekker op het stokbrood doen. Of maak gewoon stokbroodjes met kruidenboter, die zijn zeker net zo lekker.

Meer soep recepten

Vond je de tomatensoep met pesto en mascarpone lekker en ben je daarom op zoek naar meer soeprecepten? Kijk dan ook eens naar de andere soeprecepten op de pagina met alle vegetarische voorgerechten. Bijvoorbeeld tomaten crème soep of tomatensoep met prei.

Comments (1)

Leave a comment