Het klinkt misschien raar, maar pasta met kerriesaus is één van mijn favoriete recepten. Pasta en kerriesaus zijn een lekkere combinatie, die je zeker moet proberen. Iedereen die ik het heb laten proeven vindt het heerlijk 😋.
Ken je het begrip Comfort food? Volgens Wikipedia is dat “eten dat iemand een nostalgische of sentimentele waarde biedt en dat kan worden gekenmerkt door zijn hoge calorische aard, hoog koolhydraatgehalte of eenvoudige bereiding”. Nou dat klopt wel voor deze pasta: het is iets dat mijn moeder vaak maakte, het is snel klaar en met die calorieën zit het ook wel goed.
Er is wel een verschil met de pasta die ik vroeger thuis at en het het recept hieronder. Ten eerste deed mijn moeder er altijd blokjes gekookte worst door. Ik maak het vegetarische spekreepjes van bijvoorbeeld Garden Gourmet of de Vegetarische slager. Verder maakte mijn moeder kerriesaus uit een pakje. In dit recept maak ik die zelf.
Wat je ook kiest: het resultaat is altijd lekker!
Ingrediënten
Pasta voor 4 personen:
- 500 gram pasta, bijvoorbeeld farfalle
- 4 eetlepels bloem
- 6 theelepels kerrie
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 6 eetlepels zonnebloemolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 theelepels suiker
- 175 gram vegetarische spekreepjes
- 4 eieren
- zout naar smaak
- versgemalen peper naar smaak
Pasta met kerriesaus recept
In dit korte filmpje zie je precies hoe je pasta met kerriesaus maakt. Daarna volgt de volledige beschrijving in tekst.
Pasta met kerriesaus maken
Benodigde tijd: 30 minuten
Zo maak je pasta met kerriesaus
- Kook de eieren
Kook 4 eieren in circa 7 minuten hard. Laat ze daarna even schrikken in koud water. Schil ze en snij de eieren in blokjes.
- Water voor kerriesaus koken
Terwijl de eieren koken maak je de kerriesaus. Verhit daarvoor in een waterkoker 500 milliliter water.
- Bloem, kerrie, gemberpoeder en paprikapoeder afmeten
Doe intussen 4 eetlepels bloem, 6 theelepels kerrie, 1 theelepel gemberpoeder en 1 theelepel paprikapoeder in een bakje.
- Knoflook bakken
Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een steelpannetje op middelhoog vuur. Pers als de olie warm is 4 teentjes knoflook uit. Bak de knoflook 1 minuut.
- Bloem met kruiden toevoegen
Voeg, terwijl je met een garde roert, de bloem, kerrie, gember en paprika toe. Bak het 2 minuten mee. Blijf roeren, zodat de kruiden zonder klontjes in de zonnebloemolie opgelost zijn.
- Water en suiker toevoegen
Voeg beetje bij beetje het hete water toe, terwijl je met de garde alles mengt tot een gladde saus. Voeg dan 2 theelepels suiker toe. Laat het 2 minuten koken terwijl je blijft roeren.
- Zout en peper naar smaak
Haal de pan van het vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe. Proef met een theelepeltje of je al tevreden bent. Zet de saus met een deksel erop weg.
- Kook de pasta
Zet een grote pan met water op het vuur. Als het water kookt, doe je 500 gram pasta in de pan. Kook de pasta ongeveer 12 minuten, volg daarbij de aanwijzingen op de verpakking. Laat het dan uitlekken in een vergiet. Doe de pasta dan terug in de pan.
- Bak de spekreepjes
Bak, terwijl de pasta kookt, 175 gram vegetarische spekreepjes in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg naar smaak ook wat zout en versgemalen zwarte peper aan de spekreepjes toe. Na 5 minuten zijn de vegetarische spekreepjes klaar.
- Meng het geheel
Voeg de kerriesaus, de vegetarische spekreepjes en de eieren aan de pan met pasta toe. Schep alles goed door elkaar.
Zet de peper op tafel voor wie daar nog een beetje van wil toevoegen. Eet smakelijk!

Meer hoofdgerechten
Vind je de pasta met kerriesaus lekker? Zoek je nog meer lekkere pasta gerechten? Kijk dan ook even op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.
Hoi Joost, ja het klinkt zeker raar 😉 maar niet zo raar als wat wij vroeger (nu heb ik het over midden jaren 70) wel eens aten als we met mijn vader moeder en broer na een lange dag op pad te zijn geweest thuiskwamen: spaghetti met als saus een blik gecondenseerde ossenstaartsoep! Het was snel klaar en we vonden het heerlijk!! Toen ik op eigen benen ging staan heb ik het nog een of twee keer gemaakt, maar daarna nooit meer. Ik kon al snel zelf lekkere sausen maken. Maar de herinnering blijft geweldig! Zo werkt dat met eten! Groet Nicolet
Dat is ook een mooi verhaal. En inderdaad zijn al die dingen die je als kind at extra speciaal.