Het klinkt misschien raar, maar pasta met kerriesaus is één van mijn favoriete recepten. Pasta en kerriesaus zijn een lekkere combinatie, die je zeker moet proberen. Iedereen die ik het heb laten proeven vindt het heerlijk 😋.
Naar het receptKen je het begrip Comfort food? Volgens Wikipedia is dat “eten dat iemand een nostalgische of sentimentele waarde biedt en dat kan worden gekenmerkt door zijn hoge calorische aard, hoog koolhydraatgehalte of eenvoudige bereiding”. Nou dat klopt wel voor deze pasta: het is iets dat mijn moeder vaak maakte, het is snel klaar en met die calorieën zit het ook wel goed.
Er is wel een verschil met de pasta die ik vroeger thuis at en het het recept hieronder. Ten eerste deed mijn moeder er altijd blokjes gekookte worst door. Ik maak het met vegetarische spekreepjes van bijvoorbeeld Garden Gourmet of de Vegetarische slager. Verder maakte mijn moeder kerriesaus uit een pakje. In dit recept maak ik die zelf.
Wat je ook kiest: het resultaat is altijd lekker!
Meer hoofdgerechten
Vind je de pasta met kerriesaus lekker? Zoek je nog meer lekkere pasta gerechten? Kijk dan ook even op de pagina met alle vegetarische hoofdgerechten.
Hoi Joost, ja het klinkt zeker raar 😉 maar niet zo raar als wat wij vroeger (nu heb ik het over midden jaren 70) wel eens aten als we met mijn vader moeder en broer na een lange dag op pad te zijn geweest thuiskwamen: spaghetti met als saus een blik gecondenseerde ossenstaartsoep! Het was snel klaar en we vonden het heerlijk!! Toen ik op eigen benen ging staan heb ik het nog een of twee keer gemaakt, maar daarna nooit meer. Ik kon al snel zelf lekkere sausen maken. Maar de herinnering blijft geweldig! Zo werkt dat met eten! Groet Nicolet
Dat is ook een mooi verhaal. En inderdaad zijn al die dingen die je als kind at extra speciaal.