Voor lekker appelgebak kan je natuurlijk naar de bakker. Maar zelf bakken is veel leuker. Maak bijvoorbeeld eens deze mini appeltaartjes met spijs uit de AirFryer. Die vindt iedereen wel lekker.
Naar het receptMet mijn AirFryer maak ik de laatste tijd de lekkerste dingen. Het is gewoon een kleine snelle heteluchtoven. Dit heerlijke appel-kruimel gebak met amandelspijs past er bijvoorbeeld precies in.
Deze mini taartjes kan iedereen maken. Volg gewoon de stappen uit het recept hieronder en geniet. Een heerlijk knapperig kruimeltaartje gevuld met amandelspijs en lekkere appeltaartvulling. Extra bonus: je huis ruikt gegarandeerd heerlijk door het bakken 😋.
Bakken in de AirFryer
Vroeger maakte ik maar twee dingen in de AirFryer: patat en kippenpootjes. Zonde, want je kunt er veel meer in bakken. Zeker als je wat kleine bakvormen koopt kan je er ook brood, gebak en groenten in maken. Het bakken gaat er razendsnel in.
Voor dit recept kocht ik 4 kleine quiche vormpjes van 10 centimeter. Ze hebben een losse bodem waardoor ik de appelgebakjes er makkelijk uit kan halen. Ideaal, maar meet van tevoren wel even of ze ook in het mandje van jouw AirFryer passen.
Tip: roomboter snel op kamertemperatuur brengen
Nog een kleine tip, voor als je vergeten bent om de roomboter op tijd uit de koelkast te halen. Zet de koude roomboter 20 seconden in de magnetron. Meestal is het dan perfect zacht en kan je het zo gebruiken in dit recept.
Meer recepten
Vind je dit appelgebak lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere recepten op Eetman. Bijvoorbeeld deze boterkoek met amandel. Of eens op de pagina met alle bak recepten.
Ik ben ze nu aan het bakken. Maar zie ik nu iets wits als de de taartjes uit de vorm haalt? Is dat bakpapier?
Ik hoop dat ik nog op tijd ben, maar nee, er is geen bakpapier in de vorm.
Zoet maar minder erg dan ik verwacht had en mij zoon vindt ze héél lekker dus wel voor herhaling vatbaar.
Dat is mooi, fijn dat ze goed gelukt zijn!
Het is mijn eerste baksel met een airfryer. Prima de knapperige bodem! Mijn man is nu denk ik wel overtuigd want hij vindt uw gebak ook heerlijk.
Enig idee hoe ik de bodem knapperig kan houden bij de vlaaitjes die ik tot later bewaar?
Goeie vraag, maar ik weet het antwoord niet zeker. Ik las ergens een tip om het buiten de koelkast op een rooster te bewaren. Maar dat heb ik dus zelf nooit uitgeprobeerd.
Ik wel. Op rooster met keukenpapier. Dat helpt een paar uur maar daarna verdwijnt het knapperige toch wel.
Mss de volg keer evsn oppiepen in de airfryer
Wat lukt: beschuitje verkruimelen onder de deegroller en dan wat kruim op de deegbodem doen, voordat de spijs erop komt.
En evt erg natte appel wat laten uitlekken.
Ook de volgende dag nog strakke bodem@
Bedankt voor de tips.
Sorry tot slot tip van vlaaienbedrijf over bewaren:
https://www.supervlaai.nl/blogs/alles-wat-je-moet-weten-over-vlaaien-15/
Vruchtenvlaai bijv Appel-kruimel bewaren= zonder deksel in de koelkast!
En: liever niet invriezen dan gaat het ambachtelijke smaakje verloren.
Het beste kan je alles gewoon snel opeten 🙂
Nou nee. Mss wel goed erbij te vermelden dat de knapperigheid pas optreedt als de koekjes uitgehard zijn. Dat duurt toch gauw 2,5 à3 uur