Boterkoek met amandel, klaar in 30 minuten

Boterkoek met amandel, klaar in 30 minuten

Het is bijna niet te geloven, dit recept is in 30 minuten klaar. 10 Minuutjes kneden, 20 minuten bakken en je haalt deze boterkoek met amandel al uit de oven. Even afkoelen en klaar. Dat is sneller dan naar de supermarkt gaan om er een te kopen! Met een beetje geluk heb je alle ingrediënten in huis. Roomboter, bloem, suiker, vanillesuiker, amandelschaafsel en een heel klein beetje melk. Als je het amandelschaafsel weg laat heb je overigens een normale boterkoek. Die is ook heerlijk, dus daarvoor moet je niet speciaal naar de winkel gaan.

Tip: Mijn kinderen hadden overigens met vaderdag een handige boterkoekvorm voor me gekocht. Zo’n vorm met een draai armpje om  de koek los te snijden. Dat was heel handig en ik weet uit betrouwbare bron dat het hen bij de Action niet veel gekost heeft.

Tip: mis geen recept meer en volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

voor een vorm van 20-25 cm:

  • 250 gram roomboter
  • 225 gram suiker
  • 275 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel melk
  • boter om de vorm in te vetten
  • 1 handje amandelschaafsel

De boterkoek met amandel bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Beboter de vorm.

Doe de roomboter, de suiker, de bloem, de vanillesuiker en een mespuntje zout in een kom. Kneed het geheel door elkaar, tot een soepel en glad deeg ontstaat.

Duw het deeg uit in de vorm, zodat het oppervlak mooi vlak is. Doe er dan een eetlepel melk op en wrijf die uit over het oppervlak, zodat dat nog wat mooier glad wordt.

Neem een handje amandelschaafsel en strooi dat uit over het oppervlak. Verdeel het gelijkmatig, totdat overal wat amandelschaafsel ligt. Druk het amandelschaafsel dan voorzichtig aan, zodat het goed vastgeplakt zit aan de boterkoek.

Ze de boterkoek met amandel 20 minuten in de oven. Hou het bakken in de gaten, het is klaar als de koek goudbruin is.

Boterkoek met amandel, klaar in 30 minuten

Nog meer baksels op eetman.nl

Als je op zoek bent naar iets lekkers om te bakken, dan vind je deze recepten denk ik ook lekker:

Leave a comment