Een heerlijke amandel boterkoek met veel smaak en die smelt op de tong. Dat wil iedereen wel. Dit recept is gebaseerd op de traditionele boterkoek, maar dan met een lekkere extra amandelsmaak. Eenvoudig te maken en perfect om te serveren bij koffie of thee.
Boterkoek is een van de Nederlandse klassieke lekkernijen. In de basis heeft het maar heel weinig ingrediënten. Boter, suiker, bloem en een beetje zout. Het is dan ook een koek die je heel makkelijk kan maken. Twaalf minuten voorbereiding 18 minuten in de oven. Helaas moet je dan nog wel een tijdje wachten tot de koek afgekoeld is, anders is hij nog te zacht.
Kijk vooral ook even naar het filmpje bij het recept om even precies te zien hoe ik de amandel boterkoek maak. Voor het uit de vorm halen van de boterkoek gebruik ik een handige truc met twee borden, die ik aan het einde laat zien.
Voor de rest: succes met bakken en geniet van het resultaat!
Meer gebak recepten
Vind je deze amandel boterkoek lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere taart en gebak recepten op Eetman. Bijvoorbeeld deze basis boterkoek die in 30 minuten klaar is.