5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Toast met pesto, tomaat en paprika

Een heerlijk broodje voor de lunch met lekker veel groene pesto, in de Airfryer gegrilde paprika, cherrytomaatjes en ook nog eens geraspte oude kaas erover. Deze toast met pesto, tomaat en paprika ga je zeker lekker vinden.

Naar het recept

Natuurlijk vind ik dit een erg lekker broodje voor de lunch. Toast van goed brood, nog warme gegrilde tomaat en paprika, oude kaas, groene pesto. Allemaal favorieten van mij met smaken die goed bij elkaar passen. Maar er is nog een reden waarom het een van mijn favorieten is: het is erg makkelijk te maken. Je kan toch niet uren koken alleen voor je lunch toch? Alle stappen zijn makkelijk te doen en je bent na ongeveer 20 minuten klaar. Ideaal!

Het lekkerste wordt alles natuurlijk met goede ingrediënten. Koop bijvoorbeeld mooie rijpe cherrytomaatjes, goede kwaliteit pesto en lekker stevig meergranenbrood. Voor een normaal groot brood halveer je de plakken, maar leuker is een wat kleiner brood. Bijvoorbeeld dit kampioentje van Albert Heijn.

Tomaat en paprika in de Airfryer

De tomaat en paprika gaan voor dit recept 10 minuten in de Airfryer. Zo worden ze mooi zacht en zoet, met een heel klein beetje zwart aan de randjes. De Airfryer is er ideaal voor omdat hij snel opwarmt. Je kan eventueel ook een gewone oven gebruiken. Zet de temperatuur dan ongeveer 20 graden warmer en bak ze iets langer.

Toast met pesto, tomaat en paprika

5.0 van 1 stem
Course: Ontbijt en lunch, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

20

minuten

Lekker veel pesto, gegrilde paprika, cherrytomaatjes en oude kaas. Deze toast met pesto, tomaat en paprika ga je zeker lekker vinden.

Ingrediënten

  • 8 kleine sneden brood (of 4 normale, gehalveerd)

  • 200 gram cherrytomaatjes

  • 0,5 rode paprika

  • 1 eetlepel olijfolie

  • peper naar smaak

  • 0,5 theelepel basilicum

  • 90 gram groene pesto (bijvoorbeeld Grand’Italia)

  • 50 gram oude kaas

  • Ook nodig
  • Airfryer (of oven)

  • kleine ovenschotel die in de Airfryer past

Recept

  • Brood toasten
    Rooster 8 kleine (of 4 normale) sneden brood, ongeveer 4 minuten zodat de goed hard zijn. Laat ze daarna afkoelen. Ga intussen verder met de volgende stappen.
  • Tomaat en paprika snijden
    Halveer 200 gram cherrytomaatjes en snij 0,5 rode paprika in kleine reepjes. Doe ze in een ovenschaal die klein genoeg is om in het mandje van je Airfryer te passen.
  • Airfryer voorverwarmen
    Verwarm de Airfryer alvast naar 180 graden. Ga intussen verder met de volgende stap.
  • Olijfolie, peper en basilicum toevoegen
    Giet ongeveer 1 eetlepel olijfolie over de tomaatjes. Voeg 0,5 theelepel gedroogde basilicum toe. Doe er ook peper naar smaak bij. Schep het geheel door elkaar.
  • 10 minuten bakken
    Zet de ovenschaal in het mandje van de Airfryer. Bak de paprika en tomaat ongeveer 10 minuten op 180 graden. Ga intussen verder met de volgende stap.
  • Pesto op de broodjes smeren
    Verdeel ongeveer 90 gram groene pesto over de getoaste broodjes.
  • Tomaat en paprika erop
    Verdeel de warme tomaatjes en paprika over de broodjes.
  • Kaas erover raspen
    Rasp 50 gram oude kaas en verdeel die over de warme broodjes. Je bent nu klaar, eet smakelijk!

Recept video

Opmerkingen

  • Meet van tevoren even of je ovenschaal wel in het mandje van de Airfryer past.

Meer recepten

Vind je deze broodjes met pesto, tomaat en paprika lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere lekkere broodjes op Eetman.nl. Kijk daarvoor op de pagina met alle recepten voor ontbijt en lunch. Bijvoorbeeld dit desembrood met eiersalade en groenten.

Toast met pesto tomaat en paprika 800x800
Toast met pesto, tomaat en paprika

About the Author

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

View All Articles