0.0 van 0
Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Desembrood met eiersalade en groenten

Lekker, gezond en mooi om te zien. Dit desembrood met eiersalade en groenten is de perfecte start van je paasontbijt, kerstontbijt, of eigenlijk elk feestontbijt. Dit moet je proeven!

Naar het recept

Voor pasen wilde ik een extra lekker ontbijt- en brunchbroodje bedenken. Dit broodje met groenten en eiersalade is het resultaat. Het is feestelijk en toch makkelijk om te maken.

De basis is een ambachtelijk desembrood van Coop Supermarkten. Dat is de winkel waar ik naar toe ging om mijn paasinspiratie op te doen. Ik roosterde het desembrood om het nog meer smaak te geven.

Ik wilde een mooi en kleurig broodje met een lekker frisse smaak. Daarvoor belegde ik het met veldsla, zelfgemaakte eiersalade, komkommer, radijs, lente-ui en tomaat. Lekker en mooi kleurig om te zien. In het recept hieronder zie je hoe je het zelf maakt.

Wil je zelf ook inspiratie opdoen voor je paasfeest? Je hoeft daar de deur niet eens voor uit. Op de recepten pagina van Coop Supermarkten vind je nog veel meer lekkers. Succes met kiezen 😋

Desembrood met eiersalade en groenten

0.0 van 0
Course: Ontbijt en lunch, Recepten
Porties

4

broodjes
Totale tijd

25

minuten

Lekker, gezond en mooi. Dit desembrood met eiersalade en groenten is perfect voor je paasontbijt, kerstontbijt, of eigenlijk elk ontbijt!

Ingrediënten

  • 4 eieren

  • 4 plakken wit desembrood

  • 4 eetlepels slasaus

  • 0,5 theelepel kerriepoeder

  • peper naar smaak

  • zout naar smaak

  • 8 gram bieslook

  • 5 radijsjes

  • 6 cherry tomaatjes

  • 1 lente-ui (alleen het groen)

  • 0,2 komkommer

  • 10 gram gewassen veldsla

Recept

  • Eieren koken
    Kook 4 eieren hard. Laat ze daarna even afkoelen in koud water.
  • Toast van wit desembrood maken
    Snij intussen 4 dikke plakken van een wit desembrood. Halveer ze zodat ze in de broodrooster passen. Rooster ze dan in het broodrooster.
  • Eieren met slasaus mengen
    Maak de eieren kleiner met een vork. Doe er ongeveer 4 eetlepels slasaus bij. Prak de slasaus er doorheen.
  • Kerrie, peper, zout en bieslook toevoegen
    Voeg 0,5 theelepel kerriepoeder, peper naar smaak en zout naar smaak toe. Meng het door elkaar. Snij 8 gram bieslook fijn en meng ook die door de eiersalade.
  • Radijsjes, tomaatjes, lente-ui, komkommer en veldsla
    Halveer 5 radijsjes en snij ze in dunne plakjes. Snij 6 cherry tomaatjes in plakjes. Snij het groene deel van 1 lente-ui in ringen. Snij 1/5 komkommer in 4 repen en maak daar dunne plakjes van. Maak de blaadjes van 10 gram gewassen veldsla los.
  • Desembrood beleggen
    Beleg dan de broodjes. Eerst met een laagje veldsla. Verdeel daar voorzichtig de eiersalade over. Veel tenslotte de radijsjes, tomaatjes, lente-uien komkommer over de broodjes.

Recept video

Opmerkingen

  • Wil je alleen maar los deze simpele eiersalade maken? Daarvan vind je het recept hier.

Meer recepten

Vind je dit broodje met sla, groenten en eiersalade lekker? Kijk dan ook eens op de pagina met ontbijt- en lunchbroodjes op eetman.nl. Bijvoorbeeld deze bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas.

Desembrood met eiersalade en groenten recept 800x800
Desembrood met eiersalade en groenten

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen