5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas

Zoek je een heerlijk broodje voor de lunch? Maak dan eens deze bagel met zongedroogde tomaat, rucola sla, kruidenroomkaas, rode ui en geroosterde pijnboompitten. Hij is zo gemaakt en erg lekker. Mijn jongste zoon vroeg zelfs of ik dit broodje vaker wil maken. Voor een niet-sla-liefhebber vond ik dat best een bijzondere uitspraak!

Naar het recept

Waarom zit er eigenlijk een gat in aan Bagel vroeg in me trouwens af. Dat lijkt toch gewoon extra werk. Ik was niet de eerste die daarover nadacht. Op startpagina.nl kwam ik het antwoord tegen: Een bagel wordt eerst een paar minuten in water gekookt voordat hij in de oven gebakken wordt. Door het gat wordt het broodje egaler bruin en komt er geen “bol” op het midden. Weet je dat ook weer 😀.

Anyway: het recept voor dit vegetarische broodje staat hier onder! Ik heb het inmiddels al heel wat vaker gemaakt. Lui als ik ben koop ik kant en klare bagels die alleen even in de toaster moeten. Verder is het geen rocket science. Je hoeft dus niet precies alles af te gaan wegen. Gewoon een beetje op gevoel de juiste hoeveelheden gebruiken en dan komt het goed.

Bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas

5.0 van 1 stem
Course: Ontbijt en lunch, Recepten
Porties

4

bagels
Totale tijd

12

minuten

Zoek je een lekker broodje? Deze bagel met zongedroogde tomaat, rucola, kruidenroomkaas, ui en pijnboompitten is gelukkig zo gemaakt.

Ingrediënten

 • 4 bagels

 • 150 gram zongedroogde tomaten in olie

 • 200 gram kruidenroomkaas met bieslook

 • 20 gram rucola slamix

 • 1 rode ui

 • 20 gram pijnboompitten

Recept

 • Bagels roosterenSnij de 4 bagels doormidden. Rooster de bagels dan als eerste, zodat ze even af kunnen koelen.
 • Rode ui snijdenSnij intussen 1 rode ui in dunne ringen.
 • Pijnboompitten roosterenRooster 20 gram pijnboompitten in een pan zonder boter. Als ze lichtbruin worden dan haal je de pan snel van het vuur.
 • Zongedroogde tomaten snijdenLaat de olie van 150 gram zongedroogde tomaat lekken. Snij ze daarna in reepjes.
 • Bagels met roomkaas besmerenSmeer een flinke laag roomkaas op beide helften van de bagel.
 • Beleg de bagelsVerdeel dan de rucola, de rode ui, de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten over de onderste helften van de bagels. Leg tot slot de bovenste helften er bovenop. Eet smakelijk!

Recept video

Meer lekkere broodjes

Vind je de bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas lekker. Hou je er van om lekkere lunchbroodjes te maken? Kijk dan ook eens naar deze vegetarische broodjes op Eetman.nl:

Of kijk eens naar de vele andere broodjes op de verzamelpagina voor ontbijt en lunchrecepten.

Bagel met zongedroogde tomaat recept jan 2020 800x800
Bagel met zongedroogde tomaat

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen