Bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas

Dit is een heerlijk broodje voor de lunch: een Bagel met zongedroogde tomaat, ruccola sla, kruidenroomkaas, rode ui en geroosterde pijnboompitten. Het is weer een erg lekker vegetarisch recept geworden! Mijn jongste zoon vroeg zelfs: wil je dit vaker maken. Voor een niet-sla-liefhebber best een bijzondere uitspraak!

Waarom zit er eigenlijk een gat in aan Bagel vroeg in me trouwens af. Ik was niet de eerste. Op Laulalicious.nl kwam ik een antwoord tegen: Een bagel wordt gekookt voordat deze gebakken word. Door het gat wordt het broodje egaler bruin en komt er geen “bol” op het midden. En omdat de Joodse bevolking de broodjes op zondag in de stad gingen verkopen konden ze deze makkelijk vervoeren op een stok. Mooi verhaal! Weten we dat ook weer.

Anyway: het recept voor dit vegetarische broodje staat hier onder!

Bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas recept

Ingrediënten voor 4 bagels

  • 4 bagels
  • 150 gram zongedroogde tomaten in olie
  • 200 gram kruidenroomkaas met bieslook
  • 20 gram rucola slamix
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels (circa 20 gram) pijnboompitten

De bagel met zongedroogde tomaat bereiden

Snij de bagels doormidden. Rooster de bagels dan als eerste, zodat ze even af kunnen koelen.

Snij de rode ui in dunne ringen.

Rooster de pijnboompitten in een pan (zonder boter), tot de lichtbruin worden.

Laat de olie van de zongedroogde tomaat lekken. Snij ze daarna in reepjes.

Smeer flinke laag roomkaas op beide helften van de bagel.

Verdeel dan de rucola, de rode ui, de zongedroogde tomaat en de pijnboompitten over de onderste helften van de bagels.

Leg ten slotte de bovenste helften er bovenop.

Meer lekkere broodjes

Vond je de bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas lekker. Hou je er van om lekkere lunchbroodjes te maken? Kijk dan ook eens naar deze vegetarische broodjes op Eetman.nl:

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*