Zoek je een heerlijk broodje voor de lunch? Maak dan eens deze bagel met zongedroogde tomaat, rucola sla, kruidenroomkaas, rode ui en geroosterde pijnboompitten. Hij is zo gemaakt en erg lekker. Mijn jongste zoon vroeg zelfs of ik dit broodje vaker wil maken. Voor een niet-sla-liefhebber vond ik dat best een bijzondere uitspraak!
Naar het receptWaarom zit er eigenlijk een gat in aan Bagel vroeg in me trouwens af. Dat lijkt toch gewoon extra werk. Ik was niet de eerste die daarover nadacht. Op startpagina.nl kwam ik het antwoord tegen: Een bagel wordt eerst een paar minuten in water gekookt voordat hij in de oven gebakken wordt. Door het gat wordt het broodje egaler bruin en komt er geen “bol” op het midden. Weet je dat ook weer 😀.
Anyway: het recept voor dit vegetarische broodje staat hier onder! Ik heb het inmiddels al heel wat vaker gemaakt. Lui als ik ben koop ik kant en klare bagels die alleen even in de oven moeten. Verder is het geen rocket science. Je hoeft dus niet precies alles af te gaan wegen. Gewoon een beetje op gevoel de juiste hoeveelheden gebruiken en dan komt het goed.
Meer lekkere broodjes
Vind je de bagel met zongedroogde tomaat en kruidenroomkaas lekker. Hou je er van om lekkere lunchbroodjes te maken? Kijk dan ook eens naar deze vegetarische broodjes op Eetman.nl:
- Warme broodjes brie met appel, walnoten en honing
- Broodjes met zelfgemaakte eiersalade
- Stokbrood kaas, tomaat, bieslook en pijnboompitten uit de grill
Of kijk eens naar de vele andere broodjes op de verzamelpagina voor ontbijt en lunchrecepten.