Ziet deze quiche er mooi uit of niet? Deze quiche met champignons en prei is extra lekker door de pecannoten in de vulling. In dit recept leg ik je zometeen stap voor stap uit hoe makkelijk je hem zelf maakt.

De voorbereiding voordat de quiche in de oven gaat duurt ongeveer een half uurtje. Dat is goed te doen natuurlijk. Daarna 35 minuten bakken en de je hebt een versgebakken quiche op tafel. Niet veel moeite voor zo’n lekker gerecht.

De basis van dit recept vond ik op Foodsandphotos. Ik heb het daarna een beetje aangepast, om het wat makkelijker te maken. Officieel is het voor 4 personen, maar dan moet je er wel wat extra’s bij maken, zoals een salade of een lekker dessert.

Ingrediënten

Quiche voor 3-4 personen:

  • ongeveer 6 plakjes bladerdeeg
  • 250 gram champignons
  • 0,5 prei
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 125 milliliter kookroom
  • 125 milliliter melk
  • 75 gram (geraspte) oude kaas
  • 70 gram geroosterde pecannoten
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • vloeibare boter om de vorm in te vetten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

quiche met champignons recept

Als eerste staat hier een filmpje van 5 minuten met de korte uitleg. Onder de film vind je de volledige beschrijving in tekst.

De Quiche stap voor stap

Benodigde tijd: 1 uur.

Zo maak je quiche met champignons en prei:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  2. Was de prei en snij deze in ringen. Snij ook de ui in stukjes. Zet de prei en de ui even samen apart.

  3. Borstel de champignons schoon en snij ze dan in plakjes. Bewaar 20 gram hele pecannoten voor de garnering. Breek dan de rest van de noten in stukjes. Indien nodig, rasp de oude kaas.

  4. Beboter een niet al te grote ovenschaal. Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem zodat de lucht er uit kan.

  5. Breek de eieren en gooi ze in een kom. Doe daarin ook de melk en de room. Voeg ook de chilipeper, tijm, nootmuskaat en zout en peper toe. Klop het geheel met een garde door elkaar. Voeg ook de geraspte kaas toe en klop deze er ook doorheen.

  6. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  7. Doe dan wat olijfolie in een pan en bak de prei samen met de ui op een middelhoog vuur. Niet te lang bakken, de prei moet niet bruin worden.

  8. Zet het vuur dan wat hoger en en bak ook de champignons nog 5 minuten mee. Als er nog vocht in de pan zit, gooi het dan weg (bijvoorbeeld in een vergiet).

  9. Doe nu het prei mengsel in de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de pecannoten er overheen. Giet daarna het eimengsel er overheen.

  10. Als de opstaande randen bladerdeeg te hoog zijn, duw ze dan een beetje omlaag tot net boven de vulling. Leg de resterende pecannoten als garnering op de vulling.

  11. Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, zodat hij mooi lichtbruin wordt.

Quiche met champignons recept

Meer recepten

Vind je de Quiche met champignons, prei en pecannoten­ lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen