5.0 van 1 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Quiche met champignons, prei en pecannoten

Ziet deze quiche er mooi uit of niet? Daar kan je mee voor de dag komen. Deze quiche met champignons en prei is extra lekker door de pecannoten in de vulling. In het recept hierna leg ik je stap voor stap uit hoe makkelijk je hem zelf maakt.

Naar het recept

Ga je de quiche maken? Heel veel werk heb je er niet aan. Na ongeveer een half uurtje ben je klaar. Dat is goed te doen natuurlijk. Daarna 35 minuten bakken en je hebt een versgebakken quiche op tafel. Niet veel moeite voor zo’n lekker gerecht.

Officieel is dit een recept voor 4 personen. Dan moet je er wel wat extra’s bij maken, zoals een salade of een lekker dessert.

Quiche met champignons, prei en pecannoten

5.0 van 1 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

1

uur 

Deze quiche met champignons en prei wordt extra lekker door de pecannoten. In dit recept lees je stap voor stap hoe makkelijk je hem maakt.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg (ongeveer)

  • 250 gram champignons

  • 0,5 prei

  • 1 ui

  • 3 eieren

  • 125 milliliter kookroom

  • 125 milliliter melk

  • 75 gram (geraspte) oude kaas

  • 70 gram geroosterde pecannoten

  • 1 eetlepel gedroogde tijm

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 0,5 theelepel nootmuskaat

  • vloeibare boter om de vorm in te vetten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout en peper naar smaak

Recept

  • Bladerdeeg ontdooien
    Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien.
  • Prei en ui snijden
    Was 0,5 prei en snij deze in ringen. Snij ook 1 ui in stukjes. Zet de prei en de ui even samen apart.
  • Champignons, noten en kaas klaarmaken
    Borstel 250 gram champignons schoon en snij ze dan in plakjes. Bewaar 20 gram hele pecannoten voor de garnering. Breek 50 gram van de noten in stukjes. Indien nodig, rasp 75 gram oude kaas.
  • Vorm met boter en deeg bedekken
    Beboter een niet al te grote ovenschaal. Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem zodat de lucht eruit kan.
  • Eieren, melk, room, kruiden en kaas mengen
    Breek 3 eieren en gooi ze in een kom. Doe daarin ook 125 milliliter melk en 125 milliliter kookroom. Voeg ook 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel tijm, 0,5 theelepel nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe. Klop het geheel met een garde door elkaar. Voeg ook de geraspte kaas toe en klop deze er ook doorheen.
  • Oven voorverwarmen
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Prei en ui bakken
    Doe dan 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de prei samen met de ui op een middelhoog vuur. Niet te lang bakken, de prei moet niet bruin worden.
  • Champignons meebakken
    Zet het vuur dan wat hoger en en bak ook de champignons nog 5 minuten mee. Als er nog vocht in de pan zit, gooi het dan weg (bijvoorbeeld in een vergiet).
  • Alle vulling in de vorm doen
    Doe nu het prei mengsel in de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de gebroken pecannoten er overheen. Giet daarna het eimengsel er overheen.
  • Randen mooi maken en garneren
    Als de opstaande randen bladerdeeg te hoog zijn, duw ze dan een beetje omlaag tot net boven de vulling. Leg de resterende hele pecannoten als garnering op de vulling.
  • 35 minuten bakken
    Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, zodat hij mooi lichtbruin wordt.

Recept video

Meer recepten

Vind je de Quiche met champignons, prei en pecannoten­ lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Quiche met champignons recept jan 2020 800x800
Quiche met champignons

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen