Quiche met champignons, prei en pecannoten

Quiche met champignons, prei en pecannoten

Deze quiche met champignons en prei wordt extra lekker door de pecannoten. Inclusief de voorbereiding staat de quiche in 60 minuten vers op je tafel.

Deze quiche met champignons en prei wordt extra lekker door de pecannoten die er in gaan. Inclusief de voorbereiding staat de quiche in 60 minuten vers op je tafel. Niet veel moeite voor zo’n lekker gerecht.

De basis van dit recept vond ik op Foodsandphotos. Ik heb het wel een beetje aangepast, om het wat makkelijker te maken. Officieel is het voor 4 personen, maar dan moet je er wel wat salade, of een lekker dessert, of zo bij maken.

Tip: volg Eetman.nl ook op Instagram en YouTube 👍🏻

Ingrediënten

Quiche voor 3-4 personen:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 250 gr champignons
  • 0,5 prei
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 125 ml kookroom
  • 125 ml melk
  • 75 gram (geraspte) oude kaas
  • 50 gr geroosterde pecannoten
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • Zout en peper

quiche met champignons recept

Laat het bladerdeeg ontdooien en beboter intussen een niet al te grote ovenschaal. Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem zodat de lucht er uit kan.

Was de prei en snij deze in ringen. Snij ook de ui in stukjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Breek de pecannoten in stukjes. Indien nodig, rasp de oude kaas.

Breek de eieren en gooi ze in een kom. Voeg de melk en de room toe. Voeg ook de chilipeper, tijm, nootmuskaat en zout en peper toe. Klop het geheel met een garde door elkaar. Voeg ook de geraspte kaas toe en klop deze er ook doorheen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe wat olijfolie in een pan en bak de prei samen met de ui op een middelhoog vuur. Niet te lang, de prei moet niet bruin worden.

Zet het vuur dan wat hoger en en bak ook de champignons nog 5 minuten mee. Als er nog vocht in de pan zit, gooi het dan weg (bijvoorbeeld in een vergiet).

Doe nu het prei mengsel in de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de pecannoten er overheen. Giet daarna het eimengsel er overheen.

Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Quiche met champignons, prei en pecannoten

Meer recepten

Vond je de Quiche met champignons, prei en pecannoten­ lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Comments (1)

Leave a comment