Ziet deze quiche er mooi uit of niet? Daar kan je mee voor de dag komen. Deze quiche met champignons en prei is extra lekker door de pecannoten in de vulling. In het recept hierna leg ik je stap voor stap uit hoe makkelijk je hem zelf maakt.
Ga je de quiche maken? Heel veel werk heb je er niet aan. Na ongeveer een half uurtje ben je klaar. Dat is goed te doen natuurlijk. Daarna 35 minuten bakken en je hebt een versgebakken quiche op tafel. Niet veel moeite voor zo’n lekker gerecht.
Officieel is dit een recept voor 4 personen. Dan moet je er wel wat extra’s bij maken, zoals een salade of een lekker dessert.
Ingrediënten
Quiche voor 3-4 personen:
- ongeveer 6 plakjes bladerdeeg
- 250 gram champignons
- 0,5 prei
- 1 ui
- 3 eieren
- 125 milliliter kookroom
- 125 milliliter melk
- 75 gram (geraspte) oude kaas
- 70 gram geroosterde pecannoten
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 theelepel chilipoeder
- 0,5 theelepel nootmuskaat
- vloeibare boter om de vorm in te vetten
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
quiche met champignons recept
Als eerste staat hier een filmpje van 5 minuten met de korte uitleg. Onder de film vind je de volledige beschrijving in tekst.
De Quiche stap voor stap
Benodigde tijd: 1 uur
Zo maak je quiche met champignons en prei:
- Bladerdeeg ontdooien
Laat 6 plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Prei en ui snijden
Was 0,5 prei en snij deze in ringen. Snij ook 1 ui in stukjes. Zet de prei en de ui even samen apart.
- Champignons, noten en kaas klaarmaken
Borstel 250 gram champignons schoon en snij ze dan in plakjes. Bewaar 20 gram hele pecannoten voor de garnering. Breek 50 gram van de noten in stukjes. Indien nodig, rasp 75 gram oude kaas.
- Vorm met boter en deeg bedekken
Beboter een niet al te grote ovenschaal. Bedek de bodem en de randen met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem zodat de lucht eruit kan.
- Eieren, melk, room, kruiden en kaas mengen
Breek 3 eieren en gooi ze in een kom. Doe daarin ook 125 milliliter melk en 125 milliliter kookroom. Voeg ook 1 theelepel chilipoeder, 1 eetlepel tijm, 0,5 theelepel nootmuskaat en naar smaak zout en peper toe. Klop het geheel met een garde door elkaar. Voeg ook de geraspte kaas toe en klop deze er ook doorheen.
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Prei en ui bakken
Doe dan 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de prei samen met de ui op een middelhoog vuur. Niet te lang bakken, de prei moet niet bruin worden.
- Champignons meebakken
Zet het vuur dan wat hoger en en bak ook de champignons nog 5 minuten mee. Als er nog vocht in de pan zit, gooi het dan weg (bijvoorbeeld in een vergiet).
- Alle vulling in de vorm doen
Doe nu het prei mengsel in de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de gebroken pecannoten er overheen. Giet daarna het eimengsel er overheen.
- Randem mooi maken en garneren
Als de opstaande randen bladerdeeg te hoog zijn, duw ze dan een beetje omlaag tot net boven de vulling. Leg de resterende hele pecannoten als garnering op de vulling.
- 35 minuten bakken
Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven, zodat hij mooi lichtbruin wordt.

Meer recepten
Vind je de Quiche met champignons, prei en pecannoten lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.
[…] Quiche met champignons, prei en pecannoten […]