Trek in een lekker broodje brie met appel? Deze lekkere warme broodjes zijn belegd met honing, brie, appel en walnoten. Erg lekker!

Je hebt vast wel eens in een lunchcafé zo’n lekker broodje met warme gesmolten brie gegeten. Of zo’n lekkere salade met honing en noten dressing. Die vind ik ook altijd zo heerlijk!

Deze warme broodjes brie met appel, walnoten en pijnboompitten zijn dan ook een perfecte combinatie. Ik vond ze op ah.nl en heb er weinig aan veranderd. De credits zijn vooral voor Thea van Kraaij die maar liefst 129 recepten op de Albert Heijn pagina neer heeft gezet.

Het bereiden van de broodjes brie is een eitje, zoals dat hoort voor een lekker lunch broodje. De ingrediënten klein maken of snijden, de broodjes bakken en klaar. Succes en eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 broodjes brie:

  • 4 afbak (stok)broodjes
  • 30 gram walnoten
  • 200 gram brie
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 0,5 appel

Broodjes brie met appel

Verwarm de oven alvast even voor op 200 ºC.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem daarna in dunne plakken. Maak de walnoten wat kleiner met een mes of een vijzel. Snij de brie in dunne plakken. Leg de plakken brie een beetje los van elkaar neer, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Plaats de afbakbroodjes 6 minuten in de midden van de oven. Haal de broodjes dan uit de oven en snij ze horizontaal door.

Besmeer de broodjes met de honing.

Beleg de onderste helft van de broodjes dan met de plakken brie en de schijfjes appel. Wissel brie en appel af, zodat de brie de appel op zijn plaats houdt. Begin en eindig met een laagje brie.

Verdeel daarna de walnoten over de brie heen. Leg dan de bovenste helft van het stokbrood er weer op. Duw het broodje en beetje aan.

Doe de broodjes dan nog een minuut of vijf terug in de oven. Haal de broodjes brie met appel uit de oven als de kaas begint te smelten.

Broodjes brie met appel walnoten en honing recept 2

Meer broodjes

Als je dit broodje brie met appel lekker vond, dan vind je deze broodjes waarschijnlijk ook lekker:

Of kijk op de pagina met alle lekkere vegetarische recepten voor ontbijt en lunch.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen