Trek in een lekker broodje brie met appel? Hier vind je hoe je zelf zo’n heerlijk broodje brie met appel en walnoot maakt. Erg lekker voor de lunch.

Je hebt vast wel eens voor de lunch zo’n lekker broodje met warme gesmolten brie gegeten. Of zo’n lekkere salade met honing en noten dressing. Die vind ik ook altijd zo heerlijk!

Deze warme broodjes brie met appel, walnoten en pijnboompitten zijn een perfecte combinatie van beiden. De credits zijn vooral voor Thea van Kraaij die maar liefst 235 recepten op haar Albert Heijn pagina neer heeft gezet! Een food blogger zonder blog 😁. Ik heb er weinig aan veranderd.

Het maken van deze broodjes brie is een eitje. Zoals hoort dat ook voor een lekker lunch broodje. De ingrediënten klein maken of snijden, de broodjes bakken en klaar. Succes en eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 broodjes brie:

  • 4 afbak broodjes (bijvoorbeeld stokbrood, of speltbrood)
  • 30 gram walnoten
  • 200 gram brie
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 0,5 appel

Broodjes brie met appel en walnoot

In deze video zie je hoe je dit broodje maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Broodje brie met appel en walnoot maken

Benodigde tijd: 25 minuten.

Zo maak je een broodje brie met appel:

  1. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven alvast voor naar 200 graden.

  2. Walnoten klein maken

    Maak de walnoten wat kleiner met een mes of in een vijzel.

  3. Appel snijden

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem daarna in dunne plakken.

  4. Plakken brie snijden

    Snij de brie in dunne plakken. Leg de plakken brie een beetje los van elkaar neer, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

  5. Eerste keer bakken

    Plaats de afbakbroodjes 5 minuten in de midden van de oven. Haal de broodjes dan uit de oven en snij ze horizontaal door.

  6. Honing erop

    Besmeer de onderste helft van de broodjes met honing.

  7. Beleggen met appel en brie

    Beleg de onderste helft van de broodjes dan ook met de plakken brie en de schijfjes appel. Wissel brie en appel af, zodat de brie de appel op zijn plaats houdt. Begin en eindig met een laagje brie.

  8. Walnoten

    Verdeel daarna de walnoten over de brie heen. Leg dan de bovenste helft van het stokbrood er weer op. Duw het broodje en beetje aan.

  9. Tweede keer bakken

    Doe de broodjes dan nog een minuut of vijf terug in de oven. Haal de broodjes brie met appel uit de oven als de kaas begint te smelten.

Eet smakelijk 😋.

Broodjes brie met appel en walnoten

Meer broodjes

Vind je dit broodje brie met appel lekker? Dan vind je deze broodjes waarschijnlijk ook lekker:

Of kijk op de pagina met alle lekkere vegetarische recepten voor ontbijt en lunch.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen