Trek in een lekker broodje brie met appel? Hier vind je hoe je zelf zo’n heerlijk broodje brie met appel en walnoot maakt. Erg lekker voor de lunch.
Je hebt vast wel eens voor de lunch zo’n lekker broodje met warme gesmolten brie gegeten. Of zo’n lekkere salade met honing en noten dressing. Die vind ik ook altijd zo heerlijk!
Deze warme broodjes brie met appel, walnoten en pijnboompitten zijn een perfecte combinatie van beiden. De credits zijn vooral voor Thea van Kraaij die maar liefst 235 recepten op haar Albert Heijn pagina neer heeft gezet! Een food blogger zonder blog 😁. Ik heb er weinig aan veranderd.
Het maken van deze broodjes brie is een eitje. Zoals hoort dat ook voor een lekker lunch broodje. De ingrediënten klein maken of snijden, de broodjes bakken en klaar. Succes en eet smakelijk!
Ingrediënten
Voor 4 broodjes brie:
- 4 afbak broodjes (bijvoorbeeld stokbrood, of speltbrood)
- 30 gram walnoten
- 200 gram brie
- 4 eetlepels vloeibare honing
- 0,5 appel
Broodjes brie met appel en walnoot
In deze video zie je hoe je dit broodje maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.
Broodje brie met appel en walnoot maken
Benodigde tijd: 25 minuten.
Zo maak je een broodje brie met appel:
- Oven voorverwarmen
Verwarm de oven alvast voor naar 200 graden.
- Walnoten klein maken
Maak de walnoten wat kleiner met een mes of in een vijzel.
- Appel snijden
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem daarna in dunne plakken.
- Plakken brie snijden
Snij de brie in dunne plakken. Leg de plakken brie een beetje los van elkaar neer, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Eerste keer bakken
Plaats de afbakbroodjes 5 minuten in de midden van de oven. Haal de broodjes dan uit de oven en snij ze horizontaal door.
- Honing erop
Besmeer de onderste helft van de broodjes met honing.
- Beleggen met appel en brie
Beleg de onderste helft van de broodjes dan ook met de plakken brie en de schijfjes appel. Wissel brie en appel af, zodat de brie de appel op zijn plaats houdt. Begin en eindig met een laagje brie.
- Walnoten
Verdeel daarna de walnoten over de brie heen. Leg dan de bovenste helft van het stokbrood er weer op. Duw het broodje en beetje aan.
- Tweede keer bakken
Doe de broodjes dan nog een minuut of vijf terug in de oven. Haal de broodjes brie met appel uit de oven als de kaas begint te smelten.
Eet smakelijk 😋.

Meer broodjes
Vind je dit broodje brie met appel lekker? Dan vind je deze broodjes waarschijnlijk ook lekker:
- Ciabatta met brie, honing, sla en pijnboompitten
- Pitabroodjes met mozzarella, rode ui en gedroogde tomaat
Of kijk op de pagina met alle lekkere vegetarische recepten voor ontbijt en lunch.