Je hebt vast wel eens in een lunchcafé zo’n lekker broodje met warme gesmolten brie gegeten. Of zo’n lekkere salade met honing en noten dressing. Deze warme broodjes brie met appel, walnoten en pijnboompitten zijn dan ook een perfecte combinatie. Ik vond ze op ah.nl en heb er weinig aan veranderd. De credits zijn vooral voor Thea van Kraaij die daar maar liefst 129 recepten neer heeft gezet.

Het bereiden is een eitje, zoals dat hoort voor een lekker lunch broodje. De ingrediënten klein maken of snijden, de broodjes bakken en klaar. Succes en eet smakelijk!

Warme broodjes brie met appel, walnoot en honing recept

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • 4 afbak (stok)broodjes
  • 30 gram Walnoten
  • 200 gram Brie
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 1 appel

De broodjes brie met appel, walnoten en honing bereiden

Verwarm de oven alvast even voor op 200 ºC.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem daarna in dunne plakken. Hak de walnoten fijn, of maak ze wat kleiner met een vijzel. Snij de brie in dunne plakken en leg deze los neer, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.

Plaats de afbakbroodjes 6 minuten in de midden van de oven. Haal de afbakbroodjes dan uit de oven en snij ze horizontaal door.

Besmeer de broodjes met de honing.

Beleg de onderste helft van de broodjes dan met de plakken brie en de schijfjes appel. Wissel brie en appel af, zodat de brie de appel op zijn plaats houdt. Begin en eindig met een laagje brie.

Verdeel daarna de walnoten over de brie heen. Leg dan de bovenste helft van het stokbrood er weer op. Duw het en beetje aan.

Doe de broodjes dan nog een minuut of vijf terug in de oven.

Haal de stokbroden uit de oven als de kaas begint te smelten.

Ten slotte

Als je dit broodje lekker vond, dan vind je deze waarschijnlijk ook lekker:

(Visited 137 times, 1 visits today)