Home » Recepten » Ontbijt en lunch » Pitabroodjes met mozzarella en tomaat

Deze tosti’s van pitabroodjes met mozzarella en zongedroogde tomaat kan je makkelijk en snel maken. Je maakt ze met mozzarella, rode ui en gedroogde tomaten. Zo heb je in 10 minuten een heerlijke lunch.

Pitabroodjes ken je natuurlijk van de broodjes shoarma. Dat is natuurlijk ook heel lekker. Maar het zijn ook hele handige en lekkere broodjes om anders te vullen.

Ik vulde ze dus met lekkere mozzarella kaas en wat rode ui en gedroogde tomaat. Een beetje versgemalen zwarte peper en overheen maakt het broodje helemaal af. Vijf minuten in je tosti-ijzer en je bent alweer klaar.

Pas op de pitabroodjes zijn heerlijk, maar ze blijven wel extreem lang gloeiend heet. Dat zal wel door de mozzarella komen. Je verbrand zo je mond, dus dat hebben wij thuis natuurlijk allemaal al een paar keer gedaan.

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

  • 4 pitabroodjes
  • 125 gram bol mozzarella
  • 0,5 potje zongedroogde tomaten in olie
  • 0,5 rode ui
  • vers gemalen peper
Loading...

Pitabroodjes met mozzarella en tomaat

In deze video zie je hoe je deze pita’s met mozzarella, rode ui en gedroogde tomaten maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Pitabroodjes met mozzarella en zongedroogde tomaat

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je de pitabroodjes met mozzarella:

  1. Tosti ijzer voorverwarmen

    Verwarm alvast het tosti ijzer.

  2. Doe olie op de pitabroodjes

    Snij de pitabroodjes overdwars doormidden. Besprenkel ze met wat van de olie.

  3. Beleg ze met mozzarella

    Snij de mozzarella in plakken. Verdeel de mozzarella over één van de kanten van de pitabroodjes.

  4. Leg er ui-ringen op

    Snij de ui in dunne ringen en verdeel die over de broodjes.

  5. Gedroogde tomaat reepjes erop

    Pak een stuk of drie stukken gedroogde tomaat per broodje. Snij ze in reepjes en verdeel ze dan over de broodjes.

  6. Versgemalen peper erop

    Doe nog wat versgemalen zwarte peper op de tomaat.

  7. Bovenste helft van het broodje erop.

    Tot slot kan de bovenste helft van het pitabroodje er op gedaan worden.

  8. 5 minuten bakken

    Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in het tosti ijzer.

Pitabroodjes met mozzarella rode ui en gedroogde tomaat recept jul 2021 vierkant
Pitabroodjes met mozzarella, rode ui en gedroogde tomaat

Meer broodjes recepten

Vind je de pitabroodjes met tomaat, mozzarella en rode ui lekker? Dan heb je vast wel trek in nog meer lekkere broodjes. Kijk dan ook eens op de verzamelpagina met alle vegetarische broodjes op eetman.nl.

Getagd in:

,

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen