Deze tosti’s van pitabroodjes met mozzarella kan je makkelijk en snel maken. Je maakt ze met mozzarella, rode ui en gedroogde tomaten. Zo heb je in 10 minuten een heerlijke lunch.

Pitabroodjes ken je natuurlijk van de broodjes shoarma. Dat is natuurlijk ook heel lekker. Maar het zijn ook hele handige en lekkere broodjes om anders te vullen.

Ik vulde ze dus met lekkere mozzarella kaas en wat rode ui en gedroogde tomaat. Een beetje versgemalen zwarte peper en overheen maakt het broodje helemaal af. Vijf minuten in je tosti-ijzer en je bent alweer klaar.

Pas op de pitabroodjes zijn heerlijk, maar ze blijven wel extreem lang gloeiend heet. Dat zal wel door de mozzarella komen. Je verbrand zo je mond, dus dat hebben wij thuis natuurlijk allemaal al een paar keer gedaan.

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

  • 4 pitabroodjes
  • 1 kleine bol mozzarella
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten in olie
  • 1/2 rode ui
  • vers gemalen peper

Pitabroodjes met mozzarella recept

Benodigde tijd: 10 minuten.

Zo maak je de pitabroodjes met mozzarella:

  1. Verwarm het tosti ijzer.

  2. Snij de pitabroodjes overdwars doormidden. Besprenkel ze met wat van de olie.

  3. Snij de mozzarella in plakken en verdeel die over de pitabroodjes.

  4. Snij de ui in dunne ringen en verdeel die over de broodjes.

  5. Pak een stuk of drie stukken gedroogde tomaat per broodje. Snij ze in reepjes en verdeel ze dan over de broodjes.

  6. Maal wat verse peper er overheen.

  7. Tot slot kan de bovenste helft van het pitabroodje er op gedaan worden.

  8. Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in het tosti ijzer.

Pitabroodjes met mozzarella rode ui en gedroogde tomaat recept 2.jpg

Meer broodjes recepten

Vind je de pitabroodjes met mozzarella lekker? Dan heb je vast wel trek in nog meer lekkere broodjes. Kijk dan ook eens op de verzamelpagina met alle vegetarische broodjes op eetman.nl.

Getagd in:

,

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen