Home » Recepten » Nagerechten » Warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs

Dit is het recept voor een van mijn favoriete desserts. Warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs is makkelijk om te maken en super lekker.

Weinig ingrediënten en simpel om te maken, dat is natuurlijk een fijne combinatie. Deze kersen met kaneeltoast zijn een goede afsluiter van een feestelijke maaltijd. Maar maak het gerust wat vaker. Gewoon als je net wat meer tijd om te koken hebt.

Wat ik er zo lekker aan vind is de combinatie van het koude ijs met de warme kersen. Maar ook de kaneel en de lekkere zoete kersensaus. Samen maken ze het dessert helemaal perfect.

Oorspronkelijk kwam ik dit recept tegen in een van mijn favoriete kookboeken: De Franse keuken van Joanne Harris en Fran Warde. Dat staat vol met lekkere gerechten.

Ingrediënten

Warme kersen voor 6 personen:

 • 1 pot kersen zonder pit op siroop (700 milliliter)
 • 2 eetlepels suiker voor de saus
 • 50 gram suiker voor het brood
 • 20 gram roomboter
 • 6 witte casino boterhammen
 • 1 theelepel kaneel
 • 0,5 eetlepel bloem
 • 6 bolletjes vanille-ijs

Handig om te hebben:

Warme kersen met kaneeltoast en ijs recept

In deze film zie je hoe makkelijk je dit lekkere nagerecht maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Warme kersen met kaneeltoast en ijs maken

Benodigde tijd: 30 minuten

Zo maak je warme kersen met kaneeltoast:

 1. Kersen met siroop en suiker koken

  Breng de kersen samen met de siroop en 2 eetlepels suiker aan de kook. Laat ze daarna 15 minuten op laag vuur door koken.

 2. Brood snijden en bakken

  Snij intussen de korstjes van van de boterhammen en snij ze daarna in 3 rechthoeken. Doe de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boterhammen tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn.

 3. Doe kaneel en suiker op het brood

  Bestrooi de reepjes brood met kaneel en suiker en verdeel ze over de borden.

 4. Kersen uit de siroop halen

  Schep de kersen uit de pan, maar laat de siroop in de pan. Doe de kersen even in een bakje.

 5. Siroop indikken met bloem

  Meng wat water door de bloem en meng het daarna door de siroop. Kook de siroop al roerend door, totdat deze dikker wordt.

 6. Serveren met vanille-ijs

  Tot slot leg je het bolletje vanille-ijs op het bord. Verdeel ook de kersen over de borden. Giet de siroop over de kersen, het brood en het vanille-ijs.

De warme kersen met kaneeltast en vanille-ijs moet je meteen serveren.

Warme kersen met kaneeltoast voor jul 2021 800x800
Warme kersen met kaneeltoast en ijs

Meer desserts

Vind je de warme kersen met kaneeltast en vanille-ijs lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische nagerechten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen