Warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs

Warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs recept voor

Heb je al eens warme kersen met kaneeltoast en vanille-ijs gegeten? Het is een van mijn favoriete desserts. Het is bijvoorbeeld heerlijk bij een feestelijke maaltijd, maar eigenlijk ook niet moeilijk om te maken. Dus je kan het ook best wat vaker maken als je net wat meer tijd hebt.

Wat ik er zo lekker aan vind is de combinatie van het koude ijs met de warme kersen. Maar ook de kaneel en de lekkere zoete kersensaus. Ze maken het dessert helemaal perfect.

Oorspronkelijk kwam ik dit recept tegen in een van mijn favoriete kookboeken: De Franse keuken van Joanne Harris en Fran Warde.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 1 pot kersen zonder pit op siroop (720 ml)
  • 2 eetlepels suiker voor de saus
  • 50 gram suiker voor op de broodjes
  • 75 gram roomboter
  • 12 witte casino boterhammen
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 0,5 eetlepel bloem
  • vanille-ijs

Warme kersen met kaneeltoast recept

Breng de kersen samen met de siroop en de suiker aan de kook en laat ze daarna 15 minuten op laag vuur door koken.

Snij de korstjes van van de boterhammen en snij ze daarna in 3 rechthoeken.

Bak de boterhammen in een koekenpan totdat de aan beide kanten lichtbruin zijn. Bestrooi ze daarna met kaneel en suiker en verdeel ze over de borden.

Schep de kersen uit de pan, maar laat de siroop in de pan. Leg de kersen op het brood.

Meng wat water door de bloem en meng het daarna door de siroop. Kook de siroop al roerend door, totdat deze dikker wordt.

Tot slot leg je het bolletje vanille-ijs op het bord en giet je de siroop over de kersen, het brood en het vanille-ijs.

De warme kersen met kaneeltast en vanille-ijs moet je meteen serveren.

Warme kersen met kaneeltoast recept boven

Meer desserts

Vond je de warme kersen met kaneeltast en vanille-ijs lekker? Dan ben je vast ook wel benieuwd naar de andere recepten op eetman.nl. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina met alle vegetarische nagerechten.

Comments (2)

Leave a comment