Home » Recepten » Voorgerechten » Mini quiche met champignons en spinazie

Zoek je een hartig gerecht dat zowel warm als koud lekker is? Maak dan deze mini quiche met champignons en spinazie. De kleine quiches zijn makkelijk om te maken en zien er ook nog eens hartstikke leuk uit.

In de vulling van de quiches zitten niet alleen champignons en spinazie. Ik deed er ook nog lekkere extra belegen kaas in en natuurlijk ei, wat room en kruiden. Een lekkere combinatie die iedereen wel zal lusten.

Ook afgekoeld lekker

Na het bakken kan je de quiches meteen opeten, maar dat hoeft niet. Ook afgekoelde quiches zijn nog steeds heerlijk. Zo kan je een paar uur voor het eten al klaar zijn.

Ingrediënten

Voor 6 kleine quiches:

  • 75 gram champignons
  • 50 gram bladspinazie
  • klein takje verse rozemarijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel kookroom
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 3 theelepels paneermeel
  • 75 gram extra belegen kaas

Ook nodig:

Mini quiche met champignons en spinazie recept

In deze video zie je hoe je deze kleine quiches met spinazie, extra belegen kaas en champignons maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Mini quiche met champignons en spinazie maken

Benodigde tijd: 1 uur.

Zo maak je de mini quiche:

  1. Champignons snijden

    Borstel 75 gram champignons schoon. Snij er een paar in mooie plakken om later als garnering te gebruiken. Snij de rest in Kleine stukjes.

  2. Spinazie snijden

    Was 50 gram bladspinazie en schud het water eruit. Snij de spinazie wat kleiner.

  3. Snij de rozemarijn

    Ris de blaadjes van een klein takje rozemarijn. Snij de rozemarijn fijn.

  4. Oven voorverwarmen

    Verwarm de oven voor naar 175 graden.

  5. Champignons en rozemarijn bakken

    Doe 2 eetlepels olijfolie in een bakpan. Bak de champignons en de rozemarijn tot de champignons gaan verkleuren. Haal de plakken champignon voor de garnering eruit en leg die apart.

  6. Bak de spinazie mee

    Voeg de spinazie toe. Bak het twee minuten mee met de champignons tot de spinazie geslonken is.

  7. Ontdooi het deeg

    Haal alvast 5 plakjes deeg voor hartige taart uit de vriezer om te ontdooien.

  8. Ei, room, peper en zout loskloppen

    Pak een kom en doe daarin 2 eieren, 1 eetlepel kookroom en peper en zout naar smaak. Klop het los met een garde.

  9. Maak de vulling af

    Snij 75 gram extra belegen kaas in blokjes en doe die erbij. Doe dan ook de champignons, rozemarijn en spinazie erbij. Meng alles door elkaar.

  10. Bekleed de muffinvorm met deeg

    Vet zes muffinvormpjes in met wat olijfolie. Bedek dan de bodem en de randen met het deeg. Begin met de bodem en zet dan repen deeg tegen de wanden. Probeer niet al het deeg te gebruiken want, minder deeg is lekkerder. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

  11. Vul de muffinvorm

    Doe in elk bakje een halve theelepel paneermeel. Verdeel dan het ei-mengsel over de muffinvormpjes. Leg tenslotte de bewaarde plakken champignon er bovenop.

  12. Bak de mini quiches

    Bak de  mini quiches 27 minuten op 175 graden. Laat ze dan een beetje afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

Mini quiche met champignons en spinazie 800x800
Mini quiche met champignons en spinazie

Meer recepten

Vind je de mini quiche met spinazie, kaas en champignons lekker? Dan ben je vast wel benieuwd naar de andere recepten op Eetman.nl. Kijk dan ook eens op de pagina met alle vegetarische voorgerechten. Dan vind je zeker wat lekkers.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen