Home » Nieuws » Wijnsoorten die verfijnd van smaak zijn

Vind jij een goede witte wijn op zijn tijd wel lekker? Dan is een wijn uit een van de Spaanse wijnstreken het proberen waard. De witte wijnsoorten die uit Spanje komen, zijn kwalitatief gezien erg goed. Een witte wijn uit Spanje is voor de wijnliefhebber dus echt een aanrader. En of je nu van droge of zoete witte wijnsoorten houdt, Spanje heeft het allemaal. Voor welke Spaanse verfijnde witte wijn kies jij?

Verschillende witte wijnsoorten

Er bestaan allerlei verschillende soorten witte wijn. Elke wijnstreek heeft weer zijn eigen unieke wijnsoorten. Maar Spaanse witte wijn kun je simpel gezegd in twee categorieën opsplitsen. Namelijk in droge witte wijn en in zoete witte wijn. Zoals de terminologie al aangeeft, is een zoete witte wijn zoet van smaak. De doge witte wijnsoorten zijn daarentegen niet zo zoet. Ze hebben een wat droge afdronk.

Naast de druivensoort is ook de bereidingswijze van de wijn van invloed op de uiteindelijke smaak. De zoetheid van de wijn hangt samen met het gistingsproces. Hoe eerder het gistingsproces stopt, hoe meer suikers er aanwezig zijn. Bij droge wijnsoorten heeft het gistingsproces langer geduurd waardoor er minder suikers over zijn. Geef jij de voorkeur aan een droge- of zoete witte wijn?

Witte wijn uit Spanje - glazen 1

Wijn uit de Rueda wijnstreek

De Spanse streek de Rueda is bij de echte wijnliefhebbers niet onbekend. Het betreft namelijk een mooie wijnstreek waar diverse bekende wijnsoorten vandaan komen. De witte wijnsoorten die in deze streek worden geproduceerd, zijn allemaal uniek op hun eigen manier.

De meest bekende wijnsoort uit de Rueda is de Verdejo wijn. De naam van deze wijn verwijst naar de gebruikte druivensoort. De wijn die van deze druif wordt gemaakt is van zichzelf al erg smaakvol. Maar deze druivensoort leent zich ook goed voor het blenden met andere druivensoorten. Het is dus een unieke druivensoort die op diverse manieren tot een smaakvolle wijn verwerkt kan worden.

Witte wijn uit Spanje - wijngaard 1

Wit versus rood

Spanje staat niet alleen bekend om haar smaakvolle witte wijnen. Ook de liefhebbers van rode wijn kunnen hun hart ophalen met het Spaanse wijnaanbod. Spanje wordt wereldwijd als een van de belangrijkste wijnlanden gezien. En dat is uiteraard niet voor niets. Er komen heel veel verschillende goede wijnsoorten uit dit land.

De diversiteit aan wijnsoorten heeft te maken met de geologische en klimatologische omstandigheden die hier gelden. Of het nu gaat om witte wijn, rode wijn of om een Spaanse bubbelwijn. Voor elk van deze producten geldt dat ze kwalitatief goed zijn. Dus welke wijnsoort jouw voorkeur ook heeft, de kwaliteit van de Spaanse wijnen is altijd hoogstaand.

Witte wijn uit Spanje - glas vierkant

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen