Op zoek naar een lekkere vegetarische Hachee? Deze hachee van jackfruit en bonen is heerlijk van smaak en verassend makkelijk om te maken. Een voordeel is dat je deze stoofpot vrij snel op tafel kan zetten. Er is immers geen rundvlees dat urenlang zacht moet worden.

De basis van deze vegetarische hachee van Jackfruit is het recept van de bekende Nederlandse stoofpot. Maar ik maakte geen 1:1 kopie. Deze hachee krijgt zijn smaak van de bonen, peper, gember en alle andere lekkere kruiden. De laurier en kruidnagel liet ik juist weg. Het resultaat is heerlijk. Dit gerecht ga ik zeker vaker maken.

De jackfruit is een perfecte vervanger van het rundvlees. Het geeft de bekende draadjes structuur aan het gerecht. Het vruchtvlees heeft van zichzelf vrij weinig smaak en neemt makkelijk de smaak van alle kruiden op.

De hoeveelheden zijn geschikt voor acht personen. Maar zoals met de meeste stoofpotjes is dat geen probleem. Vries een deel in, of warm het een dag later op. De tweede dag is het minstens even lekker.

Ingrediënten

Hachee voor 8 personen:

  • 2 blikjes van 550 gram jonge jackfruit (bijvoorbeeld deze)
  • 7 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 centimeter gember
  • 75 gram roomboter
  • 400 gram blikje zwarte bonen
  • 70 gram blikje tomatenpuree
  • 4 eetlepels sweet chilisaus
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 100 milliliter water
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

Voor erbij bijvoorbeeld:

Hachee van jackfruit en bonen recept

In deze video zie je hoe je deze vegetarische hachee maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Hachee van jackfruit en bonen maken

Benodigde tijd: 30 minuten.

Vegetarische hachee van jackfruit maken:

  1. Jackfruit klaar maken

    Spoel de jackfruit in een vergiet schoon. Laat ze dan even uitlekken. Trek dan met je handen de stukjes jackfruit een beetje uit elkaar. Meng er dan wat zout en versgemalen zwarte peper doorheen.

  2. Sjalotjes snijden

    Pel de sjalotjes en snij ze in grove stukken.

  3. Rode peper en gember snijden

    Verwijder de zaden uit de rode peper en snij de peper dan in ringen. Snij de knoflook in dunne plakjes. Schrap met een theelepel de korst van de gember af. Snij de gember dan fijn. Zet deze 3 ingrediënten even samen apart.

  4. Jackfruit en sjalotten bakken

    Verhit de boter in een grote pan met dikke bodem. Bak de stukjes jackfruit en de sjalotjes er dan vijf minuten in.

  5. Rode peper en gember meebakken

    Zet het vuur wat lager. Voeg de rode rode peper, de knoflook en gember toe. Bak ze een minuut mee.

  6. Overige ingrediënten meekoken

    Voeg vervolgens de zwarte bonen inclusief het vocht, de tomatenpuree, de chilisaus, de ketjap en 100 milliliter water toe. Laat het geheel 15 minuten op wat lager vuur met de deksel erop doorsudderen.

Serveer de vegetarische hachee met bijvoorbeeld rode kool, aardappelpuree en appelmoes.

Hachee-van-jackfruit-en-bonen-vierkant

Meer recepten

Vind je de hachee met jackfruit en bonen lekker? Dan ben je vast benieuwd naar de andere vegetarische hoofdgerechten op eetman. Bijvoorbeeld deze Jackfruit met Thaise curry en noedels.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen