Wil je zelf aardappelpuree maken? In dit basisrecept voor aardappelpuree lees je precies hoe dat moet. Zo maak je dit lekkere bijgerecht in no time.
Naar het receptNet als veel mensen in Nederland waren we hier in huis de liefde voor de aardappels een beetje kwijt. Daar hadden we er in onze jeugd denk net wat teveel van gegeten. Maar jaren van pasta’s, rijst eten later begin ik de aardappel weer steeds meer te waarderen.
Gelukkig kan je met aardappels veel meer mee dan alleen koken. Bijvoorbeeld: aardappelpuree maken! En dat is heerlijk bijvoorbeeld bij oer Hollandse groenten zoals gekookte wortels of rode kool. Probeer het maar eens!
Aardappelpuree maken is makkelijk
Aardappelpuree maken is één van de makkelijkste recepten. Toch zijn er denk ik veel mensen niet weten hoe dat moet. Of die de exacte verhoudingen niet weten. Daarom heb ik toch maar eens het recept voor aardappelpuree opgeschreven. Eigenlijk is dat ook wel makkelijk voor mezelf, want zoek de details ook af en toe op.
Tips voor het maken van aardappelpuree
Nog even wat tips bij dit recept:
- Twijfel je of je aardappels al goed gekookt zijn? Bijvoorbeeld als je er halverwege achter komt dat je het vuur net wat te laag gezet had. Prik met een vork in de aardappels. Als de vork er makkelijk in prikt, dan kunnen ze van het vuur.
- Het je geen aardappelstamper? Gebruik dan een keukenmixer of, als laatste redmiddel een vork. Dat gaat ook zeker lukken.
- Maak ook eens een lekkere stamppot of ovenschotel met aardappelpuree. Bijvoorbeeld Hete bliksem, een stamppot met appels of peren en uien.
Meer recepten
Blij met dit aardappelrecept? Zoek je nog meer lekkere bijgerechten? Kijk dan eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten. Bijvoorbeeld verse patat, of rösti met kaas.