Heb je zin in heerlijke warme met kaas en paddenstoelen belegde cibattina’s en een frisse salade erbij? Dan moet je zeker deze paddenstoelengratin met eikenbladsla een keer maken!
Naar het receptHet recept hiervoor heb ik van mijn vriendin gekregen en kwam van allerhande.nl. Dat is alweer een tijdje terug en sindsdien is het een beetje veranderd. Vooral omdat elke keer dat je in de winkel komt en er wel iets is dat ontbreek. Geen probleem, dat is juist het leuke van koken. Gewoon af en toe een beetje improviseren met wat er wel is.
Ik koos bijvoorbeeld voor shiitake en kastanjechampignons. Het maakt niet heel veel uit. Kies bij paddenstoelen vooral voor wat vers is en wat je lekker lijkt. Hoe exotischer de paddenstoel, hoe minder vers lijkt het soms wel. Let ook op dat je ze bij het koken niet met water schoonwast. Dan worden ze veel te vochtig en kan je ze minder goed bakken.
Meer lekkere gerechten
Vind je de Paddenstoelengratin met eikenbladsla lekker? Zoek je nog meer lekkere recepten? Je vind ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.