Home » Recepten » Snacks en gebak » Chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker

Dit is het recept voor een heerlijke snack waar mijn collega Alex ons een tijd terug op trakteerde, met een kleine variatie van mijzelf: chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker. Deze chocolade fudge is superlekker en een heel goed idee voor als je een keer zelf wilt trakteren. Ik was zeker niet de enige die een paar extra stukjes pakte 😋.

Mijn collega had het recept grotendeels van Eefkooktzo.nl gehaald en het aangevuld met ongezouten pinda’s. Ik besloot ik er ook wat kandijsuiker door te doen. Daardoor is het resultaat bij mij een soort zachte Toblerone geworden. En dat is mooi, want Toblerone is heerlijk!

Leuk om met kinderen te maken

Het is een makkelijk recept, dat je ook prima met je kinderen samen kunt maken. Let wel op de tijd. Het maken is weinig werk, maar de chocolade moet vier uur afkoelen. Iets om even rekening mee te houden.

Wat ik grappig vind als je vanaf een recept kookt, is dat je vaak ook onbekende ingrediënten tegen komt. Dit keer was dat gecondenseerde melk. Daar had ik dus nooit van gehoord. Gelukkig had de grote Albert Heijn het wel. Het is een soort hele dikke, zoete houdbare melk in blik. Het staat in de buurt van de kokosmelk.

Ingrediënten

Voor 25 stukken:

 • 400 gram pure chocolade
 • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
 • 150 gram karamel fudge snoepjes (bijvoorbeeld Lonka)
 • snufje zeezout
 • 20 gram ongezouten pinda’s
 • 20 gram kandijsuiker

Ook nodig:

 • 1 vel bakpapier

Chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker

In deze video zie je hoe je deze snack maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker maken

Benodigde tijd: 4 uren en 30 minuten.

Zo maak je de chocolade karamel fudge:

 1. Karamel snijden

  Snij 150 gram karamel fudge snoepjes in kleine blokjes. Bewaar een vijfde deel van de blokjes apart zodat je die later kan verdelen bovenop de fudge.

 2. Pinda’s kleiner maken

  Maal 20 gram ongezouten pinda’s een beetje kleiner in een vijzel of een scherp mes. Maak ze niet te klein, het moet geen poeder worden.

 3. Bakpapier in een ovenschaal

  Bedek een ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 centimeter met bakpapier.

 4. Chocola in melk smelten

  Doe 1 blikje gecondenseerde melk in een kleine pan en zet die op middelhoog vuur. Voeg daar 400 gram pure chocola in stukjes aan toe. Voeg ook mespuntje zeezout toe. De chocola moet smelten, maar laat de melk niet koken.

 5. Karamel, nootjes en kandijsuiker erbij

  Voeg dan de stukjes karamel fudge, de nootjes en 20 gram kandijsuiker toe. Roer het er snel doorheen, tot alles goed verdeeld is.

 6. Ovenschaal vullen

  Schep de inhoud van de pan dan in de ovenschaal. Strijk de bovenkant een beetje glad met een lepel. Duw dan de resterende karamel blokjes er half in, zodat ze een beetje zichtbaar blijven.

 7. Afkoelen en snijden

  Laat de ovenschaal een beetje afkoelen. Zet hem daarna een uur of vier in de koelkast. Als het helemaal afgekoeld is, kan je er met een scherp mes blokjes van snijden.

De stukjes chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker zijn nu klaar. Serveer ze, eventueel met een klein beetje zeezout er overheen gestrooid. Als je dat lekker vindt natuurlijk.

Chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker nov 2020 800x800
Chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker

Meer lekkere snacks

Vind je de chocolade fudge met nootjes, karamel en kandijsuiker lekker? Dan vind je vast nog meer lekkers op de pagina met alle snacks en gebak van eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen