Chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker

Dit is het recept voor een heerlijke snack waar mijn collega Alex pas op trakteerde, met een kleine variatie van mijzelf: chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker. Het is een heel makkelijk recept, dat je ook prima met je kinderen samen kunt maken. Chocolade fudge is echt superlekker en ook een heel goed idee voor als je een keer zelf wilt trakteren. Ik was zeker niet de enige die een paar extra stukjes pakte.

Niet dat mijn collega het zelf had bedacht. Het kwam grotendeels van de web site Eefkooktzo.nl, maar dan aangevuld met ongezouten pinda’s. Toen ik het aan het maken was besloot ik er ook wat kandijsuiker door te doen. Daardoor is het resultaat bij mij een soort zachte Toblerone geworden. En dat is mooi, want Toblerone is heerlijk!

Wat ik grappig vind als je vanaf een recept kookt, is dat je vaak ook onbekende ingrediënten tegen komt. Dit keer was dat gecondenseerde melk. Daar had ik dus nooit van gehoord. Maar gelukkig had de grote Albert Heijn het wel. Het is een soort hele dikke, zoete houdbare melk in blik. Wist ik dat ook weer.

Chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker recept

Ingrediënten

  • 400 gram pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 150 gram karamel fudge snoepjes (bijvoorbeeld Lonka)
  • snufje zeezout
  • 20 gram ongezouten pinda’s
  • 20 gram kandijsuiker

Chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker bereiden

Snij de caramel fudge snoepjes in kleine blokjes. Bewaar een vijfde deel van de blokjes zodat je die later kan verdelen bovenop de fudge.

Maal de pinda’s een beetje kleiner in een vijzel. Niet te klein, het moet geen poeder worden.

Bedek een ovenschaal van circa 20 x 20 cm met bakpapier.

Doe de gecondenseerde melk in een kleine pan en zet die op middelhoog vuur. Voeg daar de chocola in stukjes aan toe en ook een snufje zeezout. Laar de chocola smelten, maar niet koken.

Voeg dan de stukjes caramel fudge, de nootjes en de kandijsuiker toe. Roer het er snel doorheen, tot het allemaal goed verdeeld is.

Schep de chocolademassa dan in de ovenschaal. Strijk de bovenkant een beetje glad met een lepel. Duw dan de resterende caramel fudge blokjes er in, zodat ze een beetje zichtbaar blijven.

Laat de ovenschaal een beetje afkoelen. Zet hem daarna een uur of vier in de koelkast. Als het helemaal afgekoeld is, kan je er met een scherp mes blokjes van snijden.

De Chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker is nu klaar. Serveer hem, eventueel met een klein beetje zeezout er overheen gestrooid. Als je dat lekker vind natuurlijk.

Meer lekkere snacks

Vond je de Chocolade fudge met nootjes karamel en kandijsuiker lekker? Dan vind je vast nog meer lekkers op de pagina met alle snacks en gebak van eetman.nl.

About Joost

Lekker koken, lekker eten, foto’s maken, schrijven. Mijn hobby’s komen samen in deze web site met vegetarische recepten. Recepten waar niet gewoon het vlees is weggelaten, maar gerechten die je ook je vleesetende vrienden voor kan zetten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*