Pasta aioli met groene aspergetips, sjalotten en pijnboompitten. Een heerlijk vegetarisch recept dat op zijn best is met verse ingrediënten en goede olijfolie.
Naar het receptIn Italië at ik het regelmatig: pasta aioli. Zo’n ogenschijnlijk simpel Italiaans recept dat toch hartstikke lekker is. Vooral als je lekkere verse ingrediënten gebruikt. Deze pasta aioli met groene aspergetips blijft in de buurt van het origineel.
Ik maakte dit pastarecept omdat ik, in tegenstelling tot de Italianen, de pasta graag als hoofdgerecht eet. Ik wilde dus een wat meer gevulde versie van pasta aioli maken. Nou zeggen ze dat het uiteinde van de asperge het lekkerste deel is. Wat is er dan beter dan aspergetips om de pasta als groente mee aan te vullen? Dat is toch pure luxe!
Meer hoofdgerechten
Vind je de Pasta aioli met groene aspergetips lekker? Op de hoofdgerechten pagina van Eetman.nl vind je nog veel meer lekkere vegetarische recepten. Of verzin zelf een recept. Bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.