Rösti met kaas

Rosti met kaas recept

Hollandser dan aardappels bestaat haast niet. Maar saai is het wel, dus tijd om een beetje variatie daar in aan te brengen: lekkere Zwitserse rösti met kaas. Voor als je het nog niet weet: rösti zijn geraspte en daarna gebakken aardappelen. In dit deze rösti met kaas worden de aardappelen gemengd met ui en oude kaas en daarna gebakken.

Heel moeilijk of heel veel werk is het niet. Het is wel een beetje lastig om ze niet uit elkaar te laten vallen. Geen probleem natuurlijk, want de smaak blijft prima. Als je één hele grote rösti wil maken, gebruik dan een bord om de rösti om te draaien. Met een bord en op de hele pan omdraaien en dan het geheel weer voorzichtig terug de pan in schuiven. Of je maakt kleinere rösti die je met een spatel omdraait.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 500 gram aardappelen
  • boter om in te bakken
  • 120 gram oude kaas
  • 2 uien
  • zout

Rösti met kaas recept

Schil de aardappelen en kook ze daarna ongeveer acht minuten. Doe dat bij voorkeur een uur van tevoren, zodat ze af kunnen koelen.

Rasp de aardappelen met een grove rasp en doe ze dan in een grote kom.

Hak de ui in kleine stukjes en voeg die ook toe aan de kom.

Rasp de kaas.

Voeg tweederde deel van de geraspte kaas toe. Voeg een beetje zout toe en roer het geheel goed door elkaar.

Smelt de boter in één, of zelfs twee grote bakpannen, op middelhoog vuur.

Maak kleine (met een vormpje) rösti rondjes van 1,5 centimeter dik, of maak één grote rösti. Druk de rösti een plat aan met de achterkant van een lepel.

Laat de rösti ongeveer 15 minuten bakken. Zet het vuur niet te hoog, anders brand het aan.

Draai de rösti met kaas voorzichtig om. Gebruik een spatel anders vallen ze uit elkaar, of een bord als je een grote rösti maakt.

Laat de rösti nogmaals 15 minuten bakken.

Doe op het laatst de de resterende geraspte kaas er over en meteen serveren.

Rosti met kaas recept

Meer aardappelgerechten

Een grote zak aardappelen gekocht en op zoek naar wat inspiratie. Maak ook eens deze aardappelgerechten:

Of kijk eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten van eetman.nl.

Leave a comment