Hou je van rösti? Dit recept voor rösti met oude kaas en ui is een variatie op de traditionele Zwitserse rösti. Een makkelijke manier om een lekker aardappelgerecht te maken.
Naar het receptHollandser dan aardappels bestaat haast niet. Maar gekookte aardappels zijn wel wat saai. Ik maak dus graag wat variatie daarin, bijvoorbeeld rösti. Deze versie met ui en kaas vind ik dan heel erg lekker. Ik ben daarom ook benieuwd wat jij er van vindt.
Heel moeilijk of heel veel werk is het niet om rösti te maken. Het omdraaien is eigenlijk nog het moeilijkst. Mocht dat toch een keer mis gaan: geen probleem want de smaak blijft prima.
Kleine of grote rösti?
Het makkelijkste, is om meerdere kleinere rösti te maken. Die kan je gewoon met een spatel omdraai. Daar ga ik in het recept ook vanuit.
Als je van wat meer uitdaging houdt: maak dan één rösti zo groot als je pan. Gebruik een bord om de rösti om te draaien. Leg het bord op de rösti. Draai dan de hele pan om en schuif de inhoud dan weer voorzichtig terug in de pan.
Meer aardappelgerechten
Heb je een grote zak aardappelen gekocht en ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Maak dan ook eens deze aardappelgerechten:
Of kijk eens op de pagina met alle vegetarische bijgerechten van eetman.nl.