Home » Drinken » Witte chocolademelk met cacao slagroom

Hou je van witte chocolade en warme chocolademelk? Dan moet je zeker deze witte chocolademelk met bruine cacao slagroom maken.

Dit is een gestoord lekkere variant op warme chocolademelk. Van een van mijn zoons is het nu zelfs zijn favoriete chocolademelk. Witte chocolademelk met cacao slagroom is, zoals de naam al zegt gemaakt van witte chocolade met daar bovenop bruine slagroom. Dat is weer eens wat anders 😋.

Dit lekkere warme drankje is dus een soort omgekeerde chocolademelk. Het was zo’n idee dat je ineens onder de douche krijgt. Ik dacht: kan je chocolademelk ook wit maken en zou het dan ook lekker zijn? De dag erna stond ik met een heleboel witte chocoladerepen te experimenteren. Mijn kinderen als dankbare testers.

Het resultaat vonden ze heerlijk! Lekkerder dan normale chocolademelk zei er één. Dus nu heb ik het recept ook maar gewoon op eetman gezet, voor iedereen die dit ook eens wil proberen.

Witte chocolade

Mijn oma had vroeger altijd witte chocolade in huis. Misschien ken je ze wel: van die kleine bruine papieren muffin vormpjes met daarin witte chocolade gegoten. Dat is wel een mooie jeugdherinnering in ieder geval, waardoor ik extra van witte chocolade hou.

Vroeger dacht ik altijd dat witte chocolade niet van cacaobonen gemaakt was. Dat is dus niet helemaal waar. Er zit wel het vet van de cacaoboon in, maar niet de cacao. Samen met suiker, melkpoeder en vanille wordt daar de witte chocolade van gemaakt. Minder gezond dan pure chocolade, maar ook erg lekker.

Ingrediënten

Voor 3 glazen witte chocolademelk:

 • 125 milliliter slagroom
 • 1,5 theelepel cacaopoeder
 • 1,5 theelepel kristalsuiker
 • 100 gram witte chocolade
 • 0,5 liter melk
 • 1 zakje vanillesuiker

Witte chocolademelk met cacao slagroom

In deze film zie je hoe makkelijk je de chocolademelk en de slagroom maakt. In de paragraaf na de film lees je het recept stap voor stap.

Witte chocolademelk maken

Benodigde tijd: 15 minuten

Zo maak je de witte chocolademelk:

 1. Cacao slagroom maken

  Doe 125 milliliter slagroom, 1,5 theelepel cacaopoeder en 1,5 theelepel kristalsuiker in een kom. Mix het tot de room hard begint te worden. Mix niet te lang door, want dan wordt het korrelig.

 2. Witte chocolade smelten

  Zet dan een pan op laag vuur. Breek 100 gram witte chocolade in stukken en doe die in de pan. Laat ze dan op laag vuur smelten, terwijl je er af en toe in roert.

 3. Melk erdoor mengen

  Zet het vuur dan wat hoger en meng beetje bij beetje 0,5 liter melk erdoor.

 4. Vanillesuiker toevoegen

  Voeg dan 1 zakje vanillesuiker toe en maak de witte chocolademelk al roerend heet, maar net niet kokend.

 5. Inschenken

  Doe de chocolademelk dan in de glazen en schep er de cacao slagroom bovenop.

Witte chocolademelk met cacao slagroom recept 800x800
Witte chocolademelk met cacao slagroom

Meer drankjes

Vind je de witte chocolademelk met cacao slagroom lekker? Zoek je nog meer lekkere ideeën voor lekkere drankjes? Kijk dan ook eens op de verzamelpagina met alle drank recepten.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen