Home » Drinken » Smoothies » Druiven-bramen-blauwe bessen smoothie

Wat vind je van deze paarse smoothie? Ziet er goed uit toch, deze druiven-bramen-blauwe bessen smoothie. De druiven zijn een mix van rode druiven en sable druiven. Samen met de bessen en bramen geven ze de mooie paarse kleur. Deze gezonde smoothie bevat uitsluitend fruit. Ik kan je nu alvast vertellen dat hij erg lekker is.

Een smoothie maken is normaal al een klusje van niets. Maar deze is nog makkelijker. Er zit uitsluitend fruit in dat je niet hoeft te schillen of snijden. Dus blijft er weinig meer over dan het fruit wassen. Het moeilijkste is nog dat je na afloop de afwas moet doen 😁. Dit is een licht zoete smoothie, met dat klein beetje zure van druiven er doorheen. Wij vinden hem heerlijk.

Waarom een paarse smoothie?

Dat ik voor deze combinatie van fruit koos is geen toeval. Ik maakte de smoothie voor een actie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Met hun actie “Foodies koken paars” vragen ze aandacht voor iedereen die geraakt wordt door deze ziekte. Dat is een actie waar ik graag aan meedoe. Mijn eigen moeder Mieke overleed al op 52 jarige leeftijd aan deze nare ziekte. Wil jij ze ook helpen, dat kan al vanaf €1 via dit tikkie. Alle beetjes helpen immers!

Wist je dat je met gezonde voeding de kans op kanker kan verminderen? Je kan er uitgebreid over lezen op voedingenkankerinfo.nl, maar hier staan alvast een paar tips:

 • Beperk het gebruik van rood vlees, zoals rund-, varkens-, en lamsvlees
 • Gebruik geen bewerkt vlees
 • Kook zonder suikers en gebruik niet al te veel zout
 • Kook een gerecht met maximaal 600 à 700 calorieën per persoon.

Ingrediënten

Voor 4 kleine of 2 grote smoothies:

 • 75 gram bramen
 • 150 gram blauwe bessen
 • 250 gram pitloze rode druiven
 • 200 gram pitloze sable druiven

Ook nodig:

Druiven-bramen-blauwe bessen smoothie recept

In deze video zie je hoe je deze makkelijke smoothie maakt. Daarna lees je het recept nog even stap voor stap na.

Druiven-bramen-blauwe bessen smoothie maken

Benodigde tijd: 5 minuten

Zo maak je deze paarse smoothie:

 1. Koel en en rijp fruit

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Gebruik goed rijp fruit. Laat het fruit indien mogelijk een nachtje in de koelkast staan, zodat het lekker koel is.

 2. Doe het fruit in de blender

  Was het fruit met koud water. Doe de bramen, blauwe bessen, rode druiven en sable druiven in de blenderkan.

 3. 1 minuut blenden

  Zet de blender aan en laat hem een minuut op de hoogste stand draaien. Verdeel het sap dan over de bekers.

Tips

Nog een paar tips voor het maken van smoothies in het algemeen:

 • Heb je geen blender? Snij het fruit dan vooraf wat kleiner en gebruik een staafmixer. Minder makkelijk, maar dat gaat ook.
 • De blender maak je het makkelijkst meteen na gebruik schoon. Vul hem dan voor 1/3 deel met heet water en een druppeltje zeep. Laat hem een minuut draaien. Was de kan dan met heet water.
Druiven-bramen-blauwe bessen smoothie recept vierkant

Meer smoothies

Vind je dit een lekkere smoothie? Wil je nog wat meer inspiratie voor je volgende drankje. Kijk dan eens op de pagina met alle smoothie recepten van Eetman.nl.

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen