Ciabatta met brie, honing, sla en pijnboompitten

Ciabatta brie honing sla pijnboompitten

Ben je op zoek naar een luxe broodje voor de lunch? Maak het jezelf niet moeilijk, je hebt hem gevonden. Deze ciabatta met brie, honing, sla en pijnboompitten kan je in 10 minuten klaar hebben!

Het broodje is een lekkere combinatie van gesmolten brie, zoete honing, smakelijke pijnboompitten en een beetje sla om het gezond te maken. Ik weet zeker dat je iedereen blij mee gaat maken.

Tip: mis geen recept meer; volg nu eetman.nl op Instagram 👍🏻

Ingrediënten

Voor 4 broodjes:

  • 4 kleine afbak ciabatta’s
  • 200 gram brie
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • vloeibare honing
  • handje (eikenblad)sla

De Ciabatta met brie maken

Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een koekenpan zonder vet. Let op dat je dit niet te lang doet. Ze moeten niet zwart worden. Schud daarom de koekenpan tijdens het roosteren regelmatig. Als ze bruine plekjes krijgen haal je de pan van het vuur.

Snij intussen de brie in plakken van ongeveer 3 millimeter dik.

Bak de ciabatta’s in de oven volgens de instructies op de verpakking, maar haal ze wel 2 minuten eerder uit de oven dan op de verpakking staat.

Snij de ciabatta’s door midden en besmeer ze dun met honing. Bedek één kant van de ciabatta’s met de brie. Leg de helft met brie nog 2 minuten in de oven, zodat de brie smelt.

Haal de ciabatta’s dan uit de oven, doe er de pijnboompitten op en tot slot een beetje sla op. Daar bovenop leg je de andere helft van de ciabatta.

Ciabatta met brie honing sla pijnboompitten

Meer lekkere broodjes

Wat vond je van de ciabatta met brie? Lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere recepten. Je vind ze op de pagina met vegetarische broodjes.

Comments (1)

Leave a comment