Eén van de leukste manieren om groenten te eten zijn deze groente-ei pannenkoekjes met prei, kaas, wortel, mais, rode peper en ei. Iedereen kan ze maken en ze zijn erg lekker.
Zoek je een lekker bijgerecht voor je maaltijd? De groente pannenkoekjes zijn makkelijk om te maken. Gewoon prei klein maken, kaas en wortel raspen, met wat bakmeel, kruiden en ei mengen. Dan ben je zo ongeveer al klaar om te bakken.
Fritters maar dan anders
Oké, oké, ik geeft het toe. Deze groente-ei pannenkoekjes zijn eigenlijk het resultaat van een zoektocht naar een lekker recept voor fritters. Die moet je aan het einde in olie knapperig bakken, maar dat idee stomd me niet aan. Een beetje te ongezond naar mijn zin. Deze groente-ei pannenkoekjes zijn daarom gewoon gebakken in een klein beetje olie. Zo proef je de groente en kruiden des te beter.
Als groente koos ik vooral voor prei omdat dat samen met de kaas en kerrie de meest lekkere combinatie opleverde. Ik vulde het aan met een wortel, mais en rode peper. Natuurlijk kan je ook andere groente combinaties maken. Gebruik gewoon de groenten die je lekker lijken.
Ingrediënten
Voor ongeveer 9 stuks:
- 1 teen knoflook
- 50 gram wortel
- 60 gram belegen kaas
- 175 gram prei
- 0,5 rode peper
- 75 gram mais (0,5 klein blikje)
- 2 eieren
- zout naar smaak
- 0,5 theelepel kerrie
- 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- een paar eetlepels zonnebloemolie
Groente-ei pannenkoekjes recept
In dit filmpje zie je in hoe je deze groentepannenkoekjes kan maken. Onder het filmpje vind je de volledige beschrijving in tekst.
Groente-ei pannenkoekjes maken
Benodigde tijd: 25 minuten
Zo maak je de groente-ei pannenkoekjes
- Wortel en kaas raspen
Rasp 50 gram wortel met een grove rasp. Rasp ook 60 gram belegen kaas grof. Doe ze samen in een kom.
- Prei schoonmaken en snijden
Snij 175 gram prei in de lengte doormidden. Was het zand eruit. Snij er dan dunne halve ringen van. Voeg ook deze toe aan de kom.
- Peper en knoflook fijnsnijden
Verwijder de zaden van 0,5 rode peper. Snij de peper fijn. Snij ook 1 teen knoflook fijn. Voeg ze toe aan de kom.
- Mais
Laat een klein blikje mais uitlekken en voeg dan 75 gram mais toe.
- Eieren, zout, kerrie en bakmeel toevoegen
Voeg 2 eieren, een mespuntje zout, 0,5 theelepel kerrie en 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel toe. Schep het geheel goed door elkaar.
- Bakken
Zet een anti aanbakpan op middelhoog vuur. Doe er ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie in. Pak met 2 eetlepels een schep van het groentemengsel. Duw het uit tot ongeveer een hamburger en 1 centimeter dik. Doe er ongeveer 3 in één pan.
- Na 3 minuten omdraaien
Draai, als de onderkant stevig genoeg is en verkleurt de groente-ei pannenkoekjes om. Bak deze andere kant nog ongeveer 2 minuten. Herhaal dit tot alle groente-ei mengsel op is.

Meer recepten
Vind je de groente pannenkoekjes een lekker bijgerecht? Op de pagina met alle bijgerechten vind je nog veel meer lekkers. Bijvoorbeeld dit recept voor Gegrilde bonen en groenten uit de AirFryer.