Deze heerlijke creme brulee met kaneel en citroen is een perfect dessert. Maak de creme ruim van tevoren klaar en op de avond zelf hoef je alleen nog maar het karamellaagje te maken. Dat is lekker relaxed.
Naar het receptCreme brulee is een ideaal nagerecht. De creme moet je minimaal een paar uur voor het eten klaar maken. Zo heeft hij genoeg tijd om af te koelen en hard te worden. Vlak voor het eten hoef je alleen het harde karamellaagje erop te maken.
Het moeilijkste aan het maken van creme brulee vond ik altijd om de creme stevig genoeg te maken. Daarom ben ook erg blij met dit extra makkelijke recept. Ik gebruik een trucje uit het recept voor het Spaanse crema Catalana. Met een eetlepel maizena wordt de creme stevig, zelfs zonder hem in de oven te zetten. Dat scheelt tijd en ook heel wat stroom.
Waarmee maak je het suikerlaagje?
Het harde suikerlaagje is een van de meest opvallende delen van de creme brulee. Het is niet moeilijk te maken, als je een goede brander aanschaft. Voor dat karamellaagje gebruik je het beste een speciale koksbrander. Met een beetje oefenen kun je het daarmee mooi egaal krijgen. De kleine brandertjes werken ook, maar vind ik altijd lastig met navullen.
Als je helemaal geen brander hebt, dan kan je het suikerlaagje ook onder de grill karameliseren. In dat geval is het goed opletten: te kort en de suiker is nog niet helemaal gesmolten, te lang en hij is verbrand.
Meer nagerechten
Vind je de creme brulee met kaneel en citroenrasp lekker? Dan ben je vast ook benieuwd naar de andere desserts op Eetman.nl. Kijk dan ook eens op de pagina met alle nagerechten.
[…] Creme brulee […]