0.0 van 0 stem
Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta met paddestoelen

Dit lekkere recept heet officieel: Pasta panna con funghi. Ik ben geen Italiaan, maar het betekent zoiets als ‘roompasta’. Laten we het maar op Pasta met paddestoelen houden. Van die paddestoelen maak je daarna een lekkere roomsaus met witte wijn en kookroom.

Naar het recept

Ik vond het recept op blogspot.nl onder Onno In de keuken. Een leuk blog met veel vegetarische recepten en mooie foto’s. Helaas worden daar de laatste tijd niet veel recepten meer op gezet.

Gedroogde paddenstoelen weken

Begin ruim op tijd aan dit recept want er gaan gedroogde paddestoelen is. Toen ik ze voor het eerst kocht ontdekte ik pas dat ze een uur lang moeten weken. Jammer geneog stond dat pas aan de binnenkant van de verpakking. Daar ging mijn strakke planning voor het koken door het putje. Hoe dan ook: het wachten was de moeite waard. Ze voegen echt heel veel smaak aan het gerecht toe!

Pasta met paddestoelen

0.0 van 0 stem
Course: Hoofdgerechten, Recepten
Porties

4

porties
Totale tijd

1

uur 

40

minuten

Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijke pasta met paddestoelen. De saus met witte wijn en room maakt dit echt een topgerecht.

Ingrediënten

  • 30 gram roomboter

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 1 takje tijm

  • 250 gram champignons

  • 250 gram kastanje champignons

  • 30 gram gedroogde paddestoelen (liefst eekhoorntjesbrood/porcini)

  • 2 deciliter witte wijn

  • 2 deciliter kookroom

  • 320 gram pasta (pipe rigate, penne of tagliatelle)

  • peper en zout naar smaak

  • 30 gram Parmezaanse kaas

  • 1 handje peterselie

Recept

  • Voorbereiding – 1 uur voor het koken
  • Gedroogde paddestoelen weken
    Begin ruim op tijd met de gedroogde paddestoelen. Week ze 1 uur lang in een beetje warm water.
  • Bereiding
  • Paddenstoelen snijden
    Borstel de champignons en de kastanje champignons schoon. Verwijder de droge eindjes van de steeltjes en snij ze in kwart stukken. Snij ook de gedroogde paddestoelen in kleine stukjes.
  • Tijm en knoflook snijden
    Ris de blaadjes van de tijm en snij ze fijn. Snij ook de knoflook fijn. Zet ze even samen apart.
  • Alles bakken
    Verwarm de boter en de olijfolie in een hapjespan. Voeg de knoflook en de tijm toe en vervolgens alle paddestoelen. Bak de paddestoelen zo’n 10 minuten.
  • Water koken
    Breng intussen het water voor de pasta alvast aan de kook.
  • Wijn toevoegen
    Voeg de witte wijn toe aan pan met de bakkende paddenstoelen. Verhit het vervolgens nog 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Peterselie snijden
    Snij intussen de peterselie fijn.
  • Room toevoegen
    Voeg de room toe aan de paddenstoelen. Verwarm het geheel dan nog 5-8 minuten, tot de roomsaus wat dikker wordt. Breng de saus intussen op smaak met (best veel) zout en (best veel) versgemalen zwarte peper. Gewoon proeven tot je het lekker vindt.
  • Pasta koken
    Kook intussen de pasta. Volgens daarvoor de aanwijzingen op de verpakking (circa 8 minuten). Roer de pasta tussendoor af en toe.
  • Pasta en saus mengen
    Meng de pasta door de paddestoelenroomsaus.
  • Peterselie en kaas erover
    Strooi nog wat gehakte peterselie over de pasta met paddestoelen en rasp als laatste ook nog wat parmezaanse kaas over het gerecht.

Recept video

Meer pastarecepten

Vind je deze Pasta met paddestoelen lekker? Dan zoek je vast nog meer lekkere pastagerechten? Je vindt ze op de pagina met vegetarische hoofdgerechten. Of verzin zelf een vegetarisch recept, bijvoorbeeld met een van de tips voor lekker vegetarisch koken.

Pasta met paddestoelen recept 800x800
Pasta met paddestoelen

Over de auteur

Joost

Hou jij van koken? Ik wel! Maar ook van foto's maken en verhalen schrijven. Eetman.nl staat vol met lekkere vegetarische recepten. Het is mijn uit de hand gelopen receptenboek met vegetarisch eten dat echt lekker is. Voor iedereen die soms, zoals ik, of altijd vegetarisch wil koken.

Toon alle artikelen